אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוב נאלץ להכניס את היד לכיס: פישמן יזרים עוד 60 מיליון שקל להום סנטר צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

שוב נאלץ להכניס את היד לכיס: פישמן יזרים עוד 60 מיליון שקל להום סנטר

ההזרמה נדרשה כדי שהום סנטר תוכל לעמוד בתשלום של 65 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, הצפוי בסוף החודש. לפישמן ערבות אישית כלפי מחזיקי האג"ח לביצוע מלוא התשלומים

17.06.2014, 07:13 | גולן חזני

אליעזר פישמן שוב נאלץ להכניס את היד לכיס ולהזרים 50–60 מיליון שקל לקופתה של הום סנטר שבשליטתו.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי ההזרמה, שצפויה להתבצע בימים הקרובים, נדרשה משום שהום סנטר לא תצליח לעמוד בתשלום למחזיקי האג"ח בסכום של 65 מיליון שקל, הצפוי בסוף החודש. כמו כן, החברה לא עמדה שוב בתנאי קובננט של יחס חוב ל־EBITDA של 4.5.

לפני שנה נקלע פישמן לסיטואציה דומה והזרים 50 מיליון שקל לחברה, שהנה חברה פרטית, כדי לאפשר לה לעמוד בתשלום של 65 מיליון שקל למחזיקי האג"ח. לאחרונה לא התקיימו מגעים כלשהם בין פישמן לבין מחזיקי האג"ח, אולם בשיחה עם "כלכליסט" הבהיר בעל השליטה כי יזרים את הכסף לחברה.

הורדת הדירוג גררה ערבות אישית

בדצמבר 2011 ספגה האג"ח של הום סנטר הורדת דירוג מתחת ל־BBB. בהתאם לתנאי שטר הנאמנות, החל מיולי 2011 נושאות האג"ח ריבית של 6.4%. ביוני 2012 העניק פישמן ערבות אישית כלפי מחזיקי האג"ח לביצוע מלוא תשלומי האג"ח.

על פי ערבות זו, התחייב פישמן להעביר לנאמן האג"ח כל סכום שהחברה חבה בתשלומו למחזיקי האג"ח ושהחברה נמנעה מלשלמו בתוך 21 יום ממועד פירעונו.

הערבות ניתנה לאחר הרעה בתוצאות של הום סנטר. אלה מנעו ממנה לעמוד בהתניה פיננסית מול בעלי האג"ח, ובכך התאפשר להם לדרוש פירעון מיידי של החוב.

במקביל למתן הערבות, חתמה הום סנטר על מסמך התניות חדש מול בעלי האג"ח, שלפיו היא מחויבת לעמוד ביחס חוב נטו ל־EBITDA שלא עולה על 4.8 בשנת 2012 או על 4.5 בשנים שלאחר מכן.

אליעזר פישמן. העדיף להזרים את הסכום בעצמו, צילום: עמית שעל אליעזר פישמן. העדיף להזרים את הסכום בעצמו | צילום: עמית שעל אליעזר פישמן. העדיף להזרים את הסכום בעצמו, צילום: עמית שעל

נשען על דיבידנדים מכלכלית ירושלים

פישמן העדיף להזרים את הסכום בעצמו במקום לגייס מהבנק הלוואה לצורך התשלום למחזיקי האג"ח. זאת כדי לחזק את הנכסים הפיננסיים של החברה במקום להקטין את מינופה.

לאחרונה מכרו פישמן ובני משפחתו חלק מועט ממניות החברה הציבורית שבשליטתו, כלכלית ירושלים. זו חילקה דיבידנד של 60 מיליון שקל בעקבות תוצאות הרבעון הראשון, שככל הנראה היווה חלק מהמקורות להזרמה להום סנטר.

התשלום של הום סנטר מיועד לסדרת אג"ח פרטית שהונפקה לגופים המוסדיים ביולי 2007, בגיוס שעמד על 270 מיליון שקל. האג"ח נושאת ריבית שנתית של 6.1% המשולמת החל מסוף יוני 2008 מדי שנה עד וכולל 2016. גם תשלום הקרן הנעשה בדרך זו.

מחפש אמצעים נזילים להתחייבות מול מגדל

החולשה בענף הקמעונאות לא דילגה על הום סנטר. התחרות מול אייס, שגם היא מקרטעת, הביאה לירידת מחירים ולפגיעה בתוצאות הום סנטר, שאינן חשופות מעצם היותה חברה פרטית. מנתונים שהועברו לנושים עולה כי בתשעת החודשים הראשונים של 2013 הפסידה החברה 25.3 מיליון שקל למרות הכנסות של 750 מיליון שקל.

פישמן מחפש אמצעים נזילים של 200 מיליון שקל לשם עמידה בהתחייבויותיו לחברת מגדל, שממנה התחייב לרכוש 10% מחברת הנדל"ן מונדון.

ב־2007 מכר פישמן מניות למגדל הכוללות ערבות אישית ואופציית מכר. למגדל הותר למכור לו בחזרה את האחזקות החל מחמש שנים ממועד העסקה, בתשלום נושא ריבית של 5% וצמוד למדד. לפני שנה העניקה מגדל הארכה לתשלום החוב תמורת הגדלת ביטחונות.

על פי הערכות, פישמן מחזיק בחוב של קרוב למיליארד שקל לבנקים.

תגיות