אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלקטל לוסנט הצליחה לפתח קו תקשורת DSL במהירות 10 גיגה

אלקטל לוסנט הצליחה לפתח קו תקשורת DSL במהירות 10 גיגה

טכנולוגיית ה-DSL משמשת מפעילי תקשורת רבים וביניהם בזק. הפיתוח החדש יאפשר להגדיל את קצב התעבורה תוך שימוש בקווי תקשורת קיימים וללא צורך בסיבים אופטיים

10.07.2014, 14:40 | רפאל קאהאן

חברת התקשורת אלקטל לוסנט הודיעה אתמול (ד') כי חוקרים בחטיבת הפיתוח של החברה מעבדות בל (Bell Labs), הצליחו להעביר מידע במהירות של 10 גיגה ביט על גבי תשתית קווי תקשורת מנחושת. מדובר על שיא עולמי חדש ועל פיתוח חשוב מאוד מבחינת ספקיות התקשורת ברחבי העולם.

קראו עוד בכלכליסט

טכנולוגיית התקשורת DSL שכל מנויי האינטרנט של בזק מכירים היטב, מתבססת על תשתיות של כבלי נחושת. עד לאחרונה, נחשבה תשתית זו לנחותה ביחס לסיבים האופטיים עקב הגבלת המהירות ממנה סבלה. אולם לא עוד. פירוש השיא החדש הוא שבעתיד ניתן יהיה להציע למנויי DSL וללקוחות באיזורים עם תשתיות כבלי נחושת מהירויות המקבילות לאלו שניתן לספק בתשתיות כבלים וסיבים אופטיים.

אלקטל לוסנט הצליחה לפתח קו תקשורת DSL במהירות 10 גיגה, צילום: shutterstock אלקטל לוסנט הצליחה לפתח קו תקשורת DSL במהירות 10 גיגה | צילום: shutterstock אלקטל לוסנט הצליחה לפתח קו תקשורת DSL במהירות 10 גיגה, צילום: shutterstock

באלקטל מכנים את הטכנולוגיה החדשה XG.fast והיא תאפשר חיסכון אדיר לספקיות התקשורת דוגמת בזק. המגבלה העיקרית של שדרוג המהירות ללקוחות הייתה החלפת התשתית הקיימת בתשתית סיבים חדשה. עד היום חלק ניכר מתשתיות האינטרנט בישראל ובעולם מתבססות על כבלי נחושת ישנים. עם XG.fast ניתן יהיה לחסוך את החלפת התשתית לפחות מארון התקשורת עד למושבו של הלקוח.

אולם לא הכל ורוד בהישג. המהירות החדשה הושגה על ידי שימוש בתדרים גבוהים מהרגיל. התוצאה היא שאם בטכנולוגיות ה-DSL הנוכחיות מגבלת המרחק בין ציוד הקצה ללקוח הייתה כ-400 מטר, טכנולוגיית ה-XG.fast מגבילה את המרחק ל-70 עד 30 מטר בלבד. זאת אומרת שהספקיות יצטרכו להקים עוד ארונות תקשורת בכל איזור נתון על מנת לספק מהרויות גבוהות יותר.

מעבר לכך, אל תצפו למהירויות מעין אלה בעתיד הקרוב. תהליך האישרור של הטכנולוגיה החדשה במסגרת ארגון התקשורת הבינלאומי ITU עלול לקחת מספר חודשים עד כמה שנים. זאת אומרת שצרכני ה-DSL יוכלו לצפות למהירות של גיגה ויותר רק בעוד כ-3 עד 5 שנים, וגם זאת בתנאי שספקיות התקשורת כגון בזק ימהרו לאמץ את התקן החדש ברגע שהוא יאושר.

תגיות