אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל נחוש: רכש עוד 350 מיליון דולר במטרה להחליש את השקל צילום: שאטרסטוק

בנק ישראל נחוש: רכש עוד 350 מיליון דולר במטרה להחליש את השקל

זאת בהמשך לרכישות של 300 מיליון דולר ביום שישי. למרות זאת, הדולר שמר על יציבות ב-3.44 שקלים; ברקליס: "הדולר ייחלש בעוד 4% מול השקל ויפגע בצמיחה בישראל"

30.06.2014, 16:08 | שי סלינס

בנק ישראל לא מוותר במלחמתו בספקולנטים שמחזקים את השקל מול הדולר. היום (ב') רכש הבנק המרכזי בישראל 400-300 מיליון דולר, בהמשך לרכישה של 300 מיליון דולר ביום שישי. למרות זאת, הדולר שמר על יציבות במסחר מול השקל ברמה של 3.44 שקלים.היורו היציג עלה ב-0.3% לרמה של 4.69 שקלים.

התחדשות הירידות בשערו של המטבע האמריקאי מגיעה לאחר שבשבוע שעבר החליט בנק ישראל להותיר את ריבית יולי ללא שינוי. כבר למחרת פרסום החלטת הריבית צנח שערו היציג של הדולר בשיעור חד יחסית של 0.6% לשפל של כמעט שלוש שנים. האוצר ניצל את ההזדמנות וביצע בשלישי בערב שתי עסקאות גידור דולר־שקל ב־150 מיליון דולר. זאת בהמשך לעסקאות מסוג זה בהיקף של 1.7 מיליארד דולר שביצע מתחילת 2013, ולאחר הפוגה ממושכת של שלושה חודשים וחצי. המטרה המוצהרת של פעולות הגידור היא להמיר חלק מחובות המדינה הנקובים במטבע חוץ לחוב נקוב בשקלים.

"הדולר ייחלש בעוד 4% מול השקל ויפגע בצמיחה בישראל"

מוקדם יותר היום פרסמו כלכלני בנק ההשקעות הבריטי ברקליס, סקירה על הכלכלה הישראלית וכתבו כי "המשך התחזקות השקל מול המטבעות המרכזיים בעולם תגרור פגיעה בייצוא הישראל ובשיעור הצמיחה במשק".

"השקל צפוי להישאר ברמה הנוכחית בתקופה הקרובה בעיקר בשל העודף בחשבון השוטף של ישראל והאינפלציה הנמוכה", מוסיפים בברקליס. "לבנק ישראל יש מרחב קטן יחסית בכל מה שקשור בהורדת הריבית (עומדת על 0.75%, ש.ס) על מנת להחליש את השקל. אנו צופים שהדולר יחלש בשיעור של 2%-4% מול השקל וממליצים למשקיעים להחזיק בשקל כהשקעה לטווח הארוך".

בברקליס גם מתייחסים לרכישות המט"ח של הבנק וכותבים: "נראה שבנק ישראל מודאג מהשקל החזק וההשפעה השלילית על הכלכלה הישראל. בנוסף הייצואנים מפעילים לחצים על הבנק על מנת שינקט בפעלות שיחלישו את המטבע. לאחרונה הבנק מיתן את קצב רכישות המט"ח שלו ובכך איפשר לשקל להתחזק".

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

 

קרנית פלוג, צילום: בלומברג קרנית פלוג | צילום: בלומברג קרנית פלוג, צילום: בלומברג

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "בנק ישראל משמש כיום המבוגר האחראי היחיד הפועל בשוק המטבע בניגוד לעבר כאשר נגיד בנק ישראל נהנה מרוח גבית מצד משרד ראש הממשלה, הרי שכיום הנגידה פועלת לבדה בשוק המטבע המקומי. בנק ישראל, הרואה בייסוף שקל מהיר פוטנציאל לגלישה אל עבר רמות שפל חדשות. התייצבות הדולר מתחת לרמת 3.42 שקלים פותחת את השער להמשך הייסוף וללא מעורבות בנק ישראל, כבר בחודשי הקיץ הקרובים, השקל עשוי לנוע אל עבר רמת השפל של קיץ 2011 וייסחר בתחום הרמות 3.38-3.35 שקלים".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
השקל החזק מייפה את הדו"חות שמשרד האוצר מפרסם, בגלל זה האוצר אדיש כלפי התחזקות השקל
1) למדינת ישראל יש חובות דולריים. 2) הדו"חות שמשרד האוצר מפרסם נקובים בשקלים. 3) כשמכפילים חוב דולרי ב 3.42, התוצאה שתתקבל בשקלים תהיה יותר נמוכה מהתוצאה שהיתה מתקבלת אילו היו מכפילים את אותו חוב דולרי ב 4. 4) בגלל זה האוצר מתנגד למסות תנועות הון ספקולטיביות נכנסות, כי האוצר הוא בעד שקל חזק. 6) לכן, הייצואנים יקרסו, מפעלי תעשייה ייסגרו או יועברו לחו"ל, והאבטלה תגדל. 7) משרד האוצר מעוניין בדו"חות יפים, ומצידו תעשיית הייצוא יכולה ללכת לעזאזל ושאלפי מובטלים ימלאו את הרחובות. 8) הגיע הזמן שיהיה כאן בעל בית, ושמישהו יעשה סדר במשרד האוצר שמתנהג כמדינה בתוך מדינה.
שאול  |  30.06.14
8.
ברקליס מבינים שאין מבוגר אחראי. בטח לא באוצר
מדינה שמתנהלת בלי הנהגה כלכלית ושאינה יודעת להפריד בין עיקר לטפל. קרן הון זרה מהמרת על התחזקות השקל מחנה כאן 8 מיליארד ש"ח באג"ח ממשלתי. מקבל ריבית מעולה, מנפחת את השקל הורסת את הייצוא וכשהיא מממשת את הפוזיציה היא משלמת 0% מס!! מה ההגיון הכלכלי של ישראל בהתנהלות כה שלומיאלית? כל יום גורפים כאן גופים זרים הון עתק מהייצוא הישראלי ואיש לא נהנה מזה למעט הספקולנטים והיבואנים. איחולי שינה ערבה לשר האוצר שלא מחמיץ הזדמנות להחמיץ הזדמנות
מדינת חלם  |  30.06.14
7.
זה כבר מגוחך
1. לנסות הלהשפיע על שערי מטבעות ע"י קנייה מאסיבית שלהם זה כמו לקחת אקמול נגד דלקת ריאות - טיפול בסימפטום ולא בבעיה. 2. מי החליט שבכלל יש בעיה? פיחות מכוון בשקל שווה למס שמוטל על אוכלוסיה אחת וסבסוד של אוכלוסיה אחרת. 3. הדולר במגמת היחלשות, הפד מדפיס 80 מיליארד דולר כל חודש - לנסות להלחם בזה באמצעים שעומדים לרשות בנק ישראל זה כבר מעבר למגוחך.
יבגני  |  30.06.14
לכל התגובות