אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היקף רכישות הדולרים של בנק ישראל ביוני: 1.38 מיליארד דולר צילום: בלומברג

היקף רכישות הדולרים של בנק ישראל ביוני: 1.38 מיליארד דולר

מאז חידוש רכישות המט"ח שלו, בחודש אפריל בשנה שעברה, רכש בנק ישראל כ-10.7 מיליארד דולר

08.07.2014, 12:28 | אמנון אטד

היקף רכישות הדולרים שביצע בנק ישראל בפועל בחודש יוני במטרה להחליש את השקל היו גדולות בהרבה מהסכום שעליו דיווח הבנק אתמול במסגרת הדיווח על יתרות מטבע החוץ והן הסתכמו ב-1.38 מיליארד דולר. כך מתברר מנתונים מעודכנים שמפרסם היום (ג') הבנק, על הפעילות בשוק מטבע החוץ בחודש יוני.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול הודיע בנק ישראל כי רכישות הדולרים בחודש שעבר הסתכמו רק ב-290 מיליון דולר, וכי רכישות אלה בוצעו במסגרת התוכנית שנועדה לקזז את השפעת הגז הטבעי על שער החליפין.

הפער הגדול במיוחד בין הנתון שהבנק מפרסם היום לבין זה שהוא פרסם אתמול נובע מהעובדה שבחודש שעבר ביצע בנק ישראל את רכישות המט"ח המשמעותיות שלו בשני ימי המסחר האחרונים של החודש. בשל שיטת הרישום של בנק ישראל, רכישות אלה נרשמו בספרי הבנק רק החודש, והן באות לכן לידי ביטוי רק בסדרת הנתונים הנוספים שהוא מפרסם היום. כתוצאה מרכישות הדולרים המוגברות שביצע בחודש שעבר מסתכם כעת הסכום הכולל שרכש בנק ישראל מאז חידוש רכישות המט"ח שלו, בחודש אפריל בשנה שעברה, בכ-10.7 מיליארד דולר.

אילוסטרציה, צילום: רויטרס אילוסטרציה | צילום: רויטרס אילוסטרציה, צילום: רויטרס

את ההתערבות שלו במסחר במט"ח חידש בנק ישראל בחודש אפריל 2013, אחרי הפסקה של כמעט שנתיים שבהן הוא אפשר לשער החליפין להתנהל בצורה חופשית.

לדברי בנק ישראל, להתערבות המחודשת שלו במסחר במט"ח יש מטרה כפולה: לפעול בשוק מטבע החוץ "במקרה של תנודות חריגות בשער החליפין אשר אינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים, או כאשר שוק המט"ח אינו מתפקד כיאות", ולרכוש מטבע חוץ במטרה לקזז את ההשפעה של הפקת הגז הטבעי מקידוח תמר על שער החליפין ("המחלה ההולנדית").

תגיות