אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין ניסיון? אין בעיה: כך תגדילו את הסיכויים למצוא עבודה

אין ניסיון? אין בעיה: כך תגדילו את הסיכויים למצוא עבודה

כל סטודנט, ואין זה משנה מהו תחום לימודיו, יכול לעבוד על פי מספר עקרונות שיסייעו לו להגדיל את סיכוייו למציאת עבודה עם סיום הלימודים. אמיר הרפז, מנהל המרכז להכוון תעסוקתי באוניברסיטת תל אביב מסביר מה כדאי לעשות

27.06.2014, 11:05 | מעין מנלה

1. השקיעו בבחירת תחום הלימודים

התהליך המועדף היה לו כל מועמד ללימודים היה מבצע הליך קצר של אבחון שיסייע לו בבחירת תחום הלימודים והקריירה שמועדפת והמתאימה לו עוד טרם נרשם ללימודים אקדמיים. לעיתים אנו חיים בעולם של דימויים ותפיסות שגויות שגורם לנו לבחור בתחום לימודים שאינו תואם את הרצונות או היכולות או אפילו השאיפות שלנו. אמנם ניתן לבצע שינויי קריירה ולימודים, אולם כל שינוי כרוך בהוצאות כלכליות ורגשיות שעשויות להיחסך באמצעות תכנון נכון.

2. שלבו תחומים

בדרך כלל, עדיף לשלב וללמוד תואר דו-חוגי מאשר חד-חוגי. לימוד של שני תחומים שונים או דיסציפלינות שונות, עשוי להרחיב את מגוון אפשרויות התעסוקה או הלימודים.

התחילו לחפש עבודה כבר במהלך הלימודים, צילום: shutterstock התחילו לחפש עבודה כבר במהלך הלימודים | צילום: shutterstock התחילו לחפש עבודה כבר במהלך הלימודים, צילום: shutterstock

3. השתלבו מוקדם בשוק התעסוקה

מומלץ מאוד לסטודנטים להשתדל ולהשתלב בשוק התעסוקה כבר משנת לימודיהם השנייה, מסביר הרפז. ככול שתחום הניסיון התעסוקתי יהיה קרוב יותר לתחום העיסוק בתום הלימודים, כך גדלה ההסתברות להשתלבות במשרה תואמת עם סיום הלימודים. כך, אם אתה סטודנט לתקשורת, רצוי להשתלב כבר במהלך הלימודים ככתב במקומון, באתר אינטרנט וכד' לעומת תעסוקה "כללית" כגון מוכרן, מלצר וכו'.

במידה ולא ניתן להשתלב באופן ישיר בתעסוקה רלוונטית לתחום, רצוי להשתלב בתעסוקה בה מרכיבי העבודה או האתגרים שבה עשויים להיות זהים. כלומר, אם הנך מעוניין להשתלב כאיש שיווק, ניתן כשלב ביניים למצוא עבודה במכירות או טלמרקטינג המשלבים תחומים משיקים.

4. התחילו את החיפוש מוקדם וקחו אותו כפרוייקט

מומלץ להתחיל את תהליך חיפוש וההשתלבות בעבודה כבר במהלך הסמסטר האחרון ללימודים ורצוי ומומלץ לעשות זאת בליווי מקצועי המוצע בדרך כלל לסטודנטים במוסדות השונים. תהליך זה אמור להכין אותך לבחון מהם תחומי העיסוק המועדפים והמתאימים לך; הכנה של קורות חיים המותאמים למשרה; סקירה של שוק התעסוקה בתחום הרלוונטי והכרות קצרה איתו; בנייה והכנת מעגל קשרים ראשוני שיסייע בהשתלבות בתחום.

5. הפיצו את השמועה

לקראת היציאה לשוק התעסוקה יש "ליחצ"ן" את רצונך להשתלב בעבודה. לפעולה זו יכולת לגייס, בין במישרין ובין בעקיפין, את הסביבה הקרובה והרחוקה יותר, ולהציג בפניך מגוון אפשרויות תעסוקה, כולל בתחומים עיסוק שלא חשבת שהיית רוצה לעסוק בהם בעבר.

6. אל ייאוש

העיקרון החשוב ביותר הוא לא להתייאש. להבין שלעיתים השתלבות בתחום או במשרה נכספת זהו תהליך שעשוי לקחת זמן ומשאבים. יש להיערך אליו בהתאם ולהתייחס אליו כאל תהליך התנסותי שניתן ללמוד ממנו ולצמוח. גם אם בשלב ראשון "נאלץ" להשתלב בתחום שפחות עניין אותנו, לעיתים נגלה שדווקא תחום זה פותח בפנינו תחומי עניין שלא הכרנו, ולכל הפחות הוא מקנה לנו פרנסה וניסיון תעסוקתי.

תגיות