אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
3 מיליארד שקל: היקף המניות שמכרו בעלי עניין תוך חצי שנה צילום: טלי מאייר

3 מיליארד שקל: היקף המניות שמכרו בעלי עניין תוך חצי שנה

כך עולה מנתונים שפירסמה הבורסה. לרוב מכירות נרחבות של בעלי עניין מסמנות את כניסת הציבור לשוק המניות הנמצא על פי תהום

16.07.2014, 19:19 | ערן סוקול
במחצית הראשונה של שנת 2014 מכרו בעלי עניין בחברות הבורסאיות מניות בשווי של כשלושה מיליארד שקל, כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ד') יחידת המחקר של הבורסה.

קראו עוד בכלכליסט

בדרך כלל מכירות נרחבות של בעלי עניין מסמנות את כניסת הציבור לשוק המניות הנמצא על פי תהום, אולם הפעם, ייתכן שמדובר במצב מעט שונה. למרות רמות השיא של מדדי המניות בעולם, מכירות אלה מגיעות בעיקר בשל הגבלות של המחוקק, כגון חוק הריכוזיות ובהמשך למגמה שהחלה בשנת 2013 בה מכרו בעלי עניין מניות בשווי של כששה מיליארד שקל.  

 האם הפעם זה יהיה שונה?, צילום: שאטרסטוק האם הפעם זה יהיה שונה? | צילום: שאטרסטוק  האם הפעם זה יהיה שונה?, צילום: שאטרסטוק

"מכירות אלה של מניות, המבוצעות בדרך כלל למשקיעים מוסדיים, מגדילות את החזקות הציבור וגורמות במקרים רבים לגידול חד במחזורי המסחר ובמספר מקרים אף לשדרוג מקומה של המניה במדדי הבורסה העיקריים" כך מסבירים ביחידת המחקר של הבורסה.

יתרה מזאת, בבורסה מעריכים כי מכירות אלו יחד עם הנפקות של מניות על ידי חברות בורסאיות, הן הגורמים העיקריים לעליית שיעור החזקות הציבור הממוצע במניות בת"א מ-58% בסוף שנת 2013 לרמה של 60% במאי השנה.

בין המוכרים הבולטים במחצית הראשונה של השנה: צדיק בינו שמכר מניות פז נפטו פיבי תמורת 460 מיליון שקל סה"כ. בנק דיסקונט שמימש 280 מיליון שקל, חלק מאחזקותיו בבנק לאומי. לב לבייב שחיסל את השקעתו בפוקס תמורת 250 מיליון שקל ומשפחת שראן שמכרה מניות בנק דיסקונטתמורת 240 מיליון שקל.

הבורסה לניירות ערך בתל אביב, צילום: בלומברג הבורסה לניירות ערך בתל אביב | צילום: בלומברג הבורסה לניירות ערך בתל אביב, צילום: בלומברג

מנגד, במחצית הראשונה של השנה, בדומה לשנת 2013 כמעט ולא היו רכישות גדולות של מניות על ידי בעלי-עניין, שבוצעו כאיסוף מניות מהציבור ואף לא בצורה של רכישה מבעלי עניין אחרים.

זאת מלבד רכישה בולטת של שתי קרנות ההשקעה הבינלאומיות: MSD של מייקל דל וקרן FMR אשר רכשו במחצית השנה, במסחר בבורסה, מניות רמי לויב-40 מיליון שקל, בנוסף למניות בשווי 27 מיליון שקל אותן רכשו מבעל השליטה רמי לוי. שתי הקרנות מחזיקות כיום 19% מהחברה – לעומת החזקה של 16% בתחילת השנה.

תגיות