אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תדהר תפנה את בתי המלאכה בפלורנטין צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

תדהר תפנה את בתי המלאכה בפלורנטין

בעלי בתי מלאכה בשכונה התאגדו וחתמו על הסכם עם תדהר שלפיו יוקמו 100 דירות במקום 40 בתי מלאכה. כל אחד מהם יקבל דירה בשטח של 115 מ"ר

25.06.2014, 08:31 | יעל דראל

שכונת פלורנטין משנה את פניה: בעלי הקרקעות באחד ממגרשי מתחם החרש והאומן בפלורנטין בתל אביב, אזור שבו עשרות בתי מלאכה ותיקים המיועדים לפינוי־בינוי במסגרת תוכניות העירייה, חתמו על הסכם ראשון עם חברת תדהר בנייה וייזום להריסת כ־40 בתי מלאכה, שבמקומם ייבנו כ־100 יחידות דיור ועוד כ־1,500 מ"ר של שטח מסחרי. החברה, מקבוצת תדהר שבראשה עומד היו"ר גיל גבע, צפויה להשקיע במהלך כ־300 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

המגרש הנוכחי ממוקם בין רחוב הרבי מבכרך מצפון, רחוב המחוגה מדרום, אברבנאל ממזרח ורחוב 3361 ממערב - והוא נחשב למגרש הראשון במתחם שבו הצליחו בעלי הקרקע להתאגד ולחתום על הסכם עם חברה יזמית. על פי ההסכם שגובש בין הצדדים, בעלי הקרקע צפויים לפנות עשרות סדנאות מלאכה בשטח של כ־60 מ"ר כל אחת, ולקבל דירת מגורים ששטחה כ־115 מ"ר בפרויקט המגורים החדש.

בתי מלאכה במתחם המיועד לפינוי בשכונת פלורנטין. הפרויקט של תדהר יכלול גם 1,500 מ"ר של שטח מסחרי , צילום: אוראל כהן בתי מלאכה במתחם המיועד לפינוי בשכונת פלורנטין. הפרויקט של תדהר יכלול גם 1,500 מ"ר של שטח מסחרי | צילום: אוראל כהן בתי מלאכה במתחם המיועד לפינוי בשכונת פלורנטין. הפרויקט של תדהר יכלול גם 1,500 מ"ר של שטח מסחרי , צילום: אוראל כהן

התוכנית כבר אושרה על ידי מוסדות התכנון לפני כארבע שנים, אך עד כה לא התקדמה בשטח - בעיקר נוכח הקושי לאגד את בעלי הקרקעות השונים. לפני כ־12 שנה ניסתה העירייה לפנות את בתי המלאכה בניסיון לחדש את פני השכונה, ללא הצלחה.

מתחם החרש והאומן משתרע על פני כ־9,300 מ"ר, ותוכניות העירייה מאפשרות בשטחו הקמה של 272 יח"ד וכ־7,000 מ"ר של מסחר. פרט ל־100 יחידות הדיור הראשונות שצפויה להקים במקום תדהר, קיימת במתחם חלקה נוספת שבה ניתן להקים עוד כ־100 יחידות דיור וכן שתי חלקות נוספות שבהן ניתן להקים עוד עשרות יחידות דיור, בכל אחת. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי גם בעלי הקרקעות במתחם הגדול הסמוך מנהלים מו"מ מול חברות יזמיות כדי להגיע להסכם דומה.

בוגין. "הצליחו היכן שהעירייה התקשתה", צילום: עמית ישראלי בוגין. "הצליחו היכן שהעירייה התקשתה" | צילום: עמית ישראלי בוגין. "הצליחו היכן שהעירייה התקשתה", צילום: עמית ישראלי

עשרות בעלי הקרקע המצויים במגרש זה אוגדו לבסוף על ידי נעמה שטיינברג ודני בר אור, אחים שאביהם רכש בשנות החמישים חלקה קטנה לבית מלאכה, אשר שימשה אותו כנגר. שטיינברג ובר אור אספו מידע בתהליך ארוך שארך חודשים ארוכים, שבמהלכו הצליחו לשכנע את בעלי הקרקע השונים - רובם המכריע בעלי מלאכה מבוגרים שמפעילים במקום נגריות, צבעיות ומרפדיות - לחתום על התוכנית ליישום התב"ע החדשה. "אנחנו ליווינו את התהליך מ־2009, והצלחנו לאגד את בעלי הקרקע ולחתום מול חברה יזמית. הצעד הזה בעצם ישנה את פני האזור כולו", אומרת שטיינברג.

מי שליווה את בעלי הקרקע במתחם הם שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין, ועו"ד גרשון רוטשילד. לדברי בוגין, "מדובר בהישג גדול של בעלי בתי המלאכה, שבזכות יוזמתם הצליחו במקום שהעירייה התקשתה בו בעבר. ההתחדשות העירונית אינה צריכה לחול על בתי מגורים בלבד, והגיע הזמן שגם בתי המלאכה הישנים ישנו את פניהם".

מחברת תדהר לא התקבלה תגובה.

תגיות