אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נרות לגברת הראשונה

נרות לגברת הראשונה

מותג הנרות הצרפתי סיר טרודו, שקיים יותר מ־300 שנה וברשימת לקוחותיו נמצאת גם מארי אנטואנט, מגיע לישראל ומציג עידון ויוקרה שמגולמים גם במחיר

10.07.2014, 10:21 | יעל סובינסקי

התפאורה המושקעת בסרט ״מארי אנטואנט״ (2006) מדמה את הארמון של מלכת צרפת הנהנתנית, כפי שנראה בסוף המאה ה־18. בין מיטת האפיריון, חצאיות הקרינולינה והפאות הנוכריות, נראים ברקע גם פמוטים עמוסי נרות - אמצעי התאורה העיקרי באותם ימים. במקרה של הנרות שבהם השתמשה ההפקה, מדובר בהעתק נאמן למקור: נרות זהים לאלה שבהם השתמשה אנטואנט לפני יותר מ־200 שנה הם שמופיעים גם בסרט.

מאז 1643 מייצר מותג הנרות הצרפתי סיר טרודו (Cire Trudon) נרות יוקרתיים, מה שהופך אותו למותג הנרות הוותיק בעולם. מספק הנרות הרשמי של בית המלוכה הצרפתי ושל נפוליאון בונפארטה הוא הפך למותג קלאסי ועדכני, שנהנה מתדמית יוקרתית ומשתף פעולה עם אמנים ומעצבים בולטים.

נרות של סיר טרודו נרות של סיר טרודו נרות של סיר טרודו

״אין קשר בין הנרות של המאה ה־17 לאלה של היום״, מספר ג׳וליאן פרובוסט, מנכ״ל החברה, בראיון טלפוני מפריז. ״אחרי המצאת התאורה המלאכותית נולדו הנרות הדקורטיביים, ואילו אנחנו הוספנו ב־2007 את הנרות הריחניים״.

לואי כדראג קווין

תשכחו את כל מה שידעתם על נרות בריח לבנדר, סנדלווד ופצ׳ולי. בחנות של סיר טרודו בפריז או בבוטיק Seti בתל אביב, שנפתח בשבוע שעבר ומשווק בארץ בבלעדיות את הנרות המיוחסים, תוכלו להרים את פעמון הזכוכית היוקרתי המכסה כל נר ונר ולשאוף את הניחוחות: אדמת מרעה לחה, כביסה נקייה, שוק פרחים הודי, עור וטבק או רצפת העץ של ארמון ורסאי.

פרובוסט עצמו מעיד כי הריח החביב עליו הוא Bartolome, המשלב נגיעות של זעפרן, אגוז מוסקט, זרע גזר, ענבר ועוד. ״יש לנו קולקציה רחבה למדי של ניחוחות, שפיתחנו בשיתוף מומחי בישום מהטובים בצרפת".

ג ג'וליאן פרובוסט ג

כל נר וניחוח זוכה לסיפור מסגרת משלו, הכולל שם ואיור ייחודי. במקרה של הנר Solis Rex ("מלך השמש") למשל, התיאור והניחוח יגרמו לכם להרגיש כמו נצר לשושלת מלוכה גם אם אתם גרים בפתח תקווה. הנציג המלכותי של הנר הוא לואי ה־14, לקוח ותיק של סיר טרודו, שמופיע באיור לבוש בבגדים מצועצעים א־לה ג׳ון גליאנו. ״הוא נראה באיור כמו דראג קווין״, צוחק פרובוסט. ״הניגוד הזה, בין הקלאסי להומוריסטי, הוא בדיוק מה שאנחנו אוהבים״.

פסלוני שעווה

המיתוג היוקרתי כולל גם כלי קיבול מיוחד לנרות המיוצר במפעל זכוכית באיטליה, ויכול לשמש ככלי דקורטיבי לאחר שהנר מתכלה. ההשקעה הרבה, תשומת הלב לפרטים והמיתוג היוקרתי מובילים גם למחיר מלכותי: מ־55 דולר (ובארץ 199 שקל) לנר קטן שמשקלו 100 גרם ובוער כ־25 שעות, ועד 470 דולר (בארץ 2,380 שקל) לנר ענק במשקל 3 ק״ג, שיוכל לבעור יותר מ־300 שעות. ״אנחנו משתמשים בחומרים יקרים יותר בהשוואה לנרות אחרים", מגן פרובוסט בגאווה על המותג, "השעווה עשויה מתערובת טבעית שפיתחנו בעצמנו, והחלק היקר ביותר הוא הריח, שעשוי מרכיבים טבעיים או מהתחליפים הכי איכותיים שיש. אנחנו מעדיפים להשוות את הנרות שלנו לבושם יוקרתי במיוחד״. המחיר הגבוה לא מבהיל את הלקוחות הקבועים של המותג, ובהם גם דסטין הופמן, מדונה, קתרין דנב ועוד עשירים ומפורסמים.

אחרי יותר מ־370 שנות פעילות והתאמות לרוח הזמן, עולה באופן טבעי השאלה מה המוצר הבא שתפתח החברה. אחרי הנרות הריחניים, תרסיסי הריח לחדר ופסלוני השעווה של דמויות מפורסמות, כמו מארי אנטואנט או נפוליאון, פרובוסט מצהיר כי "אנחנו נציג המצאה חדשה שתעשה שימוש בשעווה, אבל לא תהיה נר. המטרה שלנו היא ליצור חוויה ואסתטיקה ברמה אחרת״.

תגיות