אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקיילקס מכרה מניות מבלי להודיע מראש לבעלי האג"ח צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

סקיילקס מכרה מניות מבלי להודיע מראש לבעלי האג"ח

החברה התחייבה בפני מחזיקי האג"ח שלא תמכור נכסים או תבצע עסקאות בעלי עניין חדשות בלי הודעה מראש, אך כזו לא ניתנה לפני העסקה שדווח עליה ביום חמישי בלילה. סקיילקס מיהרה לממש מניות ששועבדו לחברת לפידות בתמורה לערבות

20.07.2014, 08:03 | גיל קליאן

העסקה שסקיילקס דיווחה עליה ביום חמישי באישון לילה — מכירת מניות פרטנרבהיקף 33.8 מיליון שקל ובדיסקאונט של 2.6% לחברת לפידות של יעקב (לוקסי) לוקסנבורג — מנוגדת לכאורה לכתב ההתחייבות שחתמה עליו מול מחזיקי האג"ח שלה ב־12 ביוני.

על פי כתב ההתחייבות, שהגיע לידי "כלכליסט", סקיילקסהתחייבה בפני מחזיקי האג"ח לא למכור נכסים שלה או לבצע עסקאות בעלי עניין חדשות בלי להודיע לנציגיהם 14 יום מראש ובכתב. ואולם, הודעה שכזו לא נמסרה לפני העסקה האחרונה.

ללא ספק מדובר בעסקה עם בעלי עניין, שכן לוקסנבורג עצמו ומנהל ההשקעות שלו אמיר תירוש מכהנים כדירקטורים בסקיילקס. לפידות היא המחזיק הפרטי הגדול ביותר באג"ח של סקיילקס, וסביר כי לאחר הסדר האג"ח בחברה תהפוך לפידות לבעלת השליטה בה.

נוסף על כך, מכירת המניות התאפשרה במסגרת הערבות שהעניקה לפידות לסקיילקס, ובמילים אחרות: אדריכלית ההסכם שהתיר את מכירת מניות סקיילקס ללפידות היא לפידות עצמה.

בדיווח של סקיילקס לציבור בליל חמישי בשעה שתיים בלילה טענה החברה כי בחרה לבצע את העסקה דווקא עם לפידות כי זו הציעה את המחיר הטוב ביותר מבין הגופים שרצו לקנות את המניות. סקיילקס לא פירטה את הגופים שהתחרו בהצעה של לפידות ואת המחירים שהם הציעו.

יעקב לוקסנבורג , צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג | צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג , צילום: אוראל כהן

סקיילקס הזדרזה לממש

כ־1.4 מיליון מניות פרטנר, שנמכרו לחברת לפידות, השתחררו משעבוד לאחרונה. הן יועדו להיות משועבדות לבנק מזרחי טפחות כאשראי, שמטרתו להעניק לסקיילקס סיכוי לשימור חוזה יבוא מכשירי הסלולר שלה מול סמסונג הקוריאנית.

לסקיילקס חוב של 11.3 מיליון דולר לסמסונג, וסמסונג איימה כי אם סקיילקס לא תפרע את החוב היא תשלול ממנה באופן חד־צדדי את הזכות לייבא מכשירים של סמסונג לישראל.

בסקיילקס התאמצו מאוד לשמר את החוזה, אך לא היה בידיהם כסף לשלם לסמסונג. לפני כשבועיים העלתה לפידות הצעה: להעניק, תמורת תשלום, ערבות לסקיילקס, וזו תעביר אותו למזרחי טפחות. בעקבות אותה ערבות הבנק מצדו יעמיד אשראי נוסף לסקיילקס, וזה יוכל לשמש לפירעון החוב לסמסונג.

לפידות הציעה כי כנגד אותה ערבות ישועבדו לבנק מניות פרטנר, וזאת כדי להקטין את הסיכון שנטלה. על פי ההסכם, לסקיילקס הותר למכור את המניות ולשעבד את התמורה לבנק. הסכם הערבות של לפידות אושר רק בשבוע שעבר, וסקיילקס הזדרזה לממש את המניות ולתת הטבה ללפידות.

כבר לא מקשה אחת

מכירת המניות מנוגדת גם לדברים שאמר בעבר לוקסנבורג. בראיון ל"כלכליסט" ב־24 ביוני, עם כניסתו לדירקטוריון סקיילקס, אמר לוקסנבורג כי האינטרס של סקיילקס הוא לשמור על חבילת מניות פרטנר כמקשה אחת. זאת, לטענתו, משום שמכירה של כל מניות סקיילקס בפרטנר תוכל לקבל פרמיית שליטה, ובמילים אחרות — מחיר טוב יותר.

"אני מניח שנצליח לשמר אותה (את פרטנר — ג"ק) כחבילה שלמה. יכול להיות שלחבילה כזאת יהיה ערך מסוים. יש הסכם שליטה משותף עם חיים סבן; יכול להיות שבגין השליטה והבעלות המשותפת יהיה לזה ערך", אמר אז לוקסנבורג.

תגיות