אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפחד הגדול של העשירים: ילדים מפונקים צילום: MCT

הפחד הגדול של העשירים: ילדים מפונקים

סקר חדש בארה"ב מצא שהחשש הגדול ביותר של משפחות עם הון של 10 מיליון דולר ויותר הוא הבריאות, אך מיד אחריה דורג החשש שלילדים שלהם לא תהיה 'מוטיבציה ושאיפה להתקדם בחיים'

01.07.2014, 17:45 | שירות כלכליסט
תשכחו מהחזרים על השקעות, שיעורי הוצאות או גירושים. מתברר כי גורם הדאגה העיקרי של העשירים הוא החשש שהם יהרסו לילדים שלהם את החיים.

קראו עוד בכלכליסט

סקר חדש שערך משרד עורכי הדין ווית'רס אנד סקורפיו בקרב 3,000 משפחות ברחבי העולם ניסה לברר מה הפחדים הגדולים ביותר בכל הנוגע לעושר ולעתיד המשפחה. בין משפחות עם שווי של 10 מיליון דולר ויותר, הבריאות היוותה את החשש הגדול ביותר, אך מיד אחריה דורג החשש ש"לילדים שלי לא תהיה לא מוטיבציה ולא שאיפה להתקדם בחיים".

נושא הילד המפונק דורג כגורם לדאגה עוד לפני נושאים כמו השקעות, בזבזנות יתר ופירוק הנישואים.

"מבחינת הורים החשש הגדול ביותר הוא שהעושר הרב ימחץ את השאפתנות האישית של הילדים שלהם", נכתב במחקר. "במקביל, אין זה מפתיע לגלות שהילדים חשים שיתקשו לעמוד בציפיות בהתחשב בהישגים הגבוהים של ההורים".

הסקר לא הציע פתרונות והצביע על כך שלמרות המאמצים של ההורים, לעיתים קרובות עושר רב פוגע במשפחה.

"חלק מהמשפחות התרחקו לאורך השנים", נכתב עוד. "חלק מההורים ציינו שהסיבה לכך היא שהם נתנו לילדים שלהם יותר מדי, ואחרים טענו שהם לא נתנו מספיק".

סטינג, החליט לא להוריש את הונו לילדיו, צילום: רויטרס סטינג, החליט לא להוריש את הונו לילדיו | צילום: רויטרס סטינג, החליט לא להוריש את הונו לילדיו, צילום: רויטרס

התוצאות כנראה מחזקות את דבריו של הזמר סטינג, שבשבוע שעבר הודיע כי אינו מתכוון להוריש לששת ילדיו את הונו המוערך ב-300 מיליו דולר.

"אמרתי להם שלא יישאר הרבה כסף כי אנחנו מבזבזים אותו", הוא אמר לעיתון מייל און סנדיי. "אני בטוח לא רוצה להשאיר להם קרנות נאמנות, שהן כמו אבן רחיים סביב הצוואר שלהם. הם צריכים לעבוד".

ביל גייטס, וורן באפט וסנדי וויל, הם בין העשירים שכבר הכריזו כי בכוונתם לתרום את הונם לצדקה במקום להוריש את הכסף לטובת יצירת שושלת רב דורית. הם אמנם ישאירו סכומים מכובדים לבני המשפחה, אך כפי שבאפט ציין בעבר הוא מתכוון להוריש לילדיו רק "מספיק כסף כדי שירגישו שביכולתם לעשות הכל, אבל לא מספיק כדי שיוכלו לעשות כלום".

במקביל, במגזין U.S. News & World Report, עקבו אחר כמה סקרים נוספים וסיכמו את 7 החששות השכיחים ביותר בקרב העשירון העליון.

1. פנסיה לא מספיקה: קרוב למחצית מהמיליונרים אומרים שהם דואגים שלא יהיה להם מספיק כסף בפנסיה, כך לפי סקר של לינקולן פיננשל גרופ. לשם השוואה, ל-53% מכלל האוכלוסייה חשש דומה.

2. בעיות בריאות: אותו הסקר מצא עוד ש-54% מהמיליונרים ו-57% מכלל המשיבים, דואגים לגבי מצב הבריאות שלהם בפרישה.

3. תביעות משפטיות: קרוב ל-80% מהאנשים ששווי ההון שלהם הוא יותר מ-20 מיליון דולר חוששים מכך שיגישו נגדם תביעה. בקרב אנשים עם שווי הון הנמוך מ-1 מיליון דולר, החשש הזה כמעט ואינו קיים.

4. גניבת זהות: 75% מהעשירים פוחדים מכך שמישהו יגנוב את הפרטים האישיים שלהם. בקרב מעמד הביניים, פחות מ-1% חוששים מכך.

5. מצב הנכסים: גם עשירים שמעסיקים אנשי מקצוע שינהלו את הכסף שלהם, דואגים מנושאים כמו שיעורי ריבית ומחירי מניות.

6. החלטות מקצועיות: רובינו מפחדים לאבד את העבודה שלנו. לעומת זאת, בקרב העשירון העליון יש לא מעט מנהלים בכירים, כך שהם יותר חוששים לקבל החלטה לא נכונה שתהפוך אותם אחראים לך שאנשים איבדו את מקום העבודה שלהם.

7. לא לפגר מאחורי המתחרים: באופן כללי, העשירים הם יותר תחרותיים מרובנו, ולפיכך הם נוטים להילחץ יותר מהמחשבה מה המכונית, הבית ואפילו האוניברסיטה בה למדו אומרים עליהם.

תגיות