אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך הפכה משרת מומחה הסייבר הארגוני לג'וב הכי עלוב בהייטק

דו"ח טכנולוגי

כך הפכה משרת מומחה הסייבר הארגוני לג'וב הכי עלוב בהייטק

מומחי אבטחה בכירים מייבבים על כך שהם נושאים באחריות לכל פריצה לחברה ועל שכל האקר חובבן יכול לגרום לפיטוריהם, איך הופכים לנביא בעזרת קצת להטוטי אינטרנט פשוטים ומדליף העל אדוארד סנודן פוצח בקריירה חדשה

21.07.2014, 11:49 | יוסי גורביץ
שמיים, בקשו עליהם רחמים

מה המקצוע הגרוע ביותר בעולם? האם זה ילד שצריך לצאת לשדה בין שרידי מוקשים בקמבודיה? מפרקי ספינות באחד הנמלים האפריקאים, שצריכים לנשום את האדים הרעילים שנוצרים כשמפרקים פלדה ישנה? שפחות הודיות באחת מנסיכויות המפרץ? אם לשפוט על פי התקשורת הטכנולוגית כרגע, הג'וב הגרוע ביותר ביקום הוא להיות מומחה האבטחה הראשי של חברה גדולה.

ממרומי הר המזומנים שלהם, מייבבים המומחים שהם יודעים שזמנם קצוב, הם כבר נפרדו מהמשפחה והילדים וכתבו צוואה: באיזושהו מרתף מבאיש יושב ילד מחוצ'קן שבודק את החורים בקוד המסמורטט שלהם, שלא נבדק מחדש מאז שהווטסאפ היה MIRC. באיזה מתקן צבאי בסין, יושב האקר מקצועי משועמם ובין עלעול באתר פורנו אחר למשנהו, מנסה לבדוק איך פורצים לשרת המייל של החברה. על אסדת נפט מתפרקת במה שהיה פעם ברית המועצות, מוח קרימינלי מושחז בוחן, בין סיגריה לסיגריה, את אפשרויות הפריצה לאתרים של החברה. יום אחד אחד מהם גם יצליח. וכשזה יקרה, תהיה שערוריה. וכשתהיה שערוריה, מומחה האבטחה הראשי יצטרך לצחצח את הרזומה שלו וללכת לחפש ג'וב אחר.

אנשי האבטחה הבכירים מחשבים קיצם לאחור, צילום: shutterstock אנשי האבטחה הבכירים מחשבים קיצם לאחור | צילום: shutterstock אנשי האבטחה הבכירים מחשבים קיצם לאחור, צילום: shutterstock

המקרה הטוב ביותר מבחינתו הוא התרחיש הסיני: כשההאקר הצבאי יפרוץ למייל של החברה, אף אחד לא יידע על זה. לא תהיה תרועת נצחון של הילד המחוצ'קן באיזה אתר האקרים שכל כתבי הטכנולוגיה קוראים, לא תהיה דרישת כופר מהמאפיוז הרוסי. הסודות של החברה פשוט יעברו בשקט לשרתים של צבא סין. לא באמת שונה ממה שה-NSA כבר עושה. מומחה אבטחה ערמומי מספיק יידע לעבור בזמן לחברה אחרת, לפני שהפדיחה תתגלה.

ואי אפשר להתלונן על המשכורת: היא נעה בין 188,000 ל-1.2 מיליון דולר לשנה. לא רע בכלל, כדי לגרום לחבר המנהלים לישון יותר טוב בלילה. כן, זה ייגמר מתישהו. כן, הם יצטרכו לפטר אותך. מומחי אבטחה מייללים שהם נמצאים בג'וב שלהם שנתיים בממוצע, לעומת מנכ"לים, שסוחבים שם עשר שנים בממוצע. הו, האנושיות!  

כך תהפכו את עצמכם לנביאי שקר

תארו לעצמכם את התרחיש הבא: בנובמבר 2016, זמן קצר אחרי הבחירות לנשיאות ארה"ב, מופיע סרטון יוטיוב שמאשים חברה שנואה במיוחד ליצור מכונות הצבעה בכך שהיא זייפה את הבחירות. בתור הוכחה, מפנה הסרטון את הצופים לשורה של קבצים שמנבאים במדויק את התוצאות בכל אחת ממדינות ארה"ב - ושנכתבו ביוני 2016, חצי שנה מראש. טראח, ארה"ב קורסת אל תוך תיאוריית קונספירציה שנראית בלתי חדירה.

או שלא: ממש קל להפוך לנביאים. הטריק, יודע כל נביא טוב, הוא לגרום לנבואה להיראות כאילו היא באה לפני האירוע בעוד שבפועל היא מגיעה אחריו. ובעידן הנוכחי, זה קל מתמיד.

כדור בדולח? זה כל כך 2013, צילום: שאטרסטוק כדור בדולח? זה כל כך 2013 | צילום: שאטרסטוק כדור בדולח? זה כל כך 2013, צילום: שאטרסטוק

איך עושים את זה? בואו ניקח דוגמא ישראלית: צרו לעצמכם חשבונות פרטיים בשלל שירותי רשת. אחר כך ציירו לעצמכם מפת הבחירות כפי שהיא צפויה להיות. היו יצירתי וצרו שורה של תרחישים, מסבירים ועד מפתיעים לחלוטין. צרו לכולם מסמכים שמתעדים אותם והעלו את כולם לחשבונות הפרטיים שלכם חצי שנה לפני הבחירות.

אחר כך, העלו ליוטיוב - שוב, לחשבון הפרטי - סרטונים שמסבירים את הבחירות ומציגים צילומי תקריב של המסמכים שיצרתם מראש, סרטון לכל מסמך. כשמגיעות תוצאות הבחירות, מחקו את כל המסמכים שהוכחו כשגויים ופרסמו רק את הסרטון והמסמך שהוכחו כנכונים. כדי להוסיף אלמנט של הצלחה, הקפידו לטעון שהגעתם אל הנתונים בזכות ההבנה המעמיקה שלכם ברשת החברתית ובזרמי העומק שלה.

ברכותי, אתם נביאים! צפו להיות מוזמנים לשלל אולפני טלוויזיה ורדיו כדי לפרש את המציאות הפוליטית. קול רדיופוני יכול להועיל.  

תראו מי הפך לשגריר של רצון טוב

ברדפוד ל. סמית' הוא עורך דין. לא סתם עורך דין - הוא היועץ המשפטי של מיקרוסופט. תודו שמבחינה תדמיתית, זו נקודת התחלה קשה יחסית. ואף על פי כן, סמית' הצליח להפוך בחודשים האחרונים לשגריר רצון טוב של עמק הסילי-קון. לא בארה"ב, אלא באירופה ושאר העולם.

איך זה קרה? פשוט. האירופים ממש לא התלהבו מהעובדה שחברות עמק הסיליקון, מיקרוסופט בתוכן, שיתפו פעולה עם ה-NSA וארגוני אופל אחרים. הם מיהרו לשאול את סמית' האם מיקרוסופט תעניק גישה ל-FBI לשרת מייל שלה באירלנד; הבולשת רוצה למצוא מייל שם של חשוד בסחר בסמים ושכנעה בית משפט מאולף להוציא צו. אירלנד, בפעם האחרונה שהאירופים בדקו, נמצאת מחוץ לארה"ב.

היועץ המשפטי הפך לגיבור עמק הסיליקון, צילום: shutterstock היועץ המשפטי הפך לגיבור עמק הסיליקון | צילום: shutterstock היועץ המשפטי הפך לגיבור עמק הסיליקון, צילום: shutterstock

סמית' הודיע שהוא יילחם בדרישה הזו עד המזכר האחרון, עם תקדים בין השיניים. הוא התיישב ותוך זמן לא רב ארגן כתב הגנה שנראה הרבה יותר כמו צו תקיפה, כשהוא משווה בין השאר את הצו של בית המשפט ל"צווים הכלליים" השנואים של הבריטים, שהיו בין הגורמים למלחמת העצמאות האמריקאית. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שצו כזה של בית משפט זכה להתנגדות מצד חברה שקיבלה אותו.

סמית' הפך תוך זמן קצר לגיבור היום בחוגים אירופיים מסוימים - וזכה להערצה מעורבת בסינון קללות מעמיתיו בחברות עמק הסיליקון, שלא השכילו לעלות על המתרס הזה קודם לכן. סמית', שיש הטוענים שהוא מחפש לעצמו קריירה פוליטית, גם השווה בין הריגול הממשלתי ובין התקפות סייבר. את זה בכלל אהבו מחוץ לוושינגטון. מזכר לממשל אובמה: כשאתם מצליחים להפוך את היועץ המשפטי של מיקרוסופט לגיבור היום, אתם עושים משהו לא נכון. 

קצרצרים

1. אדוארד סנודן פוצח בקריירה השלישית שלו: אחרי שהיה מרגל אמריקאי ומדליף-על, הוא מודיע עכשיו שהוא עומד להכנס לעסקים המשגשגים של אפליקציות תוכן מאובטח. מתכנתים עם רקע באבטחה שלא חוששים להיכנס לרשימה השחורה של ה-CIA וחפצים בסביבת עבודה מאתגרת ועשירה בהתרגשות מוזמנים לשלוח קורות חיים למר סנודן, שמסתתר במוסקבה.

עובר לביזנס. אדוארד סנודן, צילום: רויטרס עובר לביזנס. אדוארד סנודן | צילום: רויטרס עובר לביזנס. אדוארד סנודן, צילום: רויטרס

2. מספר התלונות כנגד רופאים בבריטניה הוכפל בין 2007 ל-2013. הממסד הרפואי הקים ועדה וזו הגיעה למסקנה שאין ירידה באיכות השירות הרפואי שמקבלים אזרחי הממלכה המנוטרת. אז מה קרה שם? לטענת הוועדה, עליית המדיה החברתית היא שהובילה לזינוק בתלונות. אנשים התרגלו להתלונן, תלונה מקבלת תהודה ועוד אנשים מתחילים לחשוב שוב על הטיפול שקיבלו. מי שיקרא בין השורות ימצא גם דברים אחרים: הוועדה המליצה על שיפורים במערכת, כדי לוודא "שהתלונות של הציבור הכללי כלפי רופאיו תגיע לגורמים הרלוונטיים". מעניין: האם עלי להבין שעד שהגיעה פייסבוק, התלונות פשוט הלכו לאיבוד?

3. לאחרונה, פרש מתפקידו ג'יי קרני, ראש דוברות הבית הלבן. באותה העת פרשה מתפקידה הגברת הראשונה של  ההכחשה, קייטי קוטון מדוברות אפל. סוכנות בלומברג טענה שקרני יחליף את קוטון. במיטב המסורת של אפל - זריעת פחד, חוסר ודאות וספק - הודיעה החברה: "טים קוק מעולם לא פגש את קרני". מה אין לנו פה? נכון, הכחשה חד משמעית. זו רק אמירה שהמנכ"ל והדובר לעתיד עוד לא נפגשו. עם זאת, לא ברור איך אפל תתמודד עם דובר שהתרגל לכך שדרישת התפקיד העיקרית שלו היא לעולם לא לשקר. הוא יכול להתפתל או יכול לנקוט בתרגילי השהיה - אבל דובר נשיאותי שנתפס בשקר מקרין על הנשיא שלו.

 

תגיות