אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 מיליון שקל צילום: מאור סויסה

10 מיליון שקל

בהיסטריה, קרנות מנייתיות דווקא פודות במהירות

24.07.2014, 08:30 | אורן פרוינד

אם מישהו חשב שהתותחים בדרום ירעימו גם את הבורסה בתל אביב, השבוע הוא קיבל הוכחה מוצקת לטעותו. בניגוד למבצעים קודמים של צה"ל, שבהם נרשמו ירידות שערים במדדים המובילים החל מתחילת המבצע ולאורכו, הפעם הגיבו המשקיעים הישראליים באיפוק. מתחילת המבצע ועד היום נרשמו עליות של קרוב ל־1% במדדי המניות.

בשבועיים שלפני הלחימה בעזה רשמו הקרנות המנייתיות בישראל פדיונות של 33 מיליון שקל. כשענני המלחמה החלו לנשב ממעל, הציפייה הטבעית היתה להתגברות המגמה ולפידיונות גבוהים של המשקיעים, שיקחו את הכסף עמם למקלטים עד יעבור זעם. והנה, הפתעה: בשבוע הקודם גייסו (!) הקרנות המנייתיות 10 מיליון שקל.

קרנות מנייתיות ידועות בכך, שהן הראשונות לספוג פדיונות כאשר הסנטימנט בבורסה משתנה. ואילו כאן, הקרנות המנייתיות רגועות. מי שהיו אגב פחות רגועות, באופן בלתי טיפוסי אבל אולי הודות לתמחור יקר, היו קרנות האג"ח. בשבוע הראשון למבצע הן רשמו פדיונות כבדים של קרוב למיליארד שקל. אולם, ככל שהתארכה הלחימה ותגובת השוק המשיכה במומנט החיובי, המגמה התהפכה, וגם קרנות אלו חזרו לגייס.

 , צילום: גיל נחושתן צילום: גיל נחושתן  , צילום: גיל נחושתן

הרבה גורמים עשויים להסביר את הרגיעה בשוק נוכח הסערה הביטחונית: סביבת הריבית הנמוכה, מיעוט השחקנים הזרים שנשארו כאן, וייתכן גם שהמשקיעים הישראלים המאופקים הפעם פשוט למדו מההיסטוריה של הבורסה במבצעי צה"ל, שלרוב חזרה לרמתה המקורית לאחר שבועיים־שלושה מתום המבצע.

אך סיבה משמעותית שעד כה לא זכתה לתשומת לב רבה, היא תרומת חוזקו של השקל להרגעת המשקיעים. מאז תחילת המבצע ועד היום התחזק השקל מול הדולר בכ־5% - מרמה של 3.61 שקלים לדולר לרמה של 3.42. גם אל מול היורו ניכרת התחזקות של 1%, מרמה של 4.65 שקלים ליורו לרמה של 4.59 שקלים. מאחורי הקלעים של התחזקות השקל עומד מבנק ישראל, שהפחית בעת הזאת את מדיניות רכישת המט"ח (לאחרונה רכש בנק ישראל מט"ח ביום ה' לפני שבוע). שקל חזק הוא מסר חיובי לשווקים בימים אלו, וכל עוד אין היחלשות משמעותית שלו אל מול שאר המטבעות, אין זה סביר שנראה ירידות שערים דרסטיות בבורסה.

תגיות