אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפניקס תשקיע בערבה פאוור 60 מיליון שקל צילום: ראובן שוורץ

בלעדי לכלכליסט

הפניקס תשקיע בערבה פאוור 60 מיליון שקל

ל"כלכליסט" נודע כי חברת הביטוח רוכשת בכספי העמיתים והנוסטרו את חלקה של סימנס בחברת האנרגיה הסולארית לפי שווי של 160 מיליון שקל ותהפוך לבעלת המניות השנייה בגודלה

15.06.2014, 07:06 | גולן חזני

חברת הביטוח הפניקסמצטרפת כשותפה בחברת האנרגיה הסולארית הגדולה בישראל ערבה פאוור. ל"כלכליסט" נודע כי הפניקס שבשליטת יצחק תשובה רוכשת באמצעות כספי העמיתים והנוסטרו את נתח מחלקה של סימנס בערבה פאוור, וכמו כן תשקיע סכום נוסף לתוך החברה. ההשקעה נעשית לפי שווי של כ־160 מיליון שקל לערבה פאוור, כך שהפניקס צפויה להשקיע 60 מיליון שקל ולהפוך לבעלת המניות השנייה בגודלה במיזם, אחרי קיבוץ קטורה והיזמים יוסף אברמוביץ' ודוד רוזנבלט.

קראו עוד בכלכליסט

ערבה פאוור נוסדה ב־2006 על ידי קיבוץ קטורה, באמצעות אד הופלנד המכהן כיו"ר החברה מאז היווסדה, דוד רוזנבלט, המכהן כסגן יו"ר החברה, ויוסף אברמוביץ', המכהן כנשיא החברה. ב־2009 הצטרפה סימנס כשותפה לערבה כשהשקיעה 15 מיליון דולר תמורת 40% ממניות החברה. משקיעה נוספת בחברה היא הקרן הקיימת לישראל (10%). עד כה הוענקו לערבה פאוור 12 רישיונות למתקנים סולאריים בינוניים בהיקף כולל של 68 מגה־ואט, המהווים כ־21% מסך ההספק שחולק עד כה בידי רשות החשמל. סכום ההשקעה בפרויקטים הללו הוא כ־300 מיליון שקל.

היזמים הציבו כיעד להגיע לייצור של 200 מגה־ואט בהשקעה של מיליארד שקל. את הפרויקטים של החברה מלווה בנק הפועלים. מנכ"ל ערבה פאוור, שעדיין לא רשמה הכנסות מפעילותה, הוא ג'ון כהן. סימנס החליטה לפני כשנה לסגת מהשקעותיה בתחום האנרגיה הסולארית בעולם והעמידה את מניותיה למכירה. מלבד הפניקס, שהגישה את ההצעה רצינית ביותר, נכנסו למגעים על הרכישה עוד כמה חברות ביטוח וגופים פרטיים. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בחודשים האחרונים החלה ערבה פאוור לנהל מגעים להנפקה בבורסה לפי שווי דומה של 150–160 מיליון שקל, אולם בסופו של דבר, לאור מורכבות הנושא, נסוגה בינתיים מהרעיון והעדיפה להכניס שותף פיננסי אסטרטגי שייכנס לנעליה של סימנס.

פרויקט הדגל של ערבה פאוור הנו השדה הסולארי בקיבוץ קטורה בערבה. השדה, הראשון בישראל שאושר במסגרת ההסדרה למתקנים בינוניים, מייצר עד 4.95 מגה־אט שעה — שהם כ־9 מיליון קוט"ש בשנה. עלות הקמת השדה, שהחל לפעול בספטמבר 2013, היתה כ־100 מיליון שקל, מתוכם כ־20 מיליון שקל הון עצמי ו־80 מיליון שקל במימון בנק הפועלים שהעמיד לפרויקט זה מימון של 250 מיליון שקל. קרן נוי נכנסה לפני שנתיים לשותפות בפרויקט תמורת 15 מיליון שקל, חלקם כהלוואה, וקיבלה 36% ממניות הפרויקט.

אייל לפידות, צילום: אוראל כהן אייל לפידות | צילום: אוראל כהן אייל לפידות, צילום: אוראל כהן

 

שדה סולארי חדש

 

באפריל חנכה ערבה פאוור שישה שדות סולאריים נוספים שהוקמו בהשקעה של כחצי מיליארד שקל. הספק מתקני החשמל הוא כ־36 מגה־ואט. ששת השדות מוצבים ביטבתה, שובל, מסלול, ארז, גרופית ואליפז, כולם קיבוצים או מושבים באזור הערבה והנגב. לאחרונה החלה החברה לבנות שדה סולארי חדש בהספק של כ־40 מגה־ואט שיספק כשליש מהביקוש לחשמל באילת. המימון לשדה זה נאמד אף הוא בחצי מיליארד שקל כאשר מקורו בבנק הפועלים, ערבה פאוור וחברת האנרגיה הבריטית EDF.

הפניקס מנוהלת על ידי אייל לפידות ואת ההשקעה מובילה מחלקת ההשקעות של החברה בראשותם של רועי יקיר ושי יצחקי. 

תגיות