אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בת-ים: פרויקט פינוי-בינוי לבניית 470 יחידות דיור יוצא לתכנון מחודש צילום: חן גלילי

בת-ים: פרויקט פינוי-בינוי לבניית 470 יחידות דיור יוצא לתכנון מחודש

חברת י.זילברמינץ פרשה ככל הנראה לאחר שלא אושרה בנייתן של 600 יחידות דיור חדשות. חברת מעוז דניאל שתקדם את התוכנית שאושרה: "אנחנו גם היזמים וגם הקבלנים ולכן מסוגלים לצמצם את עלויות הבנייה"

15.06.2014, 11:41 | יעל דראל

פרויקט הפינוי בינוי ברחוב כצנלסון בבת ים, במסגרתו אמורות היו להיבנות 470 יחידות דיור במקום 104 הקיימות – יוצא לתכנון מחודש, זאת לאחר שהחברה היזמית, י.זילברמינץ, שקידמה את התוכנית החליטה לפרוש ממנה. לנעליה של י.זילברמינץ תיכנס חברת הנדל"ן מעוז דניאל.

קראו עוד בכלכליסט

התוכנית, שאושרה להפקדה בחודש נובמבר 2013 על ידי הוועדה המחוזית תל אביב, בחנה במקור שלוש חלופות – בהן הקמתן של 600 יח"ד במקומן של 104 הדירות הקיימות ברחוב כצנלסון 41 עד 51. חלופה זו, שאותה ביקש היזם לקדם, לא אושרה בסופו של דבר ובמקומה הוחלט לאפשר את הקמתן של 470 יחידות דיור בלבד, בחמישה בניינים. הדירות החדשות, בגודל ממוצע של 90 מ"ר, ייבנו במקום שיכוני הרכבת הוותיקים לאורך רחוב כצנלסון בקטע שבין הרחובות מבצע סיני בצפון וניל"י בדרום. בסך הכל, מציעה התוכנית כ-48 אלף מ"ר למגורים (כולל מרפסות) וכ- 10,000 מ"ר למבני ציבור.

פינוי בינוי בבת ים (ארכיון), צילום: עמית שעל פינוי בינוי בבת ים (ארכיון) | צילום: עמית שעל פינוי בינוי בבת ים (ארכיון), צילום: עמית שעל

אולם כאמור זמן קצר לאחר החלטת הוועדה, הודיע היזם לדיירי האזור כי לא ימשיך לקדם הפרויקט, ככל הנראה בשל חוסר כדאיות כלכלית. חברת מעוז דניאל, בשליטת רחל ופיני מלכה, פתחה לאחרונה במגעים עם נציגות הדיירים והציעה כי תיקח על עצמה את המשך קיום התוכנית, כולל תכנון מחדש של הפרויקט על פי התנאים שנקבעו על ידי הוועדה המחוזית.

בחברה ציינו כי התחייבו בפני הדיירים כי יקבלו את אותם תנאים בדירות התמורה כפי שסוכמו עם היזם הפורש - דירות הכוללות ממ"דים בשטח של כ 110-120 מ"ר בתוספת מרפסת וחניה תת קרקעית. כמו כן סוכם כי כל עלויות שכר טרחת עורכי הדין, ניירת ותכנון יחולו על חברת הנדל"ן. התוכנית שאושרה על ידי הוועדה המחוזית כוללת בין השאר גם הקמה של לפחות 20% דירות קטנות בשטח עיקרי של כ-63 מ"ר.

בחברת מעוז דניאל ציינו כי במסגרת שני כנסים שקיימה החברה באודיטוריום בעיר, הסמוך למתחם, הוחתמו הדיירים על הסכמים חדשים וכי במקביל החברה נערכת בימים אלה לתכנון מחדש של המתחם .

"מדובר בחברה שהיא גם יזמית וגם קבלנית ולכן אנו מסוגלים לצמצם את עלויות הבנייה ולגרום לפרויקט להיות כדאי כלכלית" אמרה מנכ"לית החברה, רחל מלכה.

פולי ונה, מנהל הפרויקט מטעם הדיירים, התייחס אף הוא למהלך ואמר: "מדובר בפרויקט שיוזמתו נולדה בקרב הדיירים והם אלה שקידמו אותו, בשיתוף עיריית בת ים שקדמה את הנושא. קיבלנו הצעות משלושה קבלנים, מתוכם בחרנו ביזם הפורש. אך עם פרישת החברה, למרות האכזבה הדיירים נשארו מאוחדים והחליטו להמשיך הלאה ולבחור בחברת מעוז דניאל שהתחייבה לשמור על התנאים כפי שהובטחו על ידי החברה הקודמת. מלבד ההיבט הנדל"ני מדובר באנשים, משפחות שהבינו שהדרך היחידה שלהן לצאת מדירה ישנה ומתפוררת היא לפעול ולקדם זאת בעצמם".

זאב מילנר, מנכ"ל חברת י.זילברמינץ מסר היום:" בגלל שהוועדה המחוזית לא אישרה לנו 600 יחידות דיור, אלא רק 460 בלבד ולא אישרה גודל דירות ממוצע של 100 מ"ר, פרוייקט כצנלסון בת ים הפך ללא כלכלי בעליל. חבל שאחרי שנים ארוכות שהשקענו בקידום הפרוייקט זה קרה. אני מאחל בהצלחה ליזם החדש".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מובן מאד למה הם פרשו
קיים כלל ברזל בפינוי בינוי, כי הרצפה, מהיכן שזה אולי מתחיל להיות כדאית, זאת רק בתנאי שמקבלים, תוספת של 3.5 פעמים על הקיים, ומכיוון שמדובר על 104 דירות ישנות, אז בכדי שיתחילו להרוויח, צריך להיות מצב שיאושר להם 468 דירות, אבל מכיוון שהמחוזי גם הכניס להם עז, שחלק מהדירות י'היו דירות קטנות של 63 ממ"ר, וגם שאר הדירות, לא מדובר על דירות גדולות מאד אלא של 90 ממ"ר, אז ברור , שהפרוייקט הופך להיות לבלתי כדאי בעליל. אז מה הפלא שהיזם פרש מהפרויקט, אף יזם אינו לוקח פרויקט לשם שמיים, אבל מה שאני חושש, כי הרשויות במקום שיגרמו לפריחה של כל הנושא של תמ"א 38 ופינוי בינוי, יתקעו את רוב הפרוייקטים, שהיו יכולים להביא רווחה לכולם.
נכס בישראל , ירושלים  |  15.06.14
לכל התגובות