אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יתרת המשכנתאות של משקי הבית עלתה ב-5 מיליארד שקל בינואר-מאי צילום: shutterstock

יתרת המשכנתאות של משקי הבית עלתה ב-5 מיליארד שקל בינואר-מאי

עפ"י בנק ישראל, יתרת החוב לדיור הסתכמה במאי ב-293 מיליארד שקל; יתרת החוב הכוללת של משקי הבית גדלה במאי ב-3.2 מיליארד שקל ל-417 מיליארד שקל

27.07.2014, 13:36 | אמנון אטד

יתרת החוב לדיור של משקי הבית ממשיכה לעלות, ובחודש מאי היא גדלה בכ-1.6 מיליארד שקל נוספים ליתרה כוללת של כ- 293 מיליארד שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

בחמשת החודשים הראשונים של 2014 גדלה יתרת המשכנתאות של משקי הבית בכ-5 מיליארד שקל. זאת לאחר שבשנת 2013 גדלה יתרת המשכנתאות בסכום כולל של כ-19.2 מיליארד שקל, בהמשך לעלייה של כ-17 מיליארד שקל בשנת 2012 ולעלייה של כ-18 מיליארד שקל בשנת 2011.

היקף המשכנתאות החדשות שנטלו משקי הבית בחודש יוני הסתכם בכ-4.6 מיליארד שקל, והיה גבוה מעט מממוצע הביצועים החודשי מתחילת השנה, שמסתכם בכ-4.3 מיליארד שקל.

אילוסטרציה אילוסטרציה אילוסטרציה

מנתונים שמפרסמת היום (א') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר עוד, כי יתרת החוב הכוללת של משקי הבית, לדיור ושלא לדיור, גדלה בחודש מאי בסכום גדול יחסית של כ-3.2 מיליארד שקל (0.8%) והסתכמה בסוף החודש בכ-417 מיליארד שקל.

כמו כן, מנתוני בנק ישראל מתברר כי בחודשיים האחרונים ניכרת עצירה במגמת הירידה שנרשמה במשך יותר משנה ביתרת החוב של המגזר העסקי. בחודש מאי גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ- 5.5 מיליארד שקל (0.7%) והסתכמה בסוף החודש בכ- 786 מיליארד שקל.

העלייה ביתרת החוב נבעה הפעם בעיקר מגיוס חוב נטו באמצעות הנפקת אגרות חוב סחירות ולא סחירות והלוואות לא בנקאיות. חלק נוסף של העלייה ביתרת החוב נבע מעליית המדד ומפיחות השקל מול הדולר, שהגדיל את השווי השקלי של החוב שנקוב או צמוד למטבע חוץ. בחודש יוני הנפיק המגזר העסקי, ללא בנקים וחברות ביטוח, אגרות חוב קונצרניות בסכום של כ- 3.6 מיליארד שקל, כולן באמצעות אג"ח סחירות בבורסה.

תגיות