אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם אלאלוף יתנגד להמלצות הוועדה זו תהיה עזות מצח" צילום: עמית שעל

"אם אלאלוף יתנגד להמלצות הוועדה זו תהיה עזות מצח"

יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, צפרא דוויק, יוצאת נגד כוונת יו"ר הוועדה למלחמה בעוני להתנגד להמלצה להעלות את קצבת הבטחת ההכנסה

16.06.2014, 20:05 | מיקי פלד

"אם אלי אלאלוף יגיש חוות דעת מיעוט נגד המלצת הוועדה, זו תהיה עזות מצח מצדו", אמרה היום (ב') ל"כלכליסט" צפרא דוויק, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים וחברה בוועדה למלחמה בעוני שאלאלוף עומד בראשה.

קראו עוד בכלכליסט

דוויק התייחסה לחשיפת "כלכליסט" מיום ראשון שאלאלוף שוקל להגיש חוות דעת מיעוט נגד ההמלצה להעלאת קצבת הבטחת הכנסה בסכום של כ־1.3 מיליארד שקל בשנה, יחד עם נציגי משרדי ראש הממשלה, האוצר ובנק ישראל. הוועדה היתה אמורה להגיש היום את מסקנותיה, אך בשל חטיפת שלושת הנערים בסוף השבוע דחה שר הרווחה מאיר כהן את מועד ההגשה וטרם נקבע מועד חדש.

לדברי דוויק, "אלאלוף מחזק עמדה של האוצר כנגד שאר 30 חברי הוועדה. הרי ברור לכולם שאי אפשר לצמצם באופן משמעותי את העוני מבלי להעלות את קצבת הבטחת ההכנסה".

אלי אלאלוף, צילום: אוראל כהן אלי אלאלוף | צילום: אוראל כהן אלי אלאלוף, צילום: אוראל כהן

על פי המלצת הוועדה, קצבת הבטחת הכנסה תעלה לרמה של 67% מקו העוני לפי גודל המשפחה לכל אחת מכ־100 אלף המשפחות שמקבלות את הקצבה כל חודש. מדובר בתוספת שיכולה להגיע ליותר מ־2,000 שקל בחודש, ועליה נסוב ויכוח רגיש במיוחד לכל אורך עבודת הוועדה. לטענת אלאלוף, הפיתרון הוא לא בהעלאת קצבאות אלא בעידוד ליציאה לעבודה לאלו שיכולים והרחבת השירותים החברתיים. לגבי אלו שלא יכולים לעבוד, המדינה אולי צריכה להעלות את הקצבה שהם מקבלים, אך רק אחרי שייערך להם מבחן תעסוקה שייוודא שהם באמת לא יכולים לעבוד.

דוויק מגלה כי על הוועדה הופעל לחץ לבצע עוד תעדוף להמלצות בשל חוסר תקציב. לדבריה, "רצינו שהכל ייכנס והמדינה תגיד מה אפשר לעשות השנה ומה בשנה הבאה. עשו הפרד ומשול בין ועדות המשנה השונות ואמרו שכל צוות יעשה את התעדוף שלו, ואז שוב נדרש לעשות תעדוף. כך יצא שההמלצה על בניית 1,500 דירות לדיור הציבורי, למשל, עומדת עכשיו על 800 דירות, הרבה פחות ממה שבאמת צריך בשטח".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מה הוכח
הבנק העולמי כבר אישר עימו כל המחקרים בעולם לאורך שנים שהעלאת קצבאות היא המקור האפקטיבי ביותר להפחתת מספר העניים במדינה. לצד העלאת קצבאות יש לנקוט בהרחבה של שרותי רווחה המהווים רשת ביטחון סוציאלי לאזרחים וכוללת דיור ציבורי, שרותים לאמהות ואבות עובדים, הרחבת שרותי רווחה בריאות חינוך וחינוך משלים, העלאת תקצוב שוטף לרשויות עניות במיוחד. כל הנארטיב שעבודה מחלצת מעוני אינו נכון !!. הנתונים מראים על שני בני זוג עובדים החיים מתחת לקו העוני וזאת בשל דפוס העסקה נצלני ופוגעני הקרוי עבודה קבלנית. אלאלוף רוצה עבודה, אבל לא רוצה עובדים מאורגנים . את עובדי פנימיית אשלים הוא פיטר כשניסו להתארגן ולשפר את תנאי העסקה המחפירים שלהם, גם עובדי עמותת יחדיו בדרום קיבלה יחס דומה. העלאת שכר לשכר המאפשר חיים בכבוד ( ולא שכר מינימום) תוך חזרה להעסקה ישירה היו יכולים להיות המלצה טובה הקשורה לתחום העבודה . יציאתו של אלאלוף כנגד המלצות הועדה לא מפתיעה , הרי הוא מונה לתפקידו על ידי מי שגישתו הכלכלית היא לצמצמם את אחריות המדינה לאזרחים - מדוע שינקוט בגישה שונה? מדוע שימליץ המלצות אחרות?
אורנה .ע. , דרום  |  29.06.14
6.
כל הכבוד לו
יוצא בעזות מצח נגד הרוב הטמבל. עוד לא הבנתם את המשחק?? ברגע שיגדילו את הקצבאות אז ידפיסו עוד כסף, יגדילו את המשכורות של כלל האוכלוסיה, אינפלציה, ושוב יללות שצריך להגדיל את הקצבאות וחוזר חלילה. שיצאו לעבוד!! רק כך אפשר לצאת מהעוני ולהראות לדור הצעיר את הדרך הנכונה להתקיים ולא להיות טפיל על החברה.
צפוני  |  17.06.14
לכל התגובות