אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משפחת ורטהיימר השלימה מכירת להבים לפראט אנד וויטני צילום: שאול גולן

פרסום ראשון

משפחת ורטהיימר השלימה מכירת להבים לפראט אנד וויטני

הצדדים התגברו על המחלוקות שצצו ברגע האחרון - והשלימו אמש את העסקה במסגרתה רוכשת החברה האמריקאית מידי משפחת ורטהיימר את מניותיה בלהבים תמורת מאות מיליוני שקלים

08.07.2014, 07:26 | גולן חזני

משפחת ורטהיימר השלימה אמש את העסקה למכירת להבים טכנולוגיות לפראט אנד וויטני. כך נודע ל"כלכליסט". השלמת העיסקה התבצעה במועד האפשרי האחרון.

כפי שפורסם ב"כלכליסט ביום חמישי האחרון, חילוקי דעות של הרגע האחרון איימו על השלמת העסקה; ואולם בסוף השבוע נפתרו המחלוקות והעסקה מושלמת.

החברה האמריקאית רוכשת מידי משפחת ורטהיימר את מניותיה בחברה (51%) תמורת מאות מיליוני שקלים. הסכום המדויק לא נמסר.

להבים הוקמה בנהריה בשנת 1968 על ידי חברת ישקר, אז של סטף ורטהיימר. החברה צמחה מלהיות ספקית של חיל האוויר לספקית של חברות ציוד תעופתי רבות ברחבי העולם. בשנת 1995 החלה להבים מנהריה את המסע שלה אל השוק העולמי. החברה יצרה שותפות בינלאומית עם חברת פראט אנד וויטני – שתי החברות הקימו חברה בינלאומית שריכזה תחתיה את המפעל מנהריה וכן מפעל דומה של פראט אנד וויטני בקולומבוס, ג'ורג'יה שבארה"ב.

סטף ורטהיימר, צילום: אביגיל עוזי סטף ורטהיימר | צילום: אביגיל עוזי סטף ורטהיימר, צילום: אביגיל עוזי

תמורת המפעל הישראלי קיבל ורטהיימר 51% מהחברה הבינלאומית החדשה, ואילו פראט אנד וויטני קיבלה את ה-49% הנותרים. ההיגיון של העסקה הוסבר בכך ששני המפעלים החזיקו טכנולוגיות שונות למוצרים דומים, וכי למעשה המפעל האמריקאי תרם לישראלים ידע כיצד לייצר חלקים זהים באמצעות מתכות שונות ובכך להגדיל את מגוון המוצרים.

ב-1998 התרחבה השותפות למפעל נוסף בשיאן שבסין וב-1999 מפעל נוסף באזור תעשייה תפן בישראל. כיום מייצרת החברה להבים למנועים, קומפרסורים וטורבינות. בין לקוחותיה של להבים ניתן למנות את רולס רויס, סמסונג וג'נרל אלקטריק

במאי 2013 מכרה משפחת ורטהיימר 20% נוספים מחברת ישקר למשקיע וורן באפט ב-2 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 10 מיליארד דולר. ב־5 במאי 2006 רכשה ברקשייר האת'ווי של באפט 80% מישקר ב-4 מיליארד דולר במזומן, על פי שווי שוק של 5 מיליארד דולר וללא חברת "ישקר להבים".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
בניגוד לאחרים, אינני שופט את משפ' וורטהיימר שעשתה כה רבות למען
התעשיה בישראל, שילמה שכר הוגן, לא הפלתה בין אזרחים, השקיעה באזורי ספר ועוד. עושרה הגיע לה מחריצותה ושכלה ואיש לא נגזל. מצד שני, חבל לי שמשפ' וורטהיימר כבר לא תהיה חלק מהנוף היזמי-תעשייתי וההפסד כולו שלנו. אינני יודע אם יש מישהו בתעשיה שיכול לתרום לחברה כה רבות כמותם וצר לי שאין להם ממשיכים. הם היו הציונות במיטבה.
תם  |  08.07.14
10.
אפשר להבין אותו אבל זה אומר שכניראה זה הסוף של המפעל.
אם חמקרו את כל המפעלים זה יהיה הסוף של המדינה! זאת אשמת בנק ישראל שלא מוריד את הריבית!!! מקווה שיקימו מפעלים חדשים וחברות חדשות שייצאו מוצרים כי בלי יצוא נהיה כמו מצריים. בלי יצוא נהיה מדינת עולם שלישית, החוב הלאומי יגדל ונהיה עניים.
ברק  |  08.07.14
9.
אנשים מדברים שטויות כמו מס 2
הכל נמצא בהתקדמות מה שישקר עושה או להבים אולי כבר לא מתאים לנו,אנחנו עם חריף וממציא ואני סומך אל האנשים פה שימצאו דברים אחרים .רק להזכירך מס 2 מישראל גם מכרו במיליארד דולר לפני 14 שנה את ה ICQ אז בכית שאנחנו טמבלים?עד היום AOL בוכים על העסקה ההיא.תרגעו ותגידו תודה גם WAZE יצאה מהארץ וגם GIVEN.זה טוב ,להזכירך שבשנות ה 80 לא מכרו את אלסינט שהייתה אז חלוצה בתחומה ,ןמה קרה?היא הפכה לאבק .
דנית  |  08.07.14
לכל התגובות