אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא הכל כלול: מה מסתירים מכם אתרי הנופש?

לא הכל כלול: מה מסתירים מכם אתרי הנופש?

חבילות נופש מציעות פינוקים ללא הגבלה, אך לרוב קיים פער משמעותי בין המציאות לעלונים. ממה צריך להיזהר לפני שמזמינים את החופשה הבאה?

22.06.2014, 22:53 | שירות כלכליסט

באתר מרקטווץ' פרסמו עשרה דברים שיש להיזהר מהם כשמזמינים את החופשה הבאה.

קראו עוד בכלכליסט

1. לא הכל כלול

 

לפני למעלה מ-60 שנה היתה קלאב מד חלוצת אתרי הנופש המציעים תמורת מחיר קבוע גם אוכל ולינה. מאז צצו ברחבי העולם מאות אתרי נופש המציעים את שירותיהם ללקוחות המחפשים תחנה אחת שתענה על כל הצרכים שלהם. אולם מתברר כי המילה "הכל" לא תמיד מתייחסת לכל. "בדרך כלל מופיעה כוכבית ליד הצירוף הכל כלול", אומרת לורה מנדאלה מחברת המחקר בתחום התיירות מנדאלה ריסרץ'. "בחלק מאתרי הנופש, רק הדברים הבסיסיים כמו אוכל וחלק מפעילויות כלולים במחיר, ואילו באחרים שתייה והסעות לשדה התעופה כלולים גם כן". לדברי מנדאלה, ככל שההטבה נחשבת יותר כך גדלים הסיכויים שתשלמו עבורה. גם בקלאב מד גובים תשלום נוסף עבור טיפולי ספא וספורט מים. בקלאב מד בפלורידה לדוגמה, עיסוי של 60 דקות עולה עוד 125 דולר לאדם. עם זאת, חוויאר מופראגי, מנכ"ל קלאב מד בצפון אמריקה, טוען כי התשלומים הנוספים לרוב אינם מפריעים ללקוחות. "הם משלמים תוספת על דברים מינימליים, שכן הרוב כלול".

כפר נופש בג כפר נופש בג'מייקה. נוהלי הטיפים יכולים להיות מבלבלים כפר נופש בג

2. חופשת "הכל כלול" לא בהכרח זולה יתר מחופשה סטנדרטית

 

אתרי נופש שמציעים חבילות הכל כלול לרוב נחשבים כזולים יותר מחופשות שבהן צריך להזמין בנפרד מקומות לינה, ארוחות וסיורים. אולם לדבריה של פגי גולדמן, נשיאת Friendly Planet Travel, חופשות הכל כלול אינן בהכרח האפשרות הזולה ביותר. בעלי אתרי הנופש טוענים בתגובה שלנוחות יש תפקיד חשוב יותר מהמחיר. לדבריהם, לחלק מהנופשים החיסכון הפוטנציאלי אינו שווה את הטרחה בבדיקה, השוואת מחירים והזמנת מקומות לינה ולאחר מכן גם חיפוש אחר מסעדות. גולדמן מעריכה כי חופשות הכל כלול טובות יותר למשפחות עם ילדים ולאנשים שמעדיפים לתכנן כמה שפחות.

3. תשלמו יותר על משקאות, אלא אם כן אתם ממש אוהבים תה קר

לפי איגוד ספינות השיט הבינלאומי, יותר ויותר חברות שיט מציעות חבילות "הכל כולל" במחירים מפתים. אולם המחיר הזול יותר לעתים פירושו שהאפשרויות העומדות בפני הנופשים הן מוגבלות, בייחוד בכל הקשור לאוכל ולשתייה. קורי טאקה לדוגמה, מטפלת מסיאטל שנוהגת לצאת עם בני משפחתה לחופשות שיט, סיפרה שנאלצה לשלם 49 דולר ביום לאדם ועוד 15% טיפ עבור חבילת שתייה. בלי החבילה הזו, היא הייתה מוגבלת למים, תה קר, קפה ולימונדה בלבד. הצרכנים צריכים לצפות לשלם גם תשלום נוסף עבור האוכל. באתר הנופש קאסה מגנה של רשת מריוט בקנקון, חבילת הכל כלול אכן כוללת שלוש ארוחות ביום, אך עבור מנות כמו לובסטר או פילה יש לשלם 15 דולר נוספים. כמו כן, ילדים מתחת לגיל 12 חייבים להסתפק בתפריט הילדים, אחרת יצטרכו לשלם תשלום נוסף.

4. החדר היפה שמפורסם בעלון? לא כלול

 

האתרים והעלונים הפרסומיים באתרי הנופש שמציעים חבילות הכל כלול משקפים תמיד דימוי יוקרתי של נוחות ונופים מרהיבים. אך רבים עלולים לגלות כי קיים פער משמעותי בין המציאות והעלונים. אחת התלונות הנפוצות ביותר בקרב תיירים היא שאתרי הנופש בדיוק עוברים שיפוץ. כדי להימנע מכך המומחים ממליצים לבדוק את לוח ההודעות המקוון באתרים או את אתרי המלצות הנופשים כמו TripAdvisor. סוכני נסיעות טוענים כי בתחום זה בא לידי ביטוי הערך הנוסף שלהם, שכן פעמים רבות הם מעודכנים על תכניות שיפוץ שלא מתפרסמות ברבים.

השמש והחוף בחינם, על הסקי תצטרכו לשלם בנפרד השמש והחוף בחינם, על הסקי תצטרכו לשלם בנפרד השמש והחוף בחינם, על הסקי תצטרכו לשלם בנפרד

5. תשלומים נוספים

 

בסיבורן קרוז ליין, מותג היוקרה של קרניבל קרוז מתגאים שהם מציעים חבילות אמיתיות של "הכל כלול", שכן הם מציעים יותר שירותים ופינוקים מאשר הספינות של קרניבל. אולם מתברר כי גם בסיבורן גובים תשלום נוסף עבור גישה לאינטרנט. אתרי הנופש גובים לעתים תשלום נוסף שנקרא "תשלום נוחות", שעשוי להיות בגובה של עד 30 דולר ללילה, ולרוב אינו כלול במחירים המפורסמים. חברות המלונות טוענים כי התשלומים האלה עוזרים לממן שירותים כמו חלוקת עיתונים או גישה לבריכה ולחדר כושר.

6. אתם נותנים טיפים גם אם אתם לא מודעים לכך

נוהלי הענקת טיפים באתרי נופש יכולים להיות מבלבלים, בין השאר כיוון שבמקומות שונים מחילים חוקים שונים. בחלק, כולל בקלאב מד, העובדים לא יסכימו לקבל טיפים (מופראגי אומר כי הטיפ כבר כלול בשכר שלהם), ואילו באתרים שבניהול רשת המלונות הייאט מציינים כי אמנם אין חובה לתת טיפ, אך הם לא מונעים מלקוחות לעשות זאת. בספינות השיט, לרוב גובים אוטומטית טיפ בחדרי האוכל שיכול להגיע עד 11.5 דולר לאורח. חברות השיט מציינות אמנם שניתן לבטל את התשלום במידה והנופשים אינם מרוצים מהשירות שקיבלו.

7. אתרים מקומיים אינם כלולים

עבור מטייל שאוהב לחקור תרבויות חדשות וקהילות שונות, נופש באתר שבו הכל כלול הוא כנראה לא האפשרות הטובה ביותר. שכן, אתרים מסוג זה, מציעים כל כך הרבה שירותים באתר עצמו שלרוב מפספסים את התרבות של המדינה שבה מבקרים. "אסטרטגיית הכל כלול לרוב לא מטיבה עם הכלכלי המקומית", מציינת גולדמן.

מסאז מסאז' בכפר נופש בקאריביים. גם זה לא כלול מסאז

8. בהצלחה בקבלת החזר כספי

 

באתרי הנופש שמציעים חבילות "הכל כלול" בדרך כלל צריך להביא בחשבון גם מזג אוויר בעייתי. טענה זו נכונה במיוחד בקאריביים, שם עונת ההוריקנים נמשכת ממאי ועד לאוקטובר, תקופה שבה באתרי נופש רבים באזור מציעים הנחות על המחירים. אולם אם אכן נקלעתם לסופה, תגלו שקשה לקבל החזר מאתר הנופש. סוכני נסיעות ממליצים לרוב לרכוש ביטוח נסיעות שאמור לפצות על הפסדים במקרה של ביטול חופשה. עם זאת, יש לציין כי הסיכויים שחופשה תבוטל לגמרי בגלל מזג האוויר הם קלושים, קרוב לוודאי שפשוט החוויה עצמה תיהרס.

9. העמלה הגבוהה של סוכני הנסיעות

כשהעסקים טובים לאתרי הנופש הם טובים גם לסוכני הנסיעות. העמלות של סוכני הנסיעות מהזמנת חבילת הכל כולל נעים בארה"ב בין 16-8%. הביקורת גורסת כי העמלה הגבוהה מהווה תמריץ לסוכני הנסיעות להזמין חופשות מסוג הכל כולל, גם כשהן לא מייצגות את העסקה הטובה ביותר עבור הלקוח. הסוכנים מצדם טוענים כי העמלות משולמות על ידי אתרי הנופש עצמם, ואינן משולמות היישר מהכיס של הצרכנים כך שצורכי הלקוחות עדיין קודמים.

10. מחיר נמוך לרוב מוביל לאיכות נמוכה

לעתים קרובות ניתן למצוא הנחות גדולות על חבילות הנופש באתרי נסיעות באינטרנט. ההנחות אף גדולות יותר אם מזמינים עד חודשיים לפני הנופש. אולם סוכני הנסיעות מזהירים כי המחירים זולים לרוב מסיבה טובה. המחירים הנמוכים ביותר מוצעים בדרך כלל במהלך עונת ההוריקנים, או ניתנים עבור חדרים שמהם לא נשקף נוף מרהיב במיוחד. לעתים קרובות אתרי הנופש יתאימו את המחירים בהתאם לאתרי ההוזלות. לפיכך ההמלצה היא להתקשר ישירות לאתר הנופש או לסוכני נסיעות כדי לראות אם הם יורידו את המחיר בהתאם, או לפחות יעדכנו אם יש בעיות עם ההצעה, כמו חדר לא מוצלח.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אנחנו היינו בקלאב מד. הילדים זוכרים זאת בכחופשה הטובה ביותר שהיתה לנו.
האוכל היה ברמה גבוהה, בכמויות וללא הגבלה. נכון שהיה יקר. אבל אותי זה שחרר. לא סובלת את החופשות עם חברים שיאללה נביא אוכל, נתארגן, יהיה כיף... בסוף אני צריכה לבשל, לארגן ולנקות גם בחופשה... אז נכון זה יותר זול. אבל באמת לא תודה.
א  |  23.06.14
8.
הכל כלול
היינו לאחרונה במלון 4 כוכבים בשטרסבורג צרפת, בחדר היתה מכונת קפה, אבל דרשו סכומים גבוהים עבור אבקת הקפה, סוכר וחלב, אז לא השתמשנו במכונת הקפה. בנוסף בחדר האמבטיה היה תלוי על הקיר מיכל פלסטיק קשיח מאוד עבור הסבון שהיה צריך להפעיל כוח של סופרמן להוציא טיפת סבון, כתבתי להם בחוות הדעת שאכן שילמתי מחיר יקר, ובתמורה הם נתנו לי להשתמש בחלק ממתקני החדר, אבל לא נתנו לי להנות מהשהות בו.
מיקי , תל אביב  |  23.06.14
7.
הדיל הכי טוב: הכל כלול דה-לוקס, פרימיום, אקטרא, VIP
רק אם מופיעות כל! 4 המילים האלה (הסדר לא חשוב) תוכלו להיות בטוחים שהכל באמת כלול. למשל: אם דה-לוקס, פרימיום, אקטרא בלי VIP תגלו שהבירה חמה ובכוסות פלסטיק. ואם פרימיום, אקטרא, VIP בלי דה-לוקס תגלו שהארטיק שוקו הוא פרווה. לגבי הצמידים על היד: חשוב לברר מראש שיש צמידים כחולים כי צמיד צהוב נראה ממש מגוחך על היד של אדם בן 40.
גיל ג  |  23.06.14
6.
הפתרון לרוב, לארגן את החופשה לעצמכם לבד
בלי סוכנים, מתווכים, בונים, קופונים,ואוצ'רים וכל היתר. למי שלא בנוי לזה, וצריך את העזרה של כל אלה, שריינו תמיד תקציב נוסף של עוד 50% לפחות על העלות של עסקת החבילה. וזה לא כולל את מה שאתם מקציבים לעצמכם להוצאות לא מתוכננות כמו קניות בדיוטי פרי או במדינה בה מבקרים. האשליה היא במחשבה שעסקת החבילה היא באמת כל מה שתצטרכו להוציא, ואז משחררים את הכסף בהתאם ונתקעים בלי מספיק כסף. כשמתכננים את החופשה לבד, כל הסעיפים נלקחים מראש בחשבון, כולל טיסות, נסיעות, לינה, מלון, אטרקציות ועוד. זה לא בהכרח זול יותר - לפעמים כן - אבל לפחות אין הפתעות
ריקי , רמ"ג  |  23.06.14
לכל התגובות