אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעוד שבועיים: ביובלאסט תגייס עד 46 מיליון דולר צילום: עמית שעל

בעוד שבועיים: ביובלאסט תגייס עד 46 מיליון דולר

חברת פיתוח תרופות היתום תגייס הון לפי שווי של 187–158 מיליון דולר בנאסד"ק. אלקוברה פרסמה תשקיף מדף לגיוס של 100 מיליון דולר

16.07.2014, 08:20 | ניר צליק

הנפקות הביומד הישראלי בנאסד"ק ממשיכות לצבור תאוצה. ביובלאסט, שהגישה תשקיף לקראת הנפקה כבר בחודש פברואר, צפויה להשלים בשבועיים הקרובים את ההנפקה אחרי שהחליפה את החתמים. אלקוברה, מבית היוצר של שני היזמים של ביובלאסט, אודי גלבוע וד"ר דליה מגידו, הגישה ביום שני תשקיף מדף לגיוס של עד 100 מיליון דולר.

שווי השוק המוערך גדל

, המתמקדת בפיתוח תרופות יתום, צפויה להשלים את ההנפקה בשבועיים הקרובים. החברה החליפה את החתמים בהנפקה מאגיס לרות' ואופנהיימר, וצפויה כעת לבצע גיוס של 43–36 מיליון דולר לפי מחיר מניה של 13–11 דולר ושווי של 187–158 מיליון דולר אחרי הכסף. החברה ביקשה לגייס בתשקיף הראשוני 37.5 מיליון דולר לפי שווי מוערך של 140 מיליון דולר אחרי הכסף. הפער בין התשקיף הראשוני לבין הגיוס נוצר מאחר ששוק ההנפקות האמריקאי הצטנן, אך כעת הוא שוב התעורר לחיים.

ברשימת בעלי המניות של החברה נמצאים אודי גלבוע וד"ר דליה מגידו, המחזיקים ב־29.8% מהמניות כל אחד ששוויין אמור להסתכם ב־50–40 מיליון דולר, וכן קרן פונטיפקס המחזיקה ב־20% מהמניות ששוויין צפוי לעמוד על 20–30 מיליון דולר.

ירון דניאלי, המכהן כדירקטור בחברה וגם כמנכ"ל אלקוברה, מחזיק ב־1.5% מהמניות. עבור קרן פונטיפקס זו צפויה להיות ההנפקה השנייה השנה אחרי הנפקתה של קייט פארמה, שבה היא מחזיקה בכ־6% מהמניות בשווי 53 מיליון דולר. פונטיפקס מחזיקה במניות בעוד שתי חברות שצפויות להשלים הנפקה בתקופה הקרובה: מקרוקיור, שהגישה תשקיף לפני כחודש, ו־ReWalk, שהגישה תשקיף בשבוע שעבר.

ביובלאסט מעסיקה שלושה עובדים במשרה מלאה, ומרבית תהליכי המחקר והפיתוח מבוצעים באאוטסורסינג. לחברה יש שמונה מוצרים בשלבי פיתוח שונים, כאשר מתוכם שני מוצרים המשמשים לייצוב חלבונים נמצאים בניסוי בשלב 2. הפסדי החברה הסתכמו ב־1.2 מיליון דולר ב־2013 לעומת 229 אלף דולר ב־2012. בקופת החברה היו 5.7 מיליון דולר בסוף 2013.

מחכה לתוצאות הניסוי

אלקוברה, שבראשה עומד דניאלי, החלה את דרכה בנאסד"ק במאי 2013 כאשר גייסה 25 מיליון דולר לפי שווי של 89 מיליון דולר. בחודש אוקטובר האחרון השלימה אלקוברה הנפקה משנית וגייסה 33 מיליון דולר לפי שווי של 183 מיליון דולר. כעת כבר עומד שווי השוק של החברה על 260 מיליון דולר. כאמור, החברה פרסמה תשקיף מדף לגיוס של עד 100 מיליון דולר.

אלקוברה אינה צפויה לבצע את הגיוס לפני פרסום התוצאות המקדמיות של תרופת החברה להפרעות קשב, אשר יפורסמו בסוף ספטמבר. בקופת החברה היו, נכון לתום הרבעון הראשון של 2014, 44.4 מיליון דולר. שווי האחזקות של גלבוע (20%) ומגידו (21%) בחברה עומד, נכון לעכשיו, על 52 מיליון דולר ו־53 מיליון דולר בהתאמה.

החברה פרסמה ביום שני כי היא סיימה את גיוס החולים לניסוי הקליני בתרופת ה־MDX בקרב חולי ADHD מבוגרים. המחקר נערך ב־18 מרפאות בארה"ב ובשתי מרפאות בישראל. תוצאות הניסוי יכריעו את המשך דרכה של החברה, כאשר אם הניסוי יצליח, החברה תצטרך למצוא שותף לשיווק המוצר או למכור את החברה כולה.

שוק התרופות להפרעות קשב מורכב משני סוגי תרופות: הממריצות והלא ממריצות. הממריצות הן ריטלין, קונצרטה ודומיהן, כאשר בקבוצת הלא ממריצות יש רק אחת, סטרטרה של אלי לילי. היתרון הגדול של התרופה הלא ממריצה הוא שאין בה סיכון של שימוש לרעה, אך החיסרון הוא שהיא חלשה יותר ולוקח לה חודשיים להתחיל להשפיע. אלקוברה תנסה להצטרף לקטגוריית התרופות הלא ממריצות. בניסוי שלב 2 רב־מרכזי שהחברה ערכה, עם 120 נבדקים, היא הצליחה להוכיח שיפור מובהק וירידה בחומרת הפרעת הקשב.

ירון דניאלי מנכל אלקוברה, צילום: עמית שעל ירון דניאלי מנכל אלקוברה | צילום: עמית שעל ירון דניאלי מנכל אלקוברה, צילום: עמית שעל

תגיות