אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העיתון הראשון שלי צילום: אוראל כהן

העיתון הראשון שלי

בין גיל 3 חודשים לשנה מוחו של התינוק להוט לגירויים מתחלפים וללמידה. האדריכלית אירית גרינברג יזמה ופיתחה את My Baby IQ, משחק שמנצל את "הזמן האבוד" של התינוק במיטה או בלול כדי להכיר וללמוד דברים חדשים

07.07.2014, 09:33 | רעות ברנע

"בתור אדריכלית, אני אוהבת שיש שינוי כל הזמן", אומרת אירית גרינברג, היוזמת והמפתחת של המוצר החדש לתינוקות My Baby IQ. "בפסיכולוגיה יש מונח שנקרא 'הביטואציה', שמתייחס לעובדה שברגע שאתה מתרגל למשהו - אתה כבר לא באמת רואה אותו. בעבודה השוטפת שלי, בעיצוב משרדים ומבנים ציבוריים, אני משתדלת להימנע מאותה הביטואציה וליצור דינמיקה כדי שהעובדים במקום לא יראו בכל יום את אותו הדבר. אותו כלל חל גם כשמתייחסים לתינוקות".

אירית גרינברג עם My Baby IQ , צילום: אוראל כהן אירית גרינברג עם My Baby IQ | צילום: אוראל כהן אירית גרינברג עם My Baby IQ , צילום: אוראל כהן

אל My Baby IQ אפשר להתייחס כמעין אנציקלופדיה מתחלפת, או אפילו עיתון יומי לתינוקות מגיל 3–4 חודשים. הערכה כוללת 15 כרטיסיות דו-צידיות עם 30 איורי חיות  (שאיירה טלי ילונצקי) שנכנסות לכיס מבד ג'ינס שמתחבר למיטת התינוק, ומומלץ להחליף את האיור מדי יום. את המוצר אפשר לרכוש ישירות באתר mybabyiq.com, ומחירו 199 שקל (פלוס 18 שקל דמי משלוח).

דימויים מתחלפים

הרעיון ל־My Baby IQ עלה במוחה של גרינברג, בוגרת הטכניון, בזמן שיעור פסיכולוגיה שבו נכחה כחלק מקורס העשרה שלקחה. "אחת ההרצאות בקורס עסקה בהתפתחות המוח אצל תינוקות", היא מספרת. "יש חלון הזדמנויות מאוד ברור ללמידה, בין גיל 4 חודשים לשנה. בחודשים האלה יש לתינוק כ־150% יותר תאים בקליפת המוח מלאדם בוגר, וכל תא שלא מתפתח בתקופה הזאת - מתנוון, לכן כדאי לחשוף את התינוק לאינפורמציה חדשה מדי יום.

"המרצה הציע לגרות את התינוק באמצעות דימויים שיונחו על המיטה, וכך במקום לראות סורגים משעממים הוא ינצל את הזמן כדי ללמוד דברים חדשים. כשההרצאה הסתיימה כולם ניגשו למרצה ושאלו איפה אפשר להשיג משהו כזה, והתברר שאין. יש את הספרים לתינוקות שמניחים סביב המיטה או בתוך העגלה, אבל הדימויים בהם אינם מתחלפים. להורים לתינוקות גם ככה אין הרבה זמן וכוח. איזה הורה יתחיל כל יום לצייר, לגזור ולהדביק כרטיסייה חדשה?".

משמיעים קולות

מרגע שהתחילה גרינברג בעבודה על המוצר, היא התייחסה אליו כפרויקט החשוב ביותר שלה עד כה. היא קראה מאמרים ומחקרים ויצרה קבוצות מיקוד של הורים שחיוו את דעתם. "כמו בעבודה שלי כאדריכלית, גם פה היתה חשובה לי מאוד דעתו של הלקוח", היא מספרת. "קבוצות ההורים והתינוקות היו גורם חשוב בהתפתחות המוצר עד לעיצובו הסופי, כולל גוון הבד, צורת הכרטיסיות וצורת הכיס שבו הן שמורות".

למה דווקא חיות?

"זו מיועדת להיות הסדרה הראשונה, ואני מתכננת סדרות נוספות בהמשך. בחרתי להתחיל עם חיות גם כי מדובר במשהו שילדים בדרך כלל מאוד אוהבים, וגם כי חיות משמיעות קולות, וכך יכול המוצר להפוך גם למשחק של איזה קול משמיעה החיה".

ומה יהיה בסדרות הבאות?

"הסדרה הבאה תהיה כנראה דימויים של כלי רכב שונים, שגם הם משמיעים קולות. לגבי ההמשך אני עוד פתוחה להצעות. מעבר לזה, אני מתכננת מוצר משלים לילדים גדולים יותר, ובו כרטיסיות עם שם החיה כתובה באותיות גדולות - משהו שבשאיפה יגרום לילדים לרצות להתחיל ללמוד לקרוא".

למה לא ללכת כבר על משהו יותר משוכלל?

"הרבה שאלו אותי למה לא לשים לתינוקות אייפד שיוכלו להחליף תמונות. היום גם ככה הם צמודים למסכים מגיל אפס, אז החלטתי ללכת דווקא על משהו שהוא 'לואו טק' אבל יחסוך מהם קרינה. נכון, תינוקות אוהבים לראות דברים זזים, ויש המון מוצרים שזזים ומרעישים, אבל דווקא כאלה שהם יכולים ליהנות מהם בשקט ובשלווה - אין".

תגיות