אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההתאחדות הגרמנית או הארגנטינאית - מי ראויה יותר לזכות בגביע העולמי? צילום: רויטרס

ההתאחדות הגרמנית או הארגנטינאית - מי ראויה יותר לזכות בגביע העולמי?

כן, המונדיאל קשור לשחקנים וצריך לתמוך בהם - אבל אי אפשר יהיה לחגוג אם חוליו גרונדונה יזכה בגביע העולמי

10.07.2014, 21:25 | אוריאל דסקל

הכדורגל הגרמני הוא "האיש הבריא" של עולם הכדורגל. ליגה חזקה ומאוזנת יחסית, קבוצות בבעלות אוהדים, בסיס אוהדים מתרחב, אצטדיונים מודרנים, חלוקת הכנסות, משכורות הגיוניות ומעל הכל: פיתוח שחקנים. כל אלו הם תוצאה של ניהול כדורגל נכון.

קראו עוד בכלכליסט

ניירסבך, יו"ר ההתאחדות הגרמנית. ידידה קרובה של ישראל, צילום: רויטרס ניירסבך, יו"ר ההתאחדות הגרמנית. ידידה קרובה של ישראל | צילום: רויטרס ניירסבך, יו"ר ההתאחדות הגרמנית. ידידה קרובה של ישראל, צילום: רויטרס

הליגה הארגנטינאית, לעמות זאת, רקובה וסובלת משחיתות, אלימות אוהדים והטיית משחקים. השחקנים הטובים ביותר עוזבים את המדינה בגיל מוקדם והממשלה די מממנת את רוב הקבוצות. המצב הזה הוא גם תוצאה של ניהול כדורגל - רק שבארגנטינה ניהול הכדורגל מחריד.

אני יודע בוודאות איזו התאחדות לכדורגל ראויה יותר להניף את הגביע הגדול ביותר בעולם הכדורגל (אגב, ה-DFB, התאחדות הכדורגל הגרמנית, ידידה קרובה מאוד של ישראל).

כן, מונדיאל אמור להיות הבמה הגדולה לשחקנים, אבל אי אפשר להתעלם מהבוסים של המשחק והדעות שלהם לגבי עניינים כגון גזענות, אלימות, מחירי כרטיסים ו"דברים קטנים" שלאוהדים ברחבי העולם צריך להיות איכפת מהם.

אז מהן הדעות של ראשי הכדורגל בארגנטינה ובגרמניה?

על גזענות:

וולפגנג ניירסבך, יו"ר DFB: "אין מקום לגזענות ואנטישמיות בכדורגל. אנחנו חייבים להגן על עצמנו מהתופעות הללו. הרשויות צריכות לסייע במרדף אחרי אירועים גזעניים ואנטישמיים".

חוליו גרונדונה, יו"ר ההתאחדות לכדורגל הארגנטינאית (AFA): "אני לא חושב שיהודי יכול לשפוט ברמה הגבוהה ביותר. זו עבודה קשה. יהודים לא אוהבים לעבוד קשה".

על אלימות בכדורגל:

ריינהארד ראובל, נשיא הליגה הגרמנית, אחרי כמה אירועים אלימים בבונדסליגה: "אסור לנו לדבר רק על אוהדים, אנחנו צריכים לדבר איתם. אנחנו יודעים ששיחות עם נציגי האוהדים מביאות תוצאות חיוביות וככה מתקנים בעיות".

חוליו גרונדונה, אחרי המוות ה-13 ב-2011 שהיה קשור לכדורגל: "אין לי מה לומר על זה. אני לא צריך להגיב על זה. אני בכלל הייתי בצ'ילה כשזה קרה".  

על בחירתה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022:

ראש ה-DFB לשעבר, תיאו צוואנציגר: "אני לא מבין את ההחלטה הזאת. זו הטעות הגדולה ביותר בהיסטוריה של הספורט".

גרונדונה: "כן, הצבעתי לקטאר כי להצביע לארה"ב זה כמו להצביע לאנגליה - וזה פשוט בלתי אפשרי. אבל כמו שאמרתי לאנגלים שרצו שנצביע עבורם, אם תחזירו לנו את איי פוקלנד, השייכים לנו, אז תקבלו את ההצבעה שלי. ואז הם היו עצובים ועזבו".

גרונדונה על חשדות שהעלה "וול סטריט ג'ורנל", שציטט יועץ להצעה הקטארית שסיפר כי ההתאחדות במדינה שילמה להתאחדות הכדורגל הארגנטינאית 78.4 מיליון דולר כדי לכסות חובות של ה-AFA: "אני לא יכול להאמין למה שאנשים אומרים עליי". 

האשימו אותי יותר פעמים מאשר האשימו את אל קאפונה, ואף פעם לא נענשתי. אני איש של שלום, סבלנות ויש לי ביצים", צילום: אי פי אי האשימו אותי יותר פעמים מאשר האשימו את אל קאפונה, ואף פעם לא נענשתי. אני איש של שלום, סבלנות ויש לי ביצים" | צילום: אי פי אי האשימו אותי יותר פעמים מאשר האשימו את אל קאפונה, ואף פעם לא נענשתי. אני איש של שלום, סבלנות ויש לי ביצים", צילום: אי פי אי

על העבר:

הודעת ה-DFB לאחר ביקור הנבחרת הגרמנית באושוויץ במהלך יורו 2012: "החובה והאחריות שלנו היא לדבר עם כל הספורטאים והאוהדים ולהסביר להם פעם אחר פעם שאסור להיות סובלני לאנטישמיות, גזענות או חוסר סבלנות. אין לכל אלו מקום בחברה שלנו".

גנרל חורחה וידלה היה מפקד החונטה הצבאית ששלטה בארגנטינה. מלבד להיות אחראי לרצח ועינוי של אלפים, הבריונים של וידלה התמחו בחטיפת תינוקות מנשים שהיו "אויבות השלטון" ומסירתם להורים נטולי ילדים שתמכו בחונטה. הוא היה גם זה שהפך את דון גרונדונה ליו"ר התאחדות הכדורגל הארגנטינאית ב-1979. מה יש לגרונדונה לומר על מערכת היחסים שלו עם וידלה? "נבחרת דמוקרטית בכל פעם. אחרי 55 שנים בכדורגל אני לא הולך להקשיב לכל תלונה של כל דמות בכדורגל".

על מחירי כרטיסים:

קרל היינץ רומינגה, יו"ר באיירן מינכן: "אנחנו צריכים לדאוג לאחריות החברתית של מועדון הכדורגל. יש לנו כרטיסים יקרים אבל זה לתאי ה-VIP והלאונג'. בזכות אלו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו למכור כרטיס ב-7.5 יורו למשחק – זול יותר מהקולנוע במינכן. אנחנו רוצים שגם מישהו עני, בלי עבודה, יוכל לבוא למשחק כדורגל. זו המחויבות שלנו. זה חלק מסיפור ההצלחה של הבונדסליגה. כל מועדון צריך לדאוג שלא לבקש יותר מדי כסף עבור הכרטיסים שלו ואז כשצופים במשחק בטלוויזיה רואים אווירה מצוינת, אוהדים שרים ורוקדים. אני חושב שרבים רואים בבונדסליגה ומתחברים אליה בגלל זה".

הומברטו גרונדונה, בנו של חוליו, סיפר לתחנת הטלוויזיה הארגנטינאית TyC כי שילם יותר מ-9,000 דולר על 24 כרטיסים בקטגוריה 1 למשחקים בשלבי הבתים והנוק אאוט, כולל הגמר וחצאי הגמר. "יש לי חבר שהוא מקושר מאד בארגנטינה שרצה לבוא למונדיאל, אז מכרתי לו כמה מהכרטיסים", סיפר. "הוא מצידו העביר את הכרטיסים לחבר אחר, אבל אין לי מושג מה הם עשו עם הכרטיסים".

ובכלל, קארמה:

גרונדונה בנאום הבחירות שלו מחדש ב-2011: "האשימו אותי יותר פעמים מאשר האשימו את אל קאפונה, ואף פעם לא נענשתי. אני איש של שלום וסבלנות ויש לי ביצים".

פיליפ להאם, קפטן נבחרת גרמניה: "אנחנו מייצגים חברה דמוקרטית עם ערכים כגון הוגנות, סובלנות ואינטגרציה".

תגיות