אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרדי האוצר והכלכלה מנסים להחיות את חוק האנג'לים צילום: נמרוד גליקמן

משרדי האוצר והכלכלה מנסים להחיות את חוק האנג'לים

התיקון לחוק שמציעים משרדי האוצר והכלכלה יאפשר למשקיעים בסטארט־אפ לדעת בעת ביצוע ההשקעה אם יקבלו עליה החזר מס

16.07.2014, 22:10 | מאיר אורבך

משרדי הכלכלה והאוצר מנסים להקים לתחייה את חוק האנג'לים. החוק אושר במקור ב־2011 במטרה לעודד השקעה בחברות סטארט־אפ בשלביהן הראשונים, והציע למשקיעים הטבת מס משמעותית על ההשקעה בחברות שאישרה לשכת המדען הראשי. אלא שהחוק לא הצליח להמריא בשל כשלים טכניים שלא אפשרו למשקיעים לקבל הכרה מלאה בהוצאה.

השינוי העיקרי בתיקון לחוק, שיועבר היום לאישור הקבינט החברתי־כללי של הממשלה, הוא שהמשקיע יידע מיד עם ביצוע השקעתו אם היא תוכר כהוצאה, בניגוד למצב כיום שבו המשקיעים יודעים רק בדיעבד אם הם זכאים להחזרי מס.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר שר הכלכלה נפתלי בנט: "עד היום החוק לא הצליח בגלל הפרטים הקטנים,היה מאוד מסובך להשקיע בחברות. התיקון לחוק מבטיח מהפכה בפרטים הללו - ודאות מוחלטת ברגע ההשקעה שהיא תוכר כהוצאה". לדבריו, "100% מההשקעה יוכרו באותה שנהכהוצאה. לא תמצא בעולם חוק שבו כל ההשקעה נחשבת להוצאה מוכרת בשנת המס.

נפתלי בנט , צילום: אוראל כהן נפתלי בנט | צילום: אוראל כהן נפתלי בנט , צילום: אוראל כהן

"להערכתי נראה פנייה מסיבית להשקעה בחברות, ואולי אפילו יקטן הביקוש להשקעות בנדל"ן, כי שם אין הוצאה מוכרת", הוסיף בנט. לטענתו, "ההטבה גם לא תהווה פגיעה דרמטית בהכנסות המדינה, אולי 50–100 מיליון שקל בשנה".

"יש אמנם פוטנציאל להונאות, אבל כל חברה עוברת בדיקה לוודא שהיא חברה טכנולוגית אמיתית עם מחקר ופיתוח", אמר בנט. "כמו כן, משקיע יוכל לנכות עד 5 מיליון שקל בלבד".

שר האוצר יאיר לפיד מסר כי "תעשיית ההייטק מהווה מנוע צמיחה אסטרטגי לכלכלה הישראלית. באמצעות החוק נעודד משקיעים להשקיע בחברות הצעירות, ונמשיך ליצור כלכלה מבוססת חדשנות״. 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ההייטק חשוב ומצליח אבל...
מדינת ישראל לא יכולה להישען על תחום ההייטק בלבד! תחום הקלינטק והאנרגיה הסולארית בפרט הוא התחום עם פוטנציאל הצמיחה הגדול ביותר כיום! השקעות נבונות בתחום יכולות להביא את ישראל לשגשוג כלכלי חסר תקדים, כאשר העולם כבר התחיל לעבור מאנרגיות מזהמות לאנרגיות נקיות בעיקר שמש ורוח. דוגמא טובה היא אורמת שעוסקת באנרגיה גיאותרמית, יכולות להיות בישראל עוד המון חברות קלינטק מצליחות, שיעסיקו עשרות אלפי עובדים וייצאו טכנולוגית קלינטק ישראלית לעולם.
אריק , תחת השמש  |  17.07.14