אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: הנזק לענף התיירות עד כה מסתכם ב-290 מיליון דולר צילום: ארן דולב

צוק איתן

הערכות: הנזק לענף התיירות עד כה מסתכם ב-290 מיליון דולר

לפי אומדן ראשוני של התאחדות המלונות, התפוסה הקיץ תהיה נמוכה ב־20% מהצפוי. נפח תיירות הפנים ירד בעקבות המצב ב־60%

17.07.2014, 08:42 | אופיר דור

"ענף התיירות קפריזי במיוחד. שלשום כשדיברו על הפסקת אש פתאום החלו להתקבל הזמנות לחופשות, אבל כשהתברר שהפסקת האש לא יוצאת לפועל חזרו הביטולים. אנחנו הענף שנפגע ראשון אבל גם מתאושש ראשון מבעיות ביטחוניות", אומר יוסי פתאל, מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות.

קראו עוד בכלכליסט

אומדן ראשוני שנעשה בהתאחדות המלונות צופה ירידה של 20% במספר הלינות בבתי מלון בחודשים יולי־ספטמבר בהשוואה לתחזית מלפני הלחימה. הירידה הזו מגלמת אובדן הכנסות של כ־55 מיליון דולר לבתי המלון, ולפי חישובי התאחדות המלונות הדבר יגרור אובדן הכנסות לכלל ענף התיירות בגובה של כ־290 מיליון דולר.

"באופן כללי 40% מההכנסות בענף התיירות מגיעות מהחודשים יולי־אוגוסט", אומר פתאל. "להערכתי, מבחינת תיירות פנים אנחנו רואים כרגע ירידה של 60% בנפח הפעילות כתוצאה מעצירת הזמנות וביטולים. בתחום תיירות החוץ יש ירידה של 15%. המספר הקטן יחסית נובע מהעובדה שחברות התעופה אפשרו לדחות את הכרטיסים לתקופה של שישה חודשים ללא עלות. בנושא התיירות הנכנסת אנחנו רואים ש־20% מהתיירים שהיו בישראל קיצרו את החופשה ושליש ביטלו את בואם בכלל".

עזה ואשקלון, צילום: איי אף פי עזה ואשקלון | צילום: איי אף פי עזה ואשקלון, צילום: איי אף פי

לדברי פתאל, באופן טבעי הפגיעה החמורה ביותר היא באזורים הקרובים לרצועת עזה — אשקלון, אשדוד ובאר שבע, ולאחר מכן בצימרים באזור הצפון, כשהערים הגדולות נפגעות הכי פחות. "גם באילת אנחנו רואים ירידה של 15%–20% בנפח הפעילות", אומר פתאל. "אני מאמין שיידרשו כמה חודשים לתקן את הנזקים, כשסוכני הנסיעות נלחמים בימים אלו להישאר רלבנטיים מול ספקים בחו"ל".

בהתאחדות סוכני הנסיעות מתכוונים לדרוש מהמדינה לממן תוכנית לשימור עובדים כך שהם ייצאו להשתלמויות על חשבון המדינה בימי המלחמה, וכך יימנע הצורך לפטר עובדים בענף. צעד דומה ננקט בימי המלחמה בלבנון.

"כל השנה אנחנו עובדים בשביל חודשי הקיץ ולכן המצב גרוע מאוד", אומר ראובן אלקס, מנכ"ל רשת מלונות פתאל. לדבריו, "באשקלון ובבאר שבע הביטולים מגיעים ל־70% ממספר האורחים. ברחובות ובירושלים ישנה ירידה מתפוסה ממוצעת של 80% בדרך כלל בעונה זאת לתפוסה של 50%. בתל אביב התפוסה ירדה מ־85% ל־55% ובצפון ובטבריה ירדה מ־85% ל־65%. רק באילת ובים המלח הנתונים פחות דרמטיים והירידה מסתכמת ב־15%".

ברשת מלונות דן מעריכים כי אם המבצע יסתיים בקרוב, אובדן ההכנסות בחודש יולי יעמוד על כ־12%.

תגיות