אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנו מספיק חזקים ואני לא מפחד מאף בנק גדול" צילום: עמית שעל

ראיון כלכליסט

"אנו מספיק חזקים ואני לא מפחד מאף בנק גדול"

מנכ"ל בנק יהב שאול גלברד תוקף את הבנקים הגדולים: "מתמקדים במשקי הבית כדי לאזן את אובדן ההכנסות מהעסקים, אנחנו מסוגלים להתחרות בהם"

03.07.2014, 06:57 | תומר ורון

"נפתיע במכרז על עובדי המדינה. יש לנו תוכניות מאוד מפורטות לכל תרחיש. אני יכול להבטיח שאנחנו מכינים הפתעה גדולה לכל הנהלת בנק שחושבת לגשת. נציב חומה בצורה סביב הלקוחות שלנו ונגיע למלחמה גם אצל בנק מתחרה בחצר. אנחנו מספיק חזקים ואני לא מפחד משום בנק". כך אומר מנכ"ל בנק יהב שאול גלברד בראיון ל"כלכליסט" לקראת המכרז על עובדי המדינה שצפוי להתקיים בחודשים הקרובים, מכרז שבו הפסיד לבנק דיסקונט לפני שבע שנים.

קראו עוד בכלכליסט

בסוף 2007 איבד בנק יהב את המונופול על מתן שירותים לעובדי המדינה שבו החזיק מאז 1954 כאשר הפסיד במכרז על הלקוחות לבנק דיסקונט. בחודשיים הקרובים אמור להתפרסם מכרז חדש למתן שירותים לעובדי המדינה ובבנק יהב מקווים לחזור לתמונה . "בדיסקונט חשבו שהלקוחות הם עדר שנמצא על המדף ועובר מבנק לבנק. התברר להם שזה לא ככה", גלברד מוסיף. "הרעיון של דיסקונט בזכייה במכרז על עובדי המדינה היה להביא לפירוק יהב. בפועל מה שקרה זה שנתנו שיעור למערכת וגרמנו לכך שדיסקונט הפסיד מאות מיליוני שקלים".

בדיסקונט אז אמרו שאכן עברו אליהם לא מעט לקוחות.

"אני יכול לספור אחד־אחד את הלקוחות שעזבו אותנו - מדובר ב־10,000 לקוחות, אני לא משוכנע שאלו לקוחות שדיסקונט רווה מהם נחת. מנגד הצלחנו למשוך להם לקוחות ולהמשיך לגדול".

ב־2007 היו אלו מנכ"ל האוצר דאז ירום אריאב והחשכ"ל דאז ירון זליכה, שקידמו אתהמכרז הראשון במערכת הבנקאית על תנאים מועדפים לעובדי המדינה. ביהב מתכוננים למלחמה על ציבור הלקוחות שהם שואפים להיותמזוהים איתו. "יהיה יותר מבנק אחד שינסה לזכות במכרז, ובוודאות זה יהיה כסף שהם ישימו על קרן הצבי", אמר.

"בשביל מה המכרז הזה, אני לא מצליח להבין", יורה גלברד. "לוקחים בנק קטן ואומרים לו בוא תתחרה עם בנק גדול, זה פייט לא הוגן. עכשיו תאר לך שבנק גדול,חזק ויציב, יזכה במכרז. באים ואומרים לו שהמדינה אחראית על האשראי שאתה מעניק ללקוחות האלה, בשביל מה צריך את זה?".

גלברד. על השכר הגבוה בבנקים: הוא לא משפיע על המחירים שניתנים ללקוחות. אם תוריד את השכר במערכת הבנקאית המחירים לא יירדו. כוח אדם איכותי עולה כסף", צילום: עמית שעל גלברד. על השכר הגבוה בבנקים: הוא לא משפיע על המחירים שניתנים ללקוחות. אם תוריד את השכר במערכת הבנקאית המחירים לא יירדו. כוח אדם איכותי עולה כסף" | צילום: עמית שעל גלברד. על השכר הגבוה בבנקים: הוא לא משפיע על המחירים שניתנים ללקוחות. אם תוריד את השכר במערכת הבנקאית המחירים לא יירדו. כוח אדם איכותי עולה כסף", צילום: עמית שעל

עוד מערכה על לקוחות

במובן מסוים, המכרז על עובדי המדינה הוא רק מערכה אחת במלחמה הכוללת שמתנהלת במערכת הבנקאית לאחרונה על הלקוחות הקטנים.

בשנה האחרונה, עם הצניחה של האשראי העסקי, הכריזו הבנקים רובם ככולם על המגזר הקמעונאי כמנוע הצמיחה הבא של הבנק. המגזר שכולל את משקי הבית והשכירים הוא בדיוק המגזר שממנו חי בנק יהב. "30% מהלקוחות החדשים שלנו באים מבנק הפועלים ו־30% מבנק לאומי", אומר גלברד על התחרות. "אנו טובים בלהעביר לקוחות מהגדולים".

בנק יהב יכול להתחרות עם הגדולים?

"חד־משמעית כן. הם יצטרכו להתחרות גם במחירים שלנו. לנו אין עוד מגזרים וכל מיני עסקים, אנחנו ממוקדים רק בקמעונאות ולכן מציעים מחירים טובים יותר. הלקוחות לא אדישים למחירים האלה".

למה הבנקים מתמקדים במשקי הבית?

"מה אתה רוצה שאני אגיד לך, שדרך משקי הבית הם מאזנים את חוסר ההכנסות שלהם בתחום העסקי? כן, אולי".

בשנים האחרונות נכנסו לתחרות ישירה עם בנק יהב גם בנק אגוד ובנק ירושלים שמציעים חשבון פטור מעמלות או ריבית זכות על היתרה בעו"ש. "אם הם מציעים מסלולים דומים, איך זה לא בא לידי ביטוי בדו"חות בנק ישראל? (ראו מסגרת - ת"ו).

גלברד טוען במהלך השיחה כי התניות שהם עושים מסתירות את כל הסיפור. "לקוח צריך גובה משכורת מסוים, משך תקופת הפקדות ולעשות איקס פעולות בחודש כדי להיות זכאי לזה. אצלנו זה פשוט - אם הלקוח מפקיד 5,000 שקל - הוא לא יראה שום חיוב".

גלברד אופטימי, אולי אופטימי מדי בסוגיית מחיר העמלות בהחלטותיו של הלקוח לבחור בנק ולהעניש בנקים יקרים.

"המספרים מראים שיש תזוזה. מ־2006 הוספנו 80 אלף לקוחות לבנק. אנחנו עומדים כבר כמה שנים על ממוצע חודשי של כמעט 1,000 לקוחות חדשים בחודש. זה אמנם לא מספר אסטרונומי אבל זה מספר יפה שמספיק לנו. אנו מחזיקים בכמעט 9% מהשכירים בישראל".

צריך לתגמל מנהל טוב

הנתונים של גלברד מוארים באור אחר כאשר משווים את דבריו לראיון שנתן ב־2009, אז אמר כי בנק יהב מחזיק כ־8% ־ דבר שמראה כי בנק יהב הוסיף ב־5 שנים 1%. "זה 1% מכלל השכירים במשק וזה לא מעט. מדובר ב־25–30 אלף לקוחות. התפתחנו מאוד יפה במגזר הקמעונאי. היעד שלנו הוא להגיע ל־10% עד 2017".

אבל למרות ההתפתחות שגלברד מדבר עליה, את 2013 סיים הבנק עם ירידה של 14% ברווחיות של המגזר הקמעונאי, שעמדה על 64.5 מיליון לעומת 74.7 מיליון. כבנק שרובו נשען על מגזר זה, גם הרווח הכולל שלו ירד ב־12% ונעמד על 87 מיליון שקל. הרבעון הראשון של 2014 המשיך את המגמה. "מכיוון שהתיק שלנו הוא ברובו תיק פיקדונות - כשהריבית היא 0.75 אנחנו סובלים", הוא מסביר.

בימים האחרונים מתנהלת מערכה של משרד האוצר נגד שכר הבכירים במערכת הפיננסית. את אחד הגפרורים סיפק למדורה, לרוע מזלו, אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות, בנק שמחזיק ב־50% מבנק יהב (ההסתדרות מחזיקה ב־50% הנותרים) שאישור השכר שלו הגיע לאישור בשיאו של המאבק.

"אין ספק ששכר צריך שיהיה לו היגיון", אומר גלברד שעלות שכרו עמדה ב-2013 על 1.9 מיליון שקל אך הוא גם מסייג במקביל: "אני לא מת על הרעיון שהמדינה מגבילה שכר של תאגידים פרטיים. אם היה בנק בבעלות המדינה זה משהו אחר, אבל התערבות כזאת חריפה היא קצת בעייתית".

אלה בסופו של דבר האנשים שמנהלים כספי ציבור.

"נכון. ולכן חשוב שהמדינה מרימה פה דגל ומסמנת פרופורציה. האזרחים גם צריכים לקבוע מה ראוי. אם אתה שואל אותי, אני חושב שיש מנכ"לים מצוינים שמגיע להם להרוויח שכר יפה. הבעיה היא שמצד שני יש בבנקים גם אנשים שהביאו תשואה להון של 4%–6% ועדיין משכו לעצמם שכר יפה".

גלברד לא רוצה להתייחס ספציפית למזרחי־טפחות, שם חלק מהמענק של פרשר נמצא בתוך הכסף. "באופן כללי אני חושב שאם מנהל הגיע למצב מצוין זה גם אתגר לשמור על זה. אני חושב שגם צריכים לדבר על שכר העובדים במערכת. זו מערכת שמעסיקה 50 אלף איש שזוכים לתגמול מעבר לממוצע, וצורכים ומספקים עבודה לעוד אנשים. מה רע בכך שהם מתדלקים את הכלכלה?".

לא רע, אבל זה לא מעלה את מחירי העמלות שהלקוחות משלמים?

"בגלל שכר העובדים? זה לא משפיע. אתה רוצה למשוך למערכת הפיננסית כוח עבודה איכותי וזה עולה כסף. אם תוריד את רמות השכר במערכת הבנקאית המחירים לא יירדו. בשביל לקדם חברה שלמה אסור להוריד את החזק למטה, אלא להיפך".

בנק דיסקונט סרב להגיב לדברים.

שאול גלברד (54)

מצב משפחתי: נשוי + 1

מגורים: ירושלים

תפקידים קודמים: סמנכ"ל חטיבה עסקית במזרחי טפחות

פרט מעניין נוסף: מצייר קריקטורות ורוקד ריקודים לטיניים

תגיות