אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פסגת ת"א 100

מנכ"ל פסגות: "החשיפה למניות בתיקי הפנסיה תזנק עד 2020 ל-35%"

חגי בדש הסביר בוועידת פסגת ת"א 100 של "כלכליסט", כי כדי לייצר תשואה ריאלית חיובית לחוסכים יש צורך להגדיל את החשיפה המנייתית, להשקיע יותר בשווקים בחו"ל ולהרחיב את מימון הפרויקטים הלאומיים

01.07.2014, 15:14 | רחלי בינדמן

"אנחנו צופים כי עד שנת 2020 יגדל משקל המניות וההשקעות בחו"ל בחיסכון הפנסיוני בישראל לרמה של 35% ו-25% בהתאמה" כך מעריך חגי בדש, מנכ"ל בית ההשקעות פסגות בוועידת פסגת ת"א 100 של "כלכליסט" שנערכת היום (ג'). "מדובר במהלכים אסטרטגיים מתבקשים של הגופים המוסדיים לאור התמורות שחלו בסביבה הכלכלית והפיננסית בארץ ובעולם".

בדש התייחס למצב הכלכלי בעולם והשפעתו על ישראל: "בכל העולם האינפלציה נמוכה, בעיקר בגלל צמיחה וביקוש נמוכים. בישראל יש גם השפעות מבניות כאשר הצרכן משנה טעמים, התחרותיות בחלק מהענפים גוברת והממשלה מכריזה על רפורמות להוזלת יוקר המחיה חדשות לבקרים. הבנקים המרכזיים בעולם מפחדים להעלות את הריבית כדי שלא לחנוק את מעט ההתאוששות שיש. לכן, בהינתן שיפור איטי בקצבי הצמיחה בעולם, שיעורי האינפלציה והריבית ייוותרו נמוכים בעתיד הנראה לעין".

בהמשך התייחס בדש לצורך בהתאמת תיק נכסי הציבור לסביבה החדשה: "תיק נכסי הציבור בישראל הגיע השנה לשיא כל הזמנים - יותר מ-3 טריליון שקל. מתוכו, החלק הגדול והחשוב ביותר נמצא בחסכונות לטווח ארוך שמהווים כ-40% מהתיק. בעשור האחרון צמח החיסכון הפנסיוני ביותר מ-250%.

חגי בדש בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן חגי בדש בוועידה | צילום: נמרוד גליקמן חגי בדש בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן

אז כיצד ממשיכים לייצר תשואה ריאלית חיובית לציבור החוסכים בישראל? בדש מסביר כי כיום יש צורך בשילוב של שלושה אלמנטים בניהול השקעות לטווח ארוך: מניות, חו"ל ומימון פרויקטים לאומיים. "הנתונים של ה-OECD מלמדים כי שיעור ההשקעה במניות בישראל נמוך ביחס למקובל בעולם. לכן, מבחינה אסטרטגית יש מקום להגדיל את שיעור ההשקעה במניות בחיסכון ארוך הטווח".

בנוגע לאטרקטיביות ההשקעה במניות על רקע הראלי שהן עברו בשנים האחרונות הסביר בדש "כשבוחנים את התמחור בשווקים, אפשר לראות שהם כבר לא זולים כמו לפני שנתיים, אבל גם לא יקרים. מכפילי הרווח בישראל ובשווקים העיקריים שאנחנו משקיעים בהם כמו ארה"ב, גרמניה ובריטניה נעים סביב הממוצע ההיסטורי. מצד שני, יש שווקים שנראים לנו יקרים כמו למשל צרפת, ולכן חשוב להמשיך להגדיל את החשיפה המנייתית, אבל במקביל להיות סלקטיביים ברמת המדינה, ברמת הסקטור וגם ברמת המניות הבודדות".

הנתונים שהציג בדש מראים כי לאורך השנים הגדילו המוסדיים באופן משמעותי את החשיפה לחו"ל, מרמה של 4.5% בלבד לפני עשור ל-16.3% כיום. "רמת ה-Home-bias בישראל עדיין גבוהה בהשוואה בינלאומית, וחשוב להבין שחו"ל זה לא רק מניות. לאור התהליך הכפול של צמצום המרווח הממשלתי בין ישראל לארה"ב יחד עם צמצום פער התשואות בין האג"ח הקונצרני המקומי למקבילותיו בחו"ל, ולאור ההיצע הגדול בשווקים אלו, עולה הצורך להגדיל את רכיב האג"ח החו"לי על חשבון האג"ח המקומי".

לבסוף, הדגיש בדש את החשיבות של שילוב המוסדיים בפרויקטים לאומיים. "צריך להבין שכספי המוסדיים יכולים להוות מקור למימון הכלכלה וצמיחת המשק, וזאת תוך ייצור תשואה ריאלית עבור החוסכים".

תגיות