אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מלחמת הכספומטים": עובדי ממשלת חמאס נלחמים גם בהלנת שכר צילום: רויטרס

"מלחמת הכספומטים": עובדי ממשלת חמאס נלחמים גם בהלנת שכר

כמעט 40 אלף פקידים ואנשי מנגנוני הביטחון של ממשלת חמאס לא קיבלו את משכורות החודשים מאי ויוני, ובשבוע שעבר הם הסתערו על הבנקים

13.07.2014, 19:41 | דני רובינשטיין
בעזה מתנהלת בימים אלה מלחמה נוספת שאולי אפשר לכנותה "מלחמת הכספומטים". זו מלחמת שליטה כלכלית־פוליטית פנים־פלסטינית. כמעט 40 אלף פקידים ואנשי מנגנוני הביטחון של ממשלת חמאס לא קיבלו את משכורות החודשים מאי ויוני (מאז הקמת ממשלת האחדות), והם הסתערו על הבנקים, חסמו את כניסת העובדים למשרדים וירו על הכספומטים, כדי שגם אחרים לא יוכלו למשוך כספים.

תקיפת צה"ל בעזה. לא המלחמה היחידה שם, צילום: איי אף פי תקיפת צה"ל בעזה. לא המלחמה היחידה שם | צילום: איי אף פי תקיפת צה"ל בעזה. לא המלחמה היחידה שם, צילום: איי אף פי

לפחות עיתונאי פלסטיני אחד מעזה העריך בסוף השבוע שעבר שלפרשה זו חלק נכבד בהתלקחות שהביאה למבצע הצבאי הישראלי. לדבריו: "מניעת שכר מ־40 אלף איש המפרנסים כמה מאות אלפי בני משפחה מאז אפריל יצרה אווירה של תסכול ומרירות, וזו עוררה עמדות קיצוניות ותוקפניות בקרב הנהגת חמאס". העובדה שמדובר בחודש הרמדאן, שבו הוצאות המשפחה גדולות מהרגיל, רק הגבירה את הזעם.

מיד לאחר החתימה על הקמת ממשלת האחדות הפלסטינית העבירה הממשלה ברמאללה לבנקים בעזה את משכורתם של כ־70 אלף עובדיה בעזה. רובם מורים ועובדי השירותים הממשלתיים שהמשיכו לקבל את שכרם מרמאללה במשך שבע שנות ממשלת חמאס בעזה. רבים מהם, בעיקר הבכירים, פוטרו מהעבודה על ידי חמאס וישבו בבית, אך הממשלה ברמאללה לא הכירה בפיטורים ורצתה לשמור על מעמדה בעזה, ולכן שילמה את שכרם.

ממשלת חמאס גייסה כ־40 אלף איש, רובם אנשי מנגנוני הביטחון והשאר עובדים במערכות החינוך והבריאות. אלה היו בטוחים שהם ימשיכו לקבל שכר כרגיל והופתעו לגלות שמשכורות חודש מאי לא הופקדו בבנק.

קמה מהומה. עובדי חמאס הפגינו ליד הבנקים וחסמו את הכניסה אליהם בקביעה: אם אנחנו לא מקבלים שכר - גם האחרים לא יקבלו. הדברים גלשו לאלימות והבנקים בעזה נסגרו. גם הכספומטים שלהם הושבתו.

בשבוע שעבר חל המועד לתשלום משכורות יוני. גם הפעם 70 אלף עובדי הרשות קיבלו שכר ו־40 אלף עובדי חמאס לא. הפעם לא הסתפקו אנשי חמאס בהפגנות ופתחו באש על הכספומטים.

מאז הוקמו ועדות תיווך לפתרון הבעיה וכבר שבוע הבנקים בעזה שוב סגורים. מוסדות הציבור וגם ארגון עובדי המדינה של עזה הביעו הזדהות עם אנשי חמאס ופרסמו הודעות השוללות אפליה בין מקבלי המשכורות הממשלתיות.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ההסברה הישראלית
אני לא מבין את ההסברה הישראלית. העיתונאים יכולים להציג בפני חבריכם העזתים את העובדות . למה לא אומרים לפלסטינים שהם אלו שבחרו בחמאס ,ז"א שהם בחרו בטרור והם אלו ששולחים טילים על אזרחים בישראל וזאת למרות שעזבנו את עזה ונתנו להם חופש מוחלט .למה לא מראים את התמונות מהעבר כשאספסוף העזתי הריעה כשהיו פיגועים וטילים עפו על ישראל . צריך לפנות אל העם ברחוב הפלסטיני ולשטוף לו את המוח כמו שהחמאס עושה .להראות להם שהמנהיגים שלהם פחדנים ומפקירים אותם .שיבינו שהטרור לא משתלם ואפשר לחיות אחרת . אם הם לא רוצים שיפציצו אותם ,שיבחרו אחרת .
יעקב , נתניה  |  13.07.14
לכל התגובות