אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
4 הערות על משחק הפתיחה של המונדיאל צילום: אם סי טי

4 הערות על משחק הפתיחה של המונדיאל

אוהדים בלי כיסאות, הפגנות לאורך כל היום, שופט ביתי וערוץ שמזלזל בצופיו. את הדברים הללו נזכור מהמשחק הראשון של מונדיאל 2014

13.06.2014, 08:31 | אוריאל דסקל

1. למשחק הפתיחה של המונדיאל הגיעו אוהדים לכיסאות שלהם ולא מצאו כיסאות ביציע. זה קרה לכמה עשרות אוהדים בסאו פאולו. לפני המשחק מספר רב של מפגינים נפגע משאיפה גז מדמיע. כמו כן, מפגינים נפצעו בעקבות אלימות משטרתית. אחרי המשחק נזרקו אבנים על הסטודיו של ערוץ ITV האנגלי ולשידור של יורוספורט הפריעו מסוקים שריחפו מעל הפרשנים. על טקס הפתיחה המאכזב של המונדיאל הוציאו 9 מיליון דולר ו-2 מ-3 היונים, שהפריחו למען שלום עולמי רגע לפני שריקת הפתיחה, התרסקו על היציעים וככל הנראה מתו. לנשיא של פיפ"א שרקו בוז ברחבי ברזיל וגם לדילמה רוסף, נשיאת ברזיל.

קראו עוד בכלכליסט

פאשלות קטנות הן פאשלות קטנות. בארגון מחזיקים אצבעות שלא יקרו פאשלות גדולות יותר או אסון חס וחלילה. גם בוועד האולימפי הבינלאומי, שעוד שנתיים הצרה הזאת שנקראת ברזיל היא הבעיה שלו, מחזיקים אצבעות. אם פאשלה תהפוך לאסון ה-IOC יצטרך להגיב ולקחת מברזיל את הזכות לארח את האולימפיאדה. אף אחד לא רוצה שזה יקרה.

ניימאר חוגג. בעזרת השופט, צילום: איי אף פי ניימאר חוגג. בעזרת השופט | צילום: איי אף פי ניימאר חוגג. בעזרת השופט, צילום: איי אף פי

2. יואיצ'י נישימורה הוא השופט שפיפ"א בחרה למשחק הפתיחה של המונדיאל. השופט היפני הבכיר היה זה ששפט את ברזיל בהפסד רבע הגמר שלה להולנד ב-2010 ובברזיל קצת חששו מכך שהוא שופט את משחק הפתיחה של המונדיאל. אבל מבחינת ברזיל ופיפ"א הוא עשה עבודה טובה מאוד.

הפנדל שניתן לברזיל, בזמן שנראה היה שדווקא קרואטיה משתלטת על המשחק, היה רמאות קלאסית מצד פרד והחלטה מאוד מוזרה של נישימורה. "אם זה פנדל, אז אנחנו צריכים להפסיק לשחק כדורגל עכשיו", אמר ניקו קובאץ', המאמן הקרואטי בתום המשחק. "בוא נשחק כדורסל במקום. זאת בושה. מדברים על כבוד אבל קרואטיה לא קיבלה שום כבוד". קובאץ' המשיך והאשים: "השופט היה בזווית טובה, אני לא מאשים את פרד, אני מאשים את השופט". השופט קיבל עוד מספר החלטות לטובת ברזיל (20 עבירות נשרקו נגד שחקני קרואטיה ורק 5 נגד ברזיל).

נבחרת ברזיל. אמנם ניצחה, אבל לא מפחידה, צילום: רויטרס נבחרת ברזיל. אמנם ניצחה, אבל לא מפחידה | צילום: רויטרס נבחרת ברזיל. אמנם ניצחה, אבל לא מפחידה, צילום: רויטרס

כדורגל הוא כר פורה לתיאוריות קונספירציה בגלל החלטות שיפוט כמו של נישימורה - החלטות שיפוט הזויות שמזכירות את החלטות השיפוט שהובילו לניצחונות של דרום קוריאה נגד נבחרת ספרד ונבחרת איטליה במונדיאל 2002. מה שהיה מונע את כל האווירה הקונספרטיבית הזאת זה שופט טלוויזיה שתוך פחות מ-5 שניות היה מסייע לשופט המשחק לקבל החלטה נכונה. ואולם, רשויות הכדורגל נגד שופטי טלוויזיה (למרות שספ בלאטר, נשיא פיפ"א, רמז שישקלו את העניין). מדוע פיפ"א מתנגדת לשופט טלוויזיה? כי שופט יכול לקבוע בוודאות שמישהו "צלל" או ניסה לרמות. שופט טלוויזיה יכול לעזור לשופט לקבל את ההחלטה הנכונה. ופיפ"א, לעומת זאת, לא רוצה ששופטים יקבלו את החלטות נכונות. אחרי הכל, שופט טלוויזיה עשוי להקשות על פיפ"א לקבל את מה שהיא רוצה.

3. על פי כל המדדים האובייקטיביים - סטטיסטיקות כגון אחוז מסירות מוצלח, חילוצי כדור, מסירות מפתח ועוד - אוסקר היה השחקן הכי טוב בנבחרת ברזיל. שערו המבריק (שאגב, היה תוצאה של התקפה מתפרצת שהחלה עם עבירה שלא נשרקה לטובת קרואטיה) קינח תצוגה מצוינת של השחקן של צ'לסי. אוסקר הוא החולייה המקשרת בין הקשרים ההגנתיים של ברזיל לשלישייה ההתקפית של הנבחרת וכנראה השחקן הכי חשוב שלה. לואיס גוסטאבו, הקשר ההגנתי של וולפסבורג, גם כן היה מצוין. אבל האקס-פקטור, השחקן שיקבע אם ברזיל תזכה בגביע או לא, זה ניימאר. ומבחינת ברזיל זה נראה טוב. הסטטיסטיקות שלו מדהימות. ב-50 משחקים במדי הנבחרת הברזילאית הוא כבש 33 שערים ובישל 22 שערים. הוא אחראי ל-54 שערים ב-50 משחקים והוא רק בן 22. וכיום הוא הפייבוריט לזכייה במלכות השערים של המונדיאל. שאר השחקנים של ברזיל, כולל חוליית ההגנה היקרה ביותר במונדיאל, נראו אפורים. ברזיל אולי פייבוריטית לזכייה בגביע אבל כרגע היא לא מפחידה.

יורם ארבל. מביך, צילום: יובל חן יורם ארבל. מביך | צילום: יובל חן יורם ארבל. מביך, צילום: יובל חן

4. ברגעים הראשונים של המשחק טען יורם ארבל, השדר של ערוץ 1, כי השופט היפני לא אהוב בספרד כי הוא שפט את ההפסד שלה נגד הולנד במונדיאל האחרון. הוא כנראה התכוון לברזיל או ששכח שספרד ניצחה את הולנד בגמר המונדיאל ומי ששפט את המשחק היה הווארד ווב האנגלי. ארבל גם טעה מספר פעמים בזיהוי שחקנים. הוא התבלבל בין האלק לפאוליניו, בין מירנדה (שלא בסגל) לדאנטה, חשב שאדוארדו, החלוץ של נבחרת קרואטיה משחק בנבחרת ברזיל, ואז טען שיש הפסקה לפני תוספת הזמן (?). זה כאילו דף הפייסבוק הסאטירי "יורם ארבל - הללללויה" שידר את המשחק. צחוקים בצד, למה שדר מקצועי עושה כל כך הרבה טעויות בזיהוי שחקנים? למה הוא מתבלבל כל כך הרבה פעמים? מדובר בזלזול אדיר בצופים. הפרשן דני נוימן, שבחר לסכם את השידור עם ברכות לא קשורות לרובי ריבלין, היה אחראי לפנינים כגון "מאמן ברזיל מאמין בשחקן שהוא זימן". ערוץ 1 מאוד לא פופולרי בקרב אוהדי הספורט הישראלים שלא ממש מתרגשים מסגירתו הצפויה. זה אולי קשור לעובדה שמחלקת הספורט של הערוץ מזלזלת בהם.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
ל 8, אכן בעייתי אך יש פתרונות
1. כן, אפשר להמשיך המשחק ואם הובקע גול ישירות מהמהלך השנוי במחלוקת תבוצע בדיקה של ההילוכים החוזרים, זה כמו בחוק הייתרון בו השופט מאפשר למשחק להמשיך לאחר עבירה אבל אם המשך המשחק המיידי פגע במהלך של הקבוצה עליה בוצעה העבירה הוא שורק. 2. בכדי לצמצם את הזמן שנדרש שופט נוסף יכול לשבת ולצפות בשידור ובהילוכים החוזרים ולדווח מיידית לשופט בראשי. 3. כמו בפוטבול האמריקני, קבוצה שתדרוש בדיקה והטענה שלה לא תאומת תקבל "עונש". בפוטבול זה עולה לקבוצה בפסק זמן אבל מכיוון שבכדורגל אין פסקי זמן אפשר לקחת חילוף אחד. ללא קשר לוידאו, למה שלא יוסיפו עוד שופטים? כבר שנים מדברים על זה ונדמה לי שאפילו היה ניסוי אבל שום דבר לא יצא מזה. אפשר להוסיף עוד שופט במגרש עצמו או עוד שני שופטי קו כך שבכל מהלך יהיו לפחות 3 שופטים שרואים את הנעשה משלשה כיוונים שונים.
אמיר  |  13.06.14
לכל התגובות