אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: ירידה קלה בשיעור האינפלציה הצפויה ל-1.4% צילום: בלומברג

בנק ישראל: ירידה קלה בשיעור האינפלציה הצפויה ל-1.4%

העלייה הנמוכה שנרשמה במדד מאי כמעט ולא השפיעה על האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים שירדה בשיעור קל של 0.1%

17.06.2014, 12:16 | אמנון אטד

העלייה הנמוכה שנרשמה במדד מאי (0.1%) כמעט ולא השפיעה על האינפלציה הצפויה במשק. ביומיים שעברו מאז פרסום המדד ירדה האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים בשיעור קל של 0.1%, והיא מסתכמת כעת ב 1.4%. את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של הוועדה המוניטרית בבנק ישראל, מחשבים כלכלני הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

קראו עוד בכלכליסט

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ג') בנק ישראל מתברר עוד כי גם על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, ירדה לאחרונה האינפלציה הצפויה ב- 0.1%, לרמה של 1.3%. אולם נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, צילום: עומר מסינגר קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל | צילום: עומר מסינגר קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, צילום: עומר מסינגר

בתחילת השבוע דיווחה הלמ"ס כי האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד מאי 2014 לעומת מדד מאי 2013) נמוכה כעת אף יותר ומסתכמת ב-1% בלבד. כתוצאה מכך, סביבת האינפלציה, שהיא נתון המשקלל גם את האינפלציה בפועל וגם את האינפלציה הצפויה, נמוכה ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

סביבת האינפלציה הנמוכה תומכת בהפחתה נוספת של הריבית. אולם לאור עדכון אומדן הצמיחה ברבעון הראשון כלפי מעלה, שעליו הודיעה הלמ"ס אתמול, נראה כי חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יעדיפו להמתין עם הפחתת הריבית לפחות חודש אחד נוסף. סיבה נוספת להשארה אפשרית של הריבית ללא שינוי היא החשש של חברי הוועדה המוניטרית שריבית נמוכה יותר תגרום לעלייה נוספת במחירי הדירות. בתחילת השבוע דיווחה הלמ"ס כי ב-12 החודשים האחרונים עלו מחירי הדירות בשיעור מצטבר של 8.3%.

תגיות