אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג נקבע ברמת שפל של שלוש שנים - 3.426 שקלים צילום: בלומברג

הדולר היציג נקבע ברמת שפל של שלוש שנים - 3.426 שקלים

המטבע האמריקאי ירד ב-0.35%, היורו שמר על יציבות וננעל על 4.69 שקלים. FXCM: "הלחץ על הדולר מול השקל יימשך"

01.07.2014, 15:40 | ערן סוקול

יום לאחר התערבותו של בנק ישראל בשוק המט"ח המקומי עם רכישה של 350 מיליון דולר, שב הדולר להחלש היום (ג') מול השקל בהתאם למגמה שנרשמת בעולם. הדולר ירד ב-0.35% ושערו היציג נקבע ברמת שפל של שלוש שנים - 3.426 שקלים, היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.69 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

משרד האוצר הודיע היום על על עסקת גידור נוספת של 100 מיליון דולר. המטרה המוצהרת של פעולות הגידור היא להמיר חלק מחובות המדינה הנקובים במטבע חוץ לחוב נקוב בשקלים. האוצר הנפיק בעבר אגרת חוב בחו"ל וכעת יש לו חוב נקוב בדולרים, כעת אגף החשב הכללי המיר חלק מחוב זה לחוב נקוב בשקלים. זאת על ידי התקשרות עם בנק מקומי או בנק זר, והעברת החוב של אג"ח הנקוב בדולרים. כנגד חוב זה, אותו בנק מעניק לאוצר הלוואה בסכום זהה הנקובה בשקלים. כדי לבטל את החשיפה שלו למט"ח, הבנק רוכש דולרים, ורכישות אלה אמורות לתרום להחלשת השקל.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל התייחסו הבוקר להתערבותו של בנק ישראל "הצעד הזה של בנק ישראל היה בלתי נמנע ושאלה של זמן, ואף ניתן לתהות מדוע המתין בנק ישראל עד עכשיו, בעוד שער החליפין קובע לאחרונה שיא שלילי אחרי שיא שלילי. בכל מקרה, התגובה של השוק להתערבות היתה, לפחות בטווח הקצר, עוצמתית למדי, בטח כאשר מביאים בחשבון שבעולם הדולר רשם יממה שלילית מול כל המטבעות".

בנק ישראל, בראשותה של קרנית פלוג, ניצל את נפחי המסחר הדלילים עם מעט מאוד שורטיסטים שמעוניינים להצטרף ברמות אלו, ואכן, הדולר התחזק מול השקל תוך זמן קצר עד לרמת 3.44 השקלים, לפני שנסוג שוב להיסחר תמורת 3.43 שקלים. לדברי FXCM "מוקדם לאמוד את ההשפעה האמיתית, הפסיכולוגית, של המהלך על השוק. בנק ישראל מנסה ליצור תחתית. גם הנגיד הקודם, סטנלי פישר נאלץ בזמנו להתערב בשוק פעם אחר פעם עד שהצליח לייצב את שער החליפין. להתערבויות נקודתיות אין כל השפעה כאשר המגמה היא כה מובהקת. יתכן ורצף ההתערבויות מעיד שבנק ישראל נחוש כעת יותר להיאבק בספקולנטים".

מימין: שר האוצר - יאיר לפיד וקרנית פלוג - נגידת בנק ישראל. האם המוח היהודי יצליח למצוא דרך בה אנשים יכולים לגור בתוך ריבית?, צילום: עמית שעל מימין: שר האוצר - יאיר לפיד וקרנית פלוג - נגידת בנק ישראל. האם המוח היהודי יצליח למצוא דרך בה אנשים יכולים לגור בתוך ריבית? | צילום: עמית שעל מימין: שר האוצר - יאיר לפיד וקרנית פלוג - נגידת בנק ישראל. האם המוח היהודי יצליח למצוא דרך בה אנשים יכולים לגור בתוך ריבית?, צילום: עמית שעל

יוסי פריימן,מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מפנה את האש לעבר אזלת היד של הממשלה. "בזירה המקומית על אף הפעילות בימים האחרונים הן מצד בנק ישראל שרכש מאות מיליוני דולרים והן מצד סקטור האנרגיה שרכש אף הוא לאחרונה מט"ח בהיקפים משמעותיים הרי שללא החלפת הדיסק במשרד האוצר ימשיך בנק ישראל להיות המבוגר האחראי היחיד בזירת המט"ח" אמר פריימן.

לדברי FXCM "התנאים היחסיים בין הדולר לבין השקל עדיין נוטים לטובת השקל, הן בשל פערי הריבית, פערי הצמיחה ופערי המדיניות בין בנק ישראל לבין הבנק הפדרלי. בשוק המט"ח העולמי המגמה בתקופה האחרונה היא אנטי-דולרית, ובמצב העניינים הזה הלחץ על הדולר מול השקל יימשך".

ברמה הטכנית, מציינים ב-FXCM כי "רק עלייה ממשית מעל 3.44 עשויה לגרור תיקון יותר משמעותי מעלה. מנגד, ירידה מתחת ל-3.42 שקלים שוב תחשוף את השפל ב-3.41 שקלים".

תגיות