אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בג"ץ דחה עתירת המעסיקים נגד "פסק דין פלאפון" צילום: עמית שעל

בג"ץ דחה עתירת המעסיקים נגד "פסק דין פלאפון"

בג"ץ תומך בפסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה שאוסר באופן גורף על מעסיק להביע את דעתו בזמן שעובדיו מנסים להקים ועד עובדים וקבע כי "יש אינטרס חברתי להגן על התארגנות עובדים"

07.07.2014, 12:20 | מיקי פלד

בג"ץ דחה הבוקר את עתירת ארגוני המעסיקים לבטל את פסק דין פלאפון של בית הדין הארצי לעבודה, שקבע כי אסור למעסיק להביע את דעתו בשום צורה על ניסיון ההתאגדות של העובדים. מדובר באחד מפסקי המשמעותיים ביותר שהוציא תחת ידיו בית הדין הארצי בשנים האחרונות, שכן מעבר לחיזוק הדרמטי לניסיון להקים ועד הוא למעשה גם נתן עדיפות בפועל לזכות ההתארגנות על פני חופש הביטוי של המעסיק. בהרכב של שלושה שופטים קבע בג"ץ כי אין מקום להתערבות בפסק הדין של בית הדין הארצי, שכן פסק הדין של נשיאת בין הדין דאז, נילי ארד, מאזן בצורה סבירה בין הזכויות השונות.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, צילום: אוראל כהן יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן | צילום: אוראל כהן יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, צילום: אוראל כהן

בינואר 2013, בעת מאבק גדול שנערך בין ההסתדרות לחברת פלאפון על הקמת ועד עובדים בחברה, קבע בית הדין הארצי לעבודה כי הבעת עמדה של המעסיק בזמן ניסיון התארגנות כמוה כהפעלת לחץ והשפעה בלתי הוגנים של המעסיק על העובד. בפסק דינו כותב השופט אליקים רובינשטיין כי "הצורך האינהרנטי בעבודה מאורגנת, במיוחד כמובן לשכבות העובדים שבדרגים הנמוכים והבינוניים, לא פס... על כן יש מקום כאינטרס חברתי להגן על התארגנות עובדים ראשונית".

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר הבוקר כי "זהו יום חג לעבודה המאורגנת בישראל. אני קורא לכל העובדים לממש את זכותם הבסיסית להתארגנות, מבלי כל חשש".

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, מסר בתגובה: "ההחלטה שבפנינו היא משגה חמור ויוצא דופן, הפוגע פגיעה אנושה, בלתי מאוזנת וחסרת הגיון בזכויות היסוד של המעסיק. ביהמ"ש לא השכיל להבין את השפעת החלטתו על המגזר העסקי כולו. שטף חוקי העבודה, יחד עם החלטות ביה"ד הארצי לעבודה, מגובה בפסיקת ביהמ"ש העליון יהפכו את ישראל למדינה שאנשים חופשיים לא ירצו ליזום בה עסקים; זו תהיה תוצאה לא נמנעת כאשר שוללים מהמעסיק את זכותו הבסיסית להביע עמדה".

 

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אוריאל לין - אתה מוזמן לסגור את כל עסקיך במדינת ישראל
אאוריאל לין - אם חוקי העסקה במדינת ישראל אינם לרוחך, אתה מוזמן לסגור את כל עסקיך במדינת ישראל ולהעתיקם למדינות בהן שמירה רופפת (אם בכלל) על זכויות עובדים. מובטח לך שאף עובד במדינת ישראל לא יזיל דמעה, אם וכאשר תסגור את עסקיך.
אבי  |  07.07.14
1.
איזו בושה למעסיקים- נזרקו בבעיטה אדירה
כל השנים מלעיטים אותנו כוכבי השביט של התעשינים והסוחרים שדופקים את המעסיקים,לא מבינים אותם, הכל לא חוקי ולא חוקתי. שופטי בגץ זרקו אותם היום בבושת פנים ועדיין נשיא אחד,מראשית המאה שעברה, מצייץ את ציוציו המטופשים הרגילים. היום הוכח שאין למעסיקים ובעיקר לתעשיינים מנהיגות כלשהיא, יש לה ארגונים שואבי תקציבים שתפוקתם אפס מוחלט.אפילו יעוץ משפטי סביר הם לא מסוגלים להכיל.חוטפים ועוד יחטפו מכל הכיוונים- כי הם לא מתאימים לעידן הנוכחי, חיים בעבר של שנות השבעים ומפנטזים שמישהו עוד שומע להם. מסכנים חברי הארגונים שאלה מנהיגיהם- ושימשיכו לשלם דמי חבר אסטרונומיים,מגיע להם.
ויסמן , קרית אונו  |  07.07.14