אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר לא מפסיק לרדת: השער היציג ירד ב-0.3% ל-3.43 שקלים צילום: בלומברג

הדולר לא מפסיק לרדת: השער היציג ירד ב-0.3% ל-3.43 שקלים

במסחר שלאחר קביעת השער היציג ירד המטבע האמריקאי לאזור 3.42. היורו נחלש ב-0.2% ל-4.67 שקלים. FXCM: "הדולר עושה דרכו במהרה לרמה של 3.40 שקלים"

26.06.2014, 15:41 | מיקי גרינפלד

יום לא פשוט ליצוא הישראלי, ומן הסתם גם בבנק ישראל מסתכלים על המסכים בדאגה: לאחר נתוני התוצר השליליים שפורסמו אתמול בארה"ב ירד המטבע האמריקאי מול מרבית המטבעות בעולם. מול השקל ירד הדולר ב-0.3% לשער יציג של 3.432 שקלים - רמת שפל של כמעט 3 שנים. הפעם האחרונה שבה ירד הדולר לרמה דומה היתה ב-1 באוגוסט 2011. במסחר שממשיך להתנהל לאחר קביעת השער היציג יורד הדולר אף אל מתחת לסף 3.43 שקלים. היורו היציג ירד ב-0.2% לשער של 4.673 שקלים.

היורו התחזק מול המטבע האמריקאי בחלקו הראשון של  היום, אך בהמשך היום שינה מגמה והוא נחלש עתה 0.2% ונסחר בשער של 1.360 דולר ליורו (ובשער המראה: הדולר נסחר תמורת 0.734 יורו). הליש"ט עלה בשיעור של 0.3% לרמה של 1.703 דולר לליש"ט (הדולר נסחר תמורת 0.586 ליש"ט). מול הין נחלש הדולר ב-0.1% ונסחר תמורת 101.780 ין.

בארה"ב תוקנו אתמול נתוני התוצר של הרבעון הראשון, כשעל פי הנתון המעודכן הכלכלה האמריקאית התכווצה בשלושת החודשים הראשונים של השנה בשיעור שנתי של 2.9% (ולא ב-1% כפי שדווח בפרסום הראשוני). מדובר בירידה החדה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2009, אז הכלכלה הייתה לקראת סיום המיתון הגדול שנוצר בשל המשבר הפיננסי.

כלכלנים ששוחחו עם סוכנות הידיעות AP אמרו כי לא נראה שהתכווצות הכלכלה מבשרת את תחילתו של מיתון חדש, אלא כי מדובר בחולשה זמנית שנגרמה בין היתר כתוצאה מן החורף הקשה שפקד את ארה"ב בתחילת השנה, וגרם לסגירת מפעלים, לפגיעה בתובלה והשאיר את האמריקאים בבית במקום בקניונים ובסוכנויות המכוניות. ואכן, הבורסות בניו יורק לא התרגשו יותר מדי מהנתונים, וסיימו אמש את המסחר בעליות. בה בעת, התגובה כן הגיעה בשוק המטבעות, שהגיב כאמור בהתחזקות מרבית המטבעות המרכזיים מול הדולר.

ההשלכות על היצוא הישראלי ברורות: סערת החורף האמריקאי ברבעון הראשון שולחת גלים מאוחרים למשרדי ההנהלה של היצואניות הגדולות בישראל, ומן הסתם גם למשרדיה של קרנית פלוג בסוף הרבעון השני. אם תרצו, משק כנפי הפרפר בצדו המערבי של כדור הארץ שגורם לכאב ראש בצדו האחר של הכדור.

ב-FXCM אומרים הבוקר כי לחולשה המקומית של הדולר למול השקל על רקע החלטת בנק ישראל השבוע, הצטרפו אתמול נתוני התמ"ג המזוויעים שפורסמו בארצות הברית. "הנתונים היממו את השוק. במומנטום הנוכחי הדולר-שקל יעשה עד מהרה את דרכו לרמה של 3.4 שקלים".

"למרות שהמניות בוול-סטריט נפנפו את הנתונים הללו, הדולר הגיב רע ונחלש למול כל המייג'ורס. הנתונים רק מחזקים את ההערכה שהבנק הפדרלי יותיר את הריבית ברמת האפס עד המחצית השנייה של 2015 לפחות. כשזו התחזית הריבית הדולר לא יוכל להתאושש, לא למול יתר המטבעות המרכזיים ולא למול השקל. במומנטום הנוכחי גם התערבות מצד בנק ישראל לא תועיל רבות ונאלץ להמתין עד שיעבור בעולם הגל האנטי-דולרי הזה", אומרים ב-FXCM.

מטבע חוץ, צילום: shutterstock מטבע חוץ | צילום: shutterstock מטבע חוץ, צילום: shutterstock

גם בפריקו ניהול סיכונים מתייחסים לירידה בשער הדולר וכותבים: "ללא מעורבות ישראל, פעילות סוף החודש הקלנדרי ממתנת את ייסוף השקל כאשר היצעי המט"ח מצד יצואנים עשויים לגרור את הדולר אל עבר רמת 3.4 שקלים ואף פחות". 

תגיות