אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מט"ח: הדולר היציג עלה ב-0.2% לרמה של 3.44 שקלים צילום: בלומברג

מט"ח: הדולר היציג עלה ב-0.2% לרמה של 3.44 שקלים

זאת לאחר פרסום נתונים חזקים בשוק הדיור האמריקאי. היורו היציג הוסיף 0.1% לרמה של 4.68 שקלים - האקלים העסקי בגרמניה בשיא של 8 וחצי שנים

25.06.2014, 15:39 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ד') לאחר פרסום נתוני מאקרו מפתיעים לטובה באירופה ועל רקע התחזקות הדולר בעולם נוכח איתותים מעודדים לגבי הכלכלה האמריקאית. הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.44 שקלים, היורו הוסיף 0.1% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.68 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

היום לאחר קביעת השערים היציגים (ב-15:30 שעון ישראל) פורסמו נתונים מאכזבים בארה"ב: נתוני התמ"ג לרבעון הראשון ונתוני הזמנות המוצרים בני קיימא. מאוחר יותר יפורסמו נתוני מלאי הנפט בארה"ב - נתון שבדרך כלל הינו בעל השפעה מועטה יחסית על השווקים, אולם "הנתון יקבל חשיבות מיוחדת על רקע העלייה במחירי האנרגיה עם התרחבות הלחימה בעיראק" כך לדברי יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות.

היורו התחזק מעט לאחר פרסום נתוני מאקרו מפתיעים לטובה באירופה. בגרמניה, מדד האקלים העסקי של GFK לחודש יוני עמד על 8.9 נקודות, רמת שיא של שמונה וחצי שנים. הצפי היה לקריאה של 8.6 נקודות במדד בדומה לחודש הקודם. שעתיים מאוחר יותר, פורסמו נתוני המכירות הקימעונאיות באיטליה לחודש אפריל, אשר הצביעו על גידול של 0.4% במכירות, כאשר צפי האנליסטים היה לגידול של 0.2% בלבד, ולעומת ירידה של 0.2% בחודש הקודם. 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

למרות חוזקו היחסי של הדולר בעולם ביממה האחרונה, הדולר קבע אתמול שיא שלילי חדש מול השקל מתחת לרף 3.43 השקלים, רמת שפל של שלוש שנים.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים כי "ההיחלשות הזו היא תולדה של החלטת בנק ישראל ביום שני שלא להוריד את הריבית. העובדה כי בנק ישראל בחר להימנע מצעד זה חרף התיסוף החד של השקל בחודשים האחרונים, המריצה את הספקולנטים לשבור מטה לשפל חדש. רמת התמיכה הבאה היא 3.42, הרמה שבה סטנלי פישר, הנגיד הקודם, החליט להתערב באופן מסיבי במסחר".

 

למרות זאת, בימים האחרונים פורסמו שורה של נתוני מאקרו מפתיעים לטובה בארצות הברית, בעיקר בשוק הדיור, אשר סייעו לאושש במידה מסוימת את הדולר בעולם. ב-FXCM  מעריכים כי "אם תימשך המגמה הזו האמון של הסוחרים בדולר יגבר והדבר יתבטא גם בהתייצבות של הדולר מול שקל".

תגיות