אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות במבחן: פסגות ת"א־75 ויתר ואלטשולר שחם יתר הכו את המדדים צילום: אוראל כהן

השורה התחתונה

קרנות במבחן: פסגות ת"א־75 ויתר ואלטשולר שחם יתר הכו את המדדים

השקעה במניות זולות העבירה לפסגות ת"א־75 ויתר את ההובלה. אלטשולר שחם יתר השיגה תשואה של 48.9% בשלוש שנים

08.07.2014, 08:38 | בועז בן־נון

המשק הישראלי סבל בשנים האחרונות מכמה "רעשים" שלא נעלמו מאוזני המשקיעים ופגעו ברווחי החברות ובמאזניהן. כשמסתכלים על מדדי המניות בבורסה אפשר לראות שהפגיעה הגדולה החלה מלמעלה, כלומר בחברות הגדולות במשק, עומעמה מעט אצל החברות הבינוניות ונעצרה לפני החברות הקטנות. בשנה וחצי האחרונות הניב מדד המניות הגדולות (ת"א־25) 13.29%; מדד החברות הבינוניות - מדד ת"א־75 שרבע ממנו מורכב מחברות נדל"ן - רשם עליה של 22.4%, אך מדד החברות הקטנות, מדד היתר, הוסיף 47.25%.

ליאור גרינהויז, מנהל פסגות ת"א־75 ויתר, צילום: אוראל כהן ליאור גרינהויז, מנהל פסגות ת"א־75 ויתר | צילום: אוראל כהן ליאור גרינהויז, מנהל פסגות ת"א־75 ויתר, צילום: אוראל כהן

סטיית תקן נמוכה

קטגוריות ת"א יתר ות"א־75 מייצגות את המניות הקטנות יותר בשוק המקומי, ויחד הן מייצגות רבע משוק המניות. את רשימת קרנות ת"א־75 מובילה הקרן פסגות ת"א־75 ויתר, המנוהלת על ידי רונן גרשון וליאור גרינהויז. השניים מסבירים את הצלחת הקרן, שהשיגה תשואה של 32.92% בשנה וחצי, בכך שהיא מתמקדת במניות בעלות מכפילי רווח, הון ומכירות נמוכים. "כיום מדד ת"א־75 מכיל לא מעט מניות המתומחרות יקר בפרמטרים של ערך", אומר גרינהויז, "ביניהן מניות טכנולוגיה וביומד. הקרן חשופה למניות זולות יותר בפרמטרים של ערך, אשר מניבות תשואה עודפת לאורך זמן". סטיית התקן של הקרן נמוכה ממדד הייחוס, מדד ת"א־75: "ב־12 החודשים האחרונים סטיית התקן של פסגות ת"א־75 ויתר היתה 7.4%, לעומת 11.3% בת"א־75", אומרים בפסגות. מלבד השקעה במניות הנכללות במדד ת"א־75, הקרן משקיעה 10%–20% במניות ממדד היתר ובהשקעות נוספות דוגמת אורמת, אלוני חץ, פרוטרום ורציו.

 

54% בשנה וחצי

בתוך הקרנות המשקיעות במדד היתר בולטת אלטשולר שחם יתר דיבידנד. הקרן היכתה את המדד בכל תקופת הזמן, הצלחה ששמורה רק לקרן נוספת מבין קרנות היתר - פסגות יתר.

אלטשולר שחם יתר דיבידנד עשתה לא פחות מ־54% בשנה וחצי - פי שניים וחצי מהאחרונה בדירוג, הראל יתר. מתחילת השנה עשתה הקרן 10.29% ובשלוש השנים האחרונות השיאה 48.91%.

במצבת ההשקעות של הקרן אפשר למצוא חברות יציבות שלא מככבות בכותרות דוגמת סנו שעשתה 30% מתחילת השנה, או האחים נאוי עם 40% מתחילת השנה. לחברה 109 אחזקות שונות.

התחייבות הקרן שלפחות 50% מנכסיה יושקעו בחברות קטנות אשר חילקו דיבידנד לפחות פעם אחת בשלוש השנים האחרונות. הקרן מורשית לשים את כספה גם בחברות גדולות - קבוצת דלק או אלוני חץ.

"אין קסם", אומר דני ירדני, מנהל השקעות בכיר באלטשולר שחם, "זו עבודה סיזיפית ויומיומית כדי למצוא חברות טובות. אנחנו לא קונים את השוק דרך מדדים או תעודות סל, ואפשר אפילו לראות שהחשיפה המנייתית שלנו היא נמוכה יחסית לקרנות אחרות". לקרן יש סיכון נמוך יחסית הודות לחשיפה נמוכה למניות שעומדת על 80%. לשם השוואה, החשיפה של אפסילון יתר עומדת על 98%.

השורה התחתונה:

מניות החברות הקטנות מפתיעות ושומרות על יציבות יחסית, שנתנה למשקיעים תשואה עודפת על מדדי המניות הכבדות.

תגיות