אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנדה: אין לאדם פרטיות ללא אנונימיות ברשת צילום: Shutterstock

קנדה: אין לאדם פרטיות ללא אנונימיות ברשת

בית המשפט העליון במדינה קבע כי אסור למשטרה המקומית לקבל גישה למידע פרטי על אזרחיה ללא צו. מדובר בפסיקה תקדימית שמדגישה את חיוניות הזכות לפרטיות ואנונימיות ברשת, בה מכיר גם האיחוד האירופי

15.06.2014, 18:47 | עומר כביר
הזכות לאנונימיות הינה חיונית לפרטיות בעידן הדיגיטלי - כך קבע בסוף השבוע בית משפט העליון של קנדה בפסיקה תקדימית. ההחלטה התקבלה בדיון שעניינו סמכות המשטרה לבקש מידע מספקיות רשת - ופועל יוצא שלה הוא שהמשטרה תיאלץ לקבל אישור שופט לפני שתוכל לבקש מספקיות מידע שיזהה את לקוחותיהן.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כחודש פסק בית הדין לצדק של האיחוד האירופי שלגולשים עומדת הזכות להישכח, ושהם זכאים לדרוש מגוגל להסיר ממנוע החיפוש של קישורים למידע אישי ישן ולא רלוונטי. פסיקת בית המשפט הקנדי שבה ומחזקת את המאבקים הגלובליים להגביר את יכולת המשתמשים לשמור על פרטיותם בעידן הרשת.

לפי דיווח של העיתון הקנדי The Globe and Mail, פרשנים משפטיים אמרו שהחלטת בית המשפט, שהתקבלה פה אחד, מהווה ציון דרך חשוב במאבק לפרטיות ברשת. “המסר למשטרה הוא 'תחזור עם צו'”, אמר עו"ד דייוויד פרייזר. “שמות וכתובות הלקוחות אינם בלתי מזיקים כפי שהמשטרה חושבת, או רוצה להאמין".

לגלוש בלי לחשוש - זכות בסיסית בעיני בית הדין הקנדי, צילום: shutterstock לגלוש בלי לחשוש - זכות בסיסית בעיני בית הדין הקנדי | צילום: shutterstock לגלוש בלי לחשוש - זכות בסיסית בעיני בית הדין הקנדי, צילום: shutterstock

הצורך בצו יעמיס על המשטרה ועל ספקיות הרשת

פול גילספי, לשעבר ראש יחידת משטרת טורונטו למלחמה בניצול ילדים, אמר עם זאת שההחלטה תגרום לקשיים ניכרים בפעילות המשטרה: “האתגר הוא שיש עשרות אלפי מחשבים קנדיים שמחליפים באופן קבוע תמונות של התעללות בילדים והמשטרה הקנדית עוצרת רק 500 איש מדי שנה. הצורך בצו בית משפט יגדיל את עומס החקירה על משטרה שגם ככה כורעת. ספקיות אינטרנט ייאלצו לעבד הרבה יותר צווי בית משפט, מה שיוביל לעיכובים גדולים יותר. זו בעיה גדולה אם מדברים על פשעים נגד ילדים".

ההחלטה התקבלה בעקבות חקירת פורנוגרפיית ילדים שנפתחה ב-2007, במסגרתה פנתה משטרת סאסקטון לספקית האינטרנט Shaw Communicatios וביקשה מידע על משתמש מביל להידרש לצו. הספקית נענתה, והמידע שמסרה הוביל למאסרו והרשעתו בהחזקת פורנוגרפיית ילדים של אדם בשם מתיו ספנסר.

בית המשפט קבע אמנם שההרשעה לא תבוטל, מכיוון שמהמשטרה סברה שהיא פועלת לפי חוק, אך שבעתיד היא תיאלץ לבקש צו חיפוש - בין אם מדובר במפיצי פורנוגרפיית ילדים, טרוריסטים או פושעים אחרים - גם אם ברצונה הוא לקבל רק את שמו וכתובתו של המנוי. “האינטרנט הגדילה הן את האיכות והן את כמות המידע שנאסף על גולשים", כתוב השופטים בהחלטתם. “תיעודי גלישה, למשל, יכולים לספק מידע מפורט על תחומי העניין של המשתמשים. מנועי חיפוש יכולים לתעד את שאילתות המשתמשים".

תגיות