אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים ביבס: "אין צורך בוועדה נוספת בנושא תאגידי המים והביוב"

חיים ביבס: "אין צורך בוועדה נוספת בנושא תאגידי המים והביוב"

יו"ר מרכז השלטון המקומי שיגר מכתב לשר התשתיות בתגובה להחלטה להקים צוות לבחינת משק המים. טרם יושמו המלצות ועדה קודמת

16.06.2014, 21:34 | עמרי מילמן

יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, שיגר מכתב חריף לשר האוצר, יאיר לפיד, ולשר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים סילבן שלום, ובו תקף את ההחלטה להקים צוות בין־משרדי לבחינת משק המים עוד לפני יישום מסקנות הוועדה הקודמת. "אין צורך בוועדה ממשלתית נוספת", כתב על ההחלטה שהתקבלה לפני כשבוע, "שתשב חודשים רבים כדי להמליץ בסוף על נורמות תפעול בלתי אפשריות, ששום חברה עסקית לא מסוגלת לעמוד בהן".

סילבן שלום, צילום: עמית שעל סילבן שלום | צילום: עמית שעל סילבן שלום, צילום: עמית שעל

תאגידי המים, שהוקמו בשנים האחרונות בעקבות הזנחה חמורה של התשתיות מצד הרשויות המקומיות, הם האחראים לתשתיות המים והביוב העירוניות, והם מבוססים על רעיון ההקבלה בין הכסף שמשלם הציבור עבור מים לבין השקעה בתשתיות בתחום. במכתבו טוען ביבס כי כל המלצות ועדת בלינקוב, בראשות הממונה על התקציבים לשעבר רם בלינקוב, שעסקה במשק המים, "הסתכמו בהפחתה שולית ביותר של התעריף, 4%-5%". המלצה נוספת, שטרם זכתה להתייחסות, היא צמצום 55 התאגידים ל־15.

המכתב נשלח במקביל למאמצים של ח"כ מירי רגב לבטל את תאגידי המים. מאמציה לא זכו להצלחה בינתיים, והצעת החוק נדחית שוב ושוב בכל שבוע.

היום קיבל שר האוצר מכתב נוסף שהגיע לידי "כלכליסט", ובו מבקשים ממנו ראש עיריית סכנין ויו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות מאזן גנאים להוריד את תעריף המים באמצעות ביטול המע"מ.

מביבס נמסר כי "מסקנות ועדה שמוקמת ללא השלטון המקומי ידועות מראש - צמצום התאגידים".

מהאוצר נמסר: "כל העמדות יובאו בפני הצוות, שיגיש המלצותיו לשרים עם סיום עבודתו".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אסור להחזיר את האחריות על המים לשלטון המקומי!
אכן המים התייקרו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות. ואכן מנסים לייחס זאת במלואם לתאגידים (שהצדיקו זאת חלקית בגלל שפע המשרות והמשרדים). אבל, מי שייקר למעשה את המים היתה המדינה שהחליטה (בשל עלויות ההתפלה) להשית עלינו את מחיר ההפקה האמיתי של המים + מעמ שהוטל על המים ברגע שעברו לאחריות תאגיד עפי שמתחייב בחוק. כולנו שכחנו שהעיריות (לא כולן, אכן היו צדיקים בסדום כמוטי ששון) לקחו את כספי המים לתקציב השוטף של העירייה במקום לטפל בתשתיות המים. כמו כן לא שילמו על המים שצרכו כעירייה. מה לעשות? בכל פתרון אפשרי, מחיר המים יירד בלא יותר מ-10 אחוז אלא אן המדינה תסיר ממנו את רכיב המעמ (לא יקרה) דרך א - תאגידים אזוריים - יגרום אכן לצמצום משרות, אולם במסגרת זה תושבי רשויות חזקות יסבסדו תיקון תשתיות של רשויות חלשות או כאלה שכלל לא משלם את חשבון המים. דרך ב' - להקים חברת הולכת מים לאומית (כפי שרוצים לעשות בחברת חשמל) כך שתתרום עוד יותר לצמצום משרות ניהוליות, אשר תחולק למחוזות גאוגרפיים (משרדי מחוז) וידאגו ל"צבוע" כ-80%-90% מכספי תושבי רשות כך שישמשו עבור תשתית אותה רשות בלבד. ישנה רשות עם תשתיות רעועות, שתדאג אותה עירייה לשלם עבור זה. אגב גם הגבייה בפורמט זה תוכל להצטמצם (שוב, כמו חברת חשמל היום) ומצד שנייה יהיה לה גוף תשתיות ופרוייקטים גדול אחד ומקצועי ולא כמה (כמו בתאגידים האזוריים).
הדפוק , מדינה אוכלת יושביה  |  17.06.14
4.
סיבה לחגיגה
למה לבטל לחלק ל 15 הם עוד לא הפנימו אז לבטל הכל קומבינה המדינה קמה לנשל את אזרחיה קומו והבעו את דעתכם אחרת לא יהיה כאן מקום לחיות בו כאשר כולם מרמים את כולם והכל קומבינות החל מביטוח לאומי וכלה במשרדי ממשלה כולם קומבינות כולם מרמים ואנחנו משלמים וכל הכבוד לביבי ושרה כמובן
מ , מרכז  |  17.06.14