אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטניה: השכר הממוצע מדשדש - המשכורת של המלכה דווקא עולה צילום: רויטרס

בריטניה: השכר הממוצע מדשדש - המשכורת של המלכה דווקא עולה

מהנתונים שחשף ארמון המלוכה עולה כי המשכורת של המלכה אליזבת תסתכם ב-2015-2014 ב-65 מיליון דולר - עלייה של 5% לעומת אשתקד. זאת אף שהשכר הממוצע בממלכה עלה בין מרץ למאי ב-0.7% בלבד

28.07.2014, 17:39 | שירות כלכליסט
ארמון המלוכה הבריטי חשף היום (ב') כי המשכורת של המלכה אליזבת השנייה עבור השנים 2015-2014 תסתכם בכ-65 מיליון דולר. מדובר על עלייה של 5% לעומת המשכורת של השנה הקודמת, יותר מפי שלושה משיעור האינפלציה, שעומד על 1.6%. התשלום למלוכה מכסה את העסקים המלכותיים, כולל ארגון מסיבות גן ואירועים רשמיים בארמון, עלויות נסיעה ל-3,000 האירועים הציבוריים הרשמיים שבהם משתתפים בני המלוכה בכל שנה ותשלום השכר של 500 עובדי משקי הבית.

קראו עוד בכלכליסט

אולם הדיווח על העלייה בשכר מגיעה בעוד העובדים הבריטים עוברים תקופה לא קלה. השכר השבועי הממוצע עלה בשלושת החודשים בין מרץ למאי ב-0.7%, השיעור הנמוך ביותר מאז החלה המדידה ב-2001.

מלכת בריטניה, אליזבת השנייה. תיק השקעות בשווי 15 מיליארד דולר, צילום: אם סי טי מלכת בריטניה, אליזבת השנייה. תיק השקעות בשווי 15 מיליארד דולר | צילום: אם סי טי מלכת בריטניה, אליזבת השנייה. תיק השקעות בשווי 15 מיליארד דולר, צילום: אם סי טי

הבריטים הרגילים מתמודדים גם עם קיצוצים בשירותים הציבוריים ואמצעי צנע, כך שהחדשות על העלייה בשכר המלכה מעוררות תרעומת בקרב האנשים המעוניינים לראות חלוקה שונה של הכספים. "כמות הכסף שאנחנו מעניקים להם עולה לפי מחירי הדיור ולא לפני היגיון, הצרכים או ניתוח תקציבי, וזה מטורף לגמרי", אומר גרהאם סמית', מנהל רפובליקה, ארגון הקורא לביטול המונרכיה.

השכר מייצג אחוז מההכנסות השנתיות של תיק ההשקעות המלכותי. שווי תיק ההשקעות עומד על 15 מיליארד דולר, והוא כולל אחזקות בריג'נט סטריט, שנחשב לאזור הקניות המרכזי של לונדון. ההכנסות מתיק ההשקעות מועברים לאוצר, שרושם בכל שנה המחאה למשפחת המלוכה בגובה 15% מההכנסות של השנתיים קודם לכן. כלומר, המענק הנוכחי מחושב לפי הרווחים מהשנים 2013-2012.

בכל מקרה המלכה לא צריכה לחשוש מכך ש"לא תגמור את החודש", שכן יש לה גם הכנסה אישית, מודה דובר מטעם ארמון בקינגהאם. התקציב האישי של המלכה נובע מהכנסות מההשקעות הפרטיות שלה ושתי אחוזות שבבעלותה.

בשנה שעברה המונרכיה הוציאה 61 מיליון דולר על עסקים רשמיים, עלות של 0.96 דולר לכל אזרח, טוען ריד. לדבריו, הסכום הזה לא כולל הוצאות ציבוריות כמו אבטחה לבני המשפחה בעת הופעות ציבוריות, כך שלהערכתו העלות השנתית האמיתית של המונרכיה היא קרובה יותר ל-500 מיליון דולר.

עם זאת, ישנם עדיין בריטים שחושבים שהכסף משמש למטרה טובה. "ניסינו מהפיכה קטנה באמצע המאה ה-17 וניסינו להקים רפובליקה, זה לא צלח", אומר ההיסטוריון ויקטור מורגן. "זה לא עבד. אנחנו לא מעריכים כמו שצריך את היציבות בחברה שלנו. המונרכיה היא חלק מהיציבות הזו".

תגיות