אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר 20 שנה: חוב של 590 שקל תפח ל-275 אלף שקל

לאחר 20 שנה: חוב של 590 שקל תפח ל-275 אלף שקל

החוב זעום מ-1992 היה עשוי להפוך לחיוב עצום אלמלא התערבותה של רשמת ההוצאה לפועל שקבעה כי תיק ההוצאה לפועל אינו יכול לשמש 'תכנית חיסכון' שתמתיך לזוכה תוך צבירת הפרשי הצמדה וריבית

09.07.2014, 10:29 | ענת רואה
חוב זעום של 590 שקל שנוצר בשנת 1992 כמעט הפך לחיוב עצום של 275 אלף שקל, אלמלא התערבותה של רשמת ההוצאה לפועל בתל אביב יעל טימנס. בתיק שהובא בפני הרשמת טימנס, היה אמור הזוכה לקבל מהחייב 590 שקל לפני יותר מ־20 שנה. הזוכה טען שהחוב מעולם לא נפרע ולכן החליט לחדש בסוף 2013 את הליכי הגבייה בהוצאה לפועל. החוב המעודכן צבר ריביות והצמדה במשך השנים ונאמד כעת ביותר מרבע מיליון שקל. החייב הגיש לרשמת בקשה לבטל את הליכי ההוצאה לפועל, וטען שבאותו הליך הוא חויב בזמנו בשני תשלומים. תשלום ראשון בסכום של החוב, 590 שקל, לזוכה והתשלום השני היה שכר הטרחה לעורך דינו, 1,500 שקל.

 

עו"ד טל קדש שייצג את החייב בתיק הצליח להשיג דרך הפרקליט שייצג אותו בזמנו קבלה שתעיד ששילם את שכר הטרחה, אך לא היתה ברשותו הקבלה על התשלום הראשון, זה שמוכיח שהוא פרע את החוב לזוכה. עו"ד קדש טען שהתנהלות הזוכה נגועה בחוסר תום לב ואין זה הוגן להעניק פרס לזוכה ששקט על שמריו ולא ביצע כל פעולה שנים רבות כל כך. הרשמת טימנס החליטה לפסוק לטובת החייב וקבעה שהתנהלות הזוכה והזמן שחלף יש בהם "כדי לקבע את טענות החייב בדבר הנזקים שנגרמו לו עקב השיהוי". עוד כתבה הרשמת טימנס כי "תיק הוצאה לפועל אינו יכול לשמש 'תוכנית חיסכון' שתמתין לזוכה פרק זמן ממושך, ללא נקיטת הליכים ותוך צבירת הפרשי הצמדה וריבית". לפיכך קבעה הרשמת שהזוכה ישלם לחייב 2,500 שקל הוצאות משפט.

אילוסטרציה, צילום: shutterstock אילוסטרציה | צילום: shutterstock אילוסטרציה, צילום: shutterstock

תגיות