אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כתב אישום נגד חמי כסיף, לשעבר מנהל מחוז ירושלים ברשות מקרקעי ישראל צילום: shutterstock

כתב אישום נגד חמי כסיף, לשעבר מנהל מחוז ירושלים ברשות מקרקעי ישראל

המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה הגישה כתב אישום כנגד כסיף בטענה כי בעת שעבד ברשות זייף בכוונה מסמכים והעביר מידע כוזב למוסד תכנון על מנת לבנות כרצונו בנחלה שרכש

20.07.2014, 14:31 | דותן לוי

המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה הגישה לבית משפט השלום בתל אביב כתב אישום נגד חמי כסיף, לשעבר מנהל מחוז ירושלים ברשות מקרקעי ישראל. כסיף מואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר ומסירת ידיעה כוזבת למוסד תכנון.

על פי כתב האישום, זמן רב לפני שנכנס לתפקידו ברשות מקרקעי ישראל, רכש כסיף זכויות בנחלה במושב בית חנן. באותה עת חלו הגבלות של רשות מקרקעי ישראל על הבנייה בנחלות בהתאם לתקנה 1147, הקובעת כי ניתן לבנות בנחלה יחידת דיור בשטח בנוי של 160 מ"ר, יחידת דיור נוספת על שטח דומה עבור בן ממשיך, ורק בהוכחת רצף דורי (מייסד המשק עדיין בחיים ועודנו מתגורר במשק) התירה הרשות בניית יחידת דיור שלישית בגודל של 50 מ"ר. רשות מקרקעי ישראל לא התירה חריגה מכללים אלה, אלא בתשלום דמי חכירה מהוונים של 91% מערך הקרקע.

כסיף ביקש לבנות בית מגורים של כ-265 מ"ר ויחידת דיור במרתף של 53 מ"ר ובנוסף, ביקש להותיר על כנה יחידת דיור שלישית- שהיתה קיימת בנחלה בעת שרכש אותה, לפי כתב האישום. מאחר שכסיף אינו בן המושב ולכן לא יכל להוכיח רצף דורי ולבנות את היחידה השלישית מבלי לשלם דמי היוון גבוהים, על מנת לממש את תוכניתו, מבלי שייאלץ להרוס את היחידה השלישית ומבלי לשלם דמי חכירה מהוונים, זייף מסמכים והגיש אותם לאישור. חשוב לציין, כי מושב בית חנן נמנה על המושבים היקרים במרכז הארץ ולכן דמי היוון בשיעור של 91% יכולים להגיע למיליוני שקלים.

זיוף מסמכים. כסיף פעל שלא כדין כדי לבנות בנחלה שרכש, צילום: shutterstock זיוף מסמכים. כסיף פעל שלא כדין כדי לבנות בנחלה שרכש | צילום: shutterstock זיוף מסמכים. כסיף פעל שלא כדין כדי לבנות בנחלה שרכש, צילום: shutterstock

לפי כתב האישום, פעולת הזיוף בוצעה כך שבעת הגשת התוכנית לחתימה ברשות מקרקעי ישראל, סימן כסיף את היחידה השלישית בנחלה כמיועדת להריסה אך עשה זאת רק בעותק אחד מבין כלל העותקים שהוגשו. עובדי רשות מקרקעי ישראל חתמו על כל ההעתקים והותירו את ההעתק בו סומנה היחידה השלישית להריסה במשרדי הרשות. באופן זה, בידי הרשות היה קיים ההעתק בו סומנה היחידה השלישית להריסה אך בהעתקים האחרים, שנחתמו גם הם על ידי הרשות, לא הופיעה היחידה כמיועדת להריסה- והם ההעתקים שהוגשו לוועדה המקומית ועל פיהם התקבל ההיתר.

בנוסף, ועל מנת להתחמק מתשלום דמי החכירה המהוונים, הכין הנאשם שתי תכניות בנייה: הראשונה שיקפה את כוונתו המקורית וכללה שתי יחידות דיור - האחת בגודל של כ-265 מ"ר בקומת הקרקע ובקומה א', ויחידת דיור שנייה בגודל של כ- 53 מ"ר בקומת המרתף. תוכנית זו מעולם לא הוגשה לרשות מקרקעי ישראל. התוכנית השנייה, אשר הוגשה למוסדות התכנון (התוכנית הפיקטיבית), כללה יחידה תחתונה בגודל של כ-170 מ"ר ויחידה עליונה בגודל של כ- 154 מ"ר.

תגיות