אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פסגת ת"א 100

מנכ"ל הבורסה: "אנו רוצים שסטארט-אפים ישראלים יונפקו בארץ ולא יעשו אקזיטים"

יוסי ביינארט אמר בוועידת פסגת ת"א 100 של "כלכליסט", כי ישראל נמצאת במקום הראשון בדירוג מספר הסטארט-אפים לנפש, אך עדין סובלת ממחסור בחברות בעלות שווי שוק משמעותי. "אנחנו רוצים שהנפקה בת"א תהיה הבחירה הראשונה של חברות בצמיחה"

01.07.2014, 15:49 | רחלי בינדמן

"הטכנולוגיות, היזמות והיצירתיות של הישראליים בורחים לחו"ל, והמשק הישראלי מפסיד הכנסות, יצירת מקומות עבודה ושמירה על היתרון היחסי שלנו כאומת סטארט-אפ. כולנו צריכים לשאוף לכך שחברות ישראליות בצמיחה ישארו בארץ וינפיקו בבורסה של תל-אביב. כך נצליח לתרגם את היותנו Start Up Nation לחיזוק המשק והכלכלה", כך הציג היום (ג') יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה החדש בוועידת פסגת ת"א 100 של "כלכליסט", את חזונו לבורסה המקומית.

"הבורסה הישראלית היא כלי אפקטיבי להפוך חברות סטארט-אפ לחברות מבוססות ולתעשיות שיתרמו לכלכלה ולחברה הישראלית, ולא יעשו אקזיטים שמעטים נהנים מהם. לחברות הסטארט אפ יש פוטנציאל אדיר שהוא הרבה מעבר לעוד רגע של גאווה מחשיפה תקשורתית על ההצלחה", הדגיש.

ביינארט ציין כי, "בישראל נפתחו השנה כ-600 חברות סטארט אפ, זאת לעומת כ-250 בלבד באירופה וכ-100 ביפן. "אנחנו נמצאים במקום הראשון בעולם בדירוג מספר הסטאטראפים לנפש, אבל למרות הפוטנציאל העצום, אין בארץ הרבה חברות טכנולוגיה גדולות בעלות שווי שוק משמעותי. כיום, כרבע מחברות ת"א-100 הן חברות טכנולוגיה, אך זה אינו בא לידי ביטוי בשווי השוק שלהן".

יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה בתל אביב. "הטכנולוגיות, היזמות והיצירתיות של הישראליים בורחים לחו"ל, והמשק הישראלי מפסיד הכנסות", צילום: נמרוד גליקמן יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה בתל אביב. "הטכנולוגיות, היזמות והיצירתיות של הישראליים בורחים לחו"ל, והמשק הישראלי מפסיד הכנסות" | צילום: נמרוד גליקמן יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה בתל אביב. "הטכנולוגיות, היזמות והיצירתיות של הישראליים בורחים לחו"ל, והמשק הישראלי מפסיד הכנסות", צילום: נמרוד גליקמן

ביינארט הסביר את הסיבה לכך לדעתו: "יש בכלכלה הישראלית כשל שוק: אין מספיק חברות שגדלות מהר והופכות לחברות גדולות בעלות שווי שוק משמעותי. יש שלב בצמיחת חברה שבו כבר יש לה הכנסות והיא צריכה לגייס הון. בשלב הזה היא בוחרת אם להיות חברה ציבורית או לגייס כסף באופן אחר. צריך לוודא שהשווי והגמישות של חברה ציבורית שווים את המחיר הנדרש על מנת להיות כזו".

ביינארט חשף את חלומו: "אנחנו שואפים להגיע למצב שהבחירה הראשונה של חברות ישראליות צומחות תהיה להנפיק בתל-אביב. חברות מקומיות שמונפקות בבורסות מקומיות הן 'דגים גדולים בבריכה קטנה', וככאלה יכולות ליהנות מהתמחות של הבורסה בתחום מסוים שמאפיין את הכלכלה המקומית, הכרות של השוק עם החברה וכניסה למדדים המובילים באותו שוק. התפקיד שלנו הוא להמשיך לפתח ולחזק כל הזמן את היתרונות שיש לשוק ההון המקומי עבור החברות הישראליות שצומחות כאן".

ביינארט הוסיף: "עוד 6 שנים יהיו בארץ כטריליון שקלים פנויים של כספי חוסכים שיחפשו אפיקי השקעה. המשימה הלאומית של הבורסה היא לייצר מספיק מקומות השקעה טובים שיוכלו לפתח את הכלכלה המקומית ולייצר תשואה טובה לפנסיות של הציבור הישראלי".

ביינארט הסביר כי "כדי לנוע לכיוון הזה, עלינו להביא עוד ועוד נכסי בסיס לבורסה של תל-אביב. יש כיום כ-300 חברות בצמיחה ה"בשלות" להנפקה, אך בנוסף לכך יש הזדמנויות רבות אחרות, בינהן: חברות ממשלתיות שתעבורנה הפרטה, חברות ישראליות שהנפיקו בבורסות אחרות וניתן לסחור בהן בתל-אביב באמצעות רישום כפול או באמצעים אחרים, תהליכים כלל משקיים שדורשים גיוס הון כמו תשתיות תחבורה, והיכולת שלנו לחדד התמחות סקטוריאלית בתחומי הטכנולוגיה והביומד, שבה יש לישראלים יתרון מובהק."

תגיות