אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי קונדואיט יכולים לממש 160 מיליון שקל ממניות פריון צילום: יובל חן

עובדי קונדואיט יכולים לממש 160 מיליון שקל ממניות פריון

המייסדים ועובדי חטיבת סרגלי הכלים יוכלו לממש 10% מהמניות לפי שווי של 45 מיליון דולר. היתר ימומש כשהמניה תגיע ל־15 דולר, 18 דולר ו־22 דולר

19.06.2014, 08:25 | ניר צליק

לפני חודש פרסמה חברת פריון תשקיף לרישום 45 מיליון מניות שהוקצו לעובדי חטיבת סרגלי הכלים של חברת קונדואיט, שמוזגה לתוך פריון לפני חמישה חודשים. כעת הפכו 10% מהמניות לבנות־מימוש על פי החוזה שנחתם בין שתי החברות, ובעלי המניות יוכלו למכור 4.5 מיליון מניות לפי שווי של כ־45 מיליון דולר. על רקע העובדה כי הון המניות הכולל של פריון מסתכם ב־67 מיליון מניות מדובר ב־7% ממניות החברה. פריון וקונדואיט הן חברות העוסקות במונטיזציה ממנועי חיפוש. 

קראו עוד בכלכליסט

באשר ליתר המניות שמחזיקים מייסדי ועובדי קונדואיט, בהסכם המיזוג מול פריון נכתב כי הם יוכלו לממש אותן בשלוש מנות שוות — כשפריון תגיע למחיר מניה של 15 דולר בפעם הראשונה, למחיר של 18 דולר בפעם השנייה, ואת המנה האחרונה של המניות יוכלו המחזיקים לממש כשפריון תגיע למחיר של 22 דולר. עם זאת, אם לאורך זמן מחיר מניית פריון לא יגיע לרמות האלו, פריון עשויה בעתיד להוריד את המחיר.

בין בעלי המניות הגדולים בפריון ניתן למצוא את המייסדים רונן שילה ודרור ארז שמחזיקים כל אחד במניות בשווי של 98 מיליון דולר ויוכלו למכור מניות בסכום של 9.8 מיליון דולר; קרן בנצ'מרק בעלת מניות בשווי של 96 מיליון דולר ותוכל לממש מתוכן 9.6 מיליון דולר; זאק ואורלי רינת בעלי מניות בשווי של 65 מיליון דולר שיוכלו למכור מניות בסכום של 6.5 מיליון דולר; קרן פרוג'קט קונדור שמחזיקה מניות בשווי של 42 מיליון דולר ותוכל לממש מתוכן 4.2 מיליון דולר; המייסד גבי בילצ'יק שמחזיק מניות בשווי של 27 מיליון דולר ויוכל למכור מתוכן מניות בשווי של 2.7 מיליון דולר; W Capital, בעלת אחזקה בשווי של 17 מיליון דולר שתוכל לממש 1.7 מיליון דולר; וסמנכ"ל הכספים רועי גן, שמחזיק מניות בסכום של 5.6 מיליון דולר ומתוך זה הוא יכול כעת למכור מניות בשווי של 560 אלף דולר.

רונן שילה מנכ"ל קונדואיט, צילום: ענר גרין רונן שילה מנכ"ל קונדואיט | צילום: ענר גרין רונן שילה מנכ"ל קונדואיט, צילום: ענר גרין

פריון וקונדואיט הכריזו על המיזוג ביניהן בספטמבר 2013, רגע לפני שענף סרגלי הכלים נכנס למשבר על רקע השינויים שערכה גוגל בהסכמים שלה מול השחקניות בענף. במסגרת השינויים גוגל הקשיחה את התנאים מול החברות המפנות אליה תעבורה, אשר חולקות עמה את ההכנסות מפרסום. ענף סרגלי הכלים מבסס את הכנסותיו על הורדת תוכנות. כאשר משתמש מוריד תוכנה כלשהי, מותקן סרגל כלים בדפדפן המשתמש, וכשזה עושה חיפוש דרך הסרגל ומקליק על מודעה — פריון או קונדואיט מקבלות כסף.

פריון הנה החברה הישראלית היחידה מתעשיית ההכנסות מפרסום מנועי חיפוש שנסחרת בארה"ב.פריון עשויה לדרוש מגוגל חוזה הפצה בתנאים מיוחדים שיאפשר לה להפיץ סרגלי כלים שהמשתמש מקבל כברירת מחדל.

תגיות