אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסתדרות הסירה התנגדותה; הכנסת תצביע מחר על אישור חוק רשות השידור צילום: נמרוד גליקמן

ההסתדרות הסירה התנגדותה; הכנסת תצביע מחר על אישור חוק רשות השידור

לאחר שיו"ר הקואליציה יריב לוין התנגד להעלאת החוק להצבעה בטרם תושג הסכמה עם ההסתדרות, הסיר ארגון העובדים את התנגדותו וזאת אף שלא הושגה הסכמה לגבי כמות עובדי הרשות שיקלטו בגוף השידור החדש

28.07.2014, 23:09 | אופיר דור

חוק השידור הציבורי, במסגרתו תיסגר רשות השידור וייפתח גוף חדש במקומה, יעלה מחר (ג') לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת לאחר שהושגו הסכמות עם ההסתדרות.  החוק צפוי לזכות לרוב במליאה ולזכות באישור. לאחר משבר ב-24 שעות האחרונות, הסירה ההסתדרות את התנגדותה לחוק אף שלא הושגה הסכמה לגבי כמות העובדים מהרשות הקיימת שיקלטו בגוף השידור החדש.

קראו עוד בכלכליסט

רשות השידור. החוק צפוי לזכות לרוב במליאה ולקבל אישור, צילום: מאיר אזולאי רשות השידור. החוק צפוי לזכות לרוב במליאה ולקבל אישור | צילום: מאיר אזולאי רשות השידור. החוק צפוי לזכות לרוב במליאה ולקבל אישור, צילום: מאיר אזולאי

בסופו של דבר יכלול החוק סעיף הקובע כי לפחות 25% מעובדי גוף השידור החדש יהיו עובדי הרשות הקיימת. אולם ההסתדרות והמדינה הסכימו כי סעיף זה לא ימנע מהצדדים להגיע לכלל הסכמה על מספר גבוה יותר של נקלטים בהמשך. אם החוק יאושר, צפויה רשות השידור הקיימת להיסגר בסוף מרץ 2015. במעמד זה תבוטל גם אגרת הטלוויזיה. ברשות השידור החדשה צפויים להיות כ-700-750 עובדים, לעומת מעל 1,600 עובדים ברשות הקיימת. במקביל תסגר הטלוויזיה החינוכית.

היום נערכה פגישה ארוכה בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שר התקשורת גלעד ארדן, יו"ר הקואוליציה יריב לוין, ח"כ איתן כבל (העבודה) ונציגי האוצר, לאחר שאתמול השיחות בין ההסתדרות לאוצר התפוצצו הלילה. במהלך היום נראה היה שללא הסכמת ההסתדרות החוק לא יעלה לדיון.

ההסתדרות והאוצר הסכימו סופית גם על נושא התשלום לעובדים שיפוטרו מרשות השידור. במסגרת הסכמי הפרישה המתבססים על הסכמות שהושגו ב־2011, אז נידונה רפורמה מצומצמת יותר בשידור הציבורי, יקבל עובד שיפוטר מהרשות בין 600 ל־750 אלף שקל בממוצע. באוצר מעריכים את עלות פרישת העובדים ב־1.3 מיליארד שקל שיתווספו להשקעה של 300 מיליון שקל בהקמת הרשות החדשה. עם זאת, מרבית הסכום אמור להגיע ממכירת הנדל"ן הרב שבידי הרשות, כשהמדינה תספק רק הלוואות גישור עד למכירתו.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
האם המגיבים עובדים עכשיו? אז למה הם המומים שגם הח"כים עובדים
אני לא מבין את המגיבים שטוענים שעכשיו מלחמה ולמה מתעסקים עם הנושא של רשות השידור? הלו ואתם לא עובדים עכשיו ? חוץ מהמגויסים כלום עובדים כמעט רגיל וטוב שכך. חברי הכנסת צריכים להמשיך בעבודתם היומיומית,הם לא בקבינט הבטחוני ויש להם מספיק ימי חופשה בשנה.במקום לפרגן המגיבים תוקפים כרגיל.כשלא מטפלים בבעיות אז חברי הכנסת פרזיטים וכשמטפלים אז זה גם לא טוב. תפסיקו לקשקש ותתחילו לפרגן. אף אחד לא מת מאהבת חינם ופירגון לעומת זאת בית המקדש נחרב משנאת חינם ומתו הרבה אנשים לאורך השנים משנאה והסתה. החיים צריכים להמשך גם בזמן פעילות צבאית כזו או אחרת.
אזרח שחי בשגרה , שרון  |  29.07.14
10.
החוק החדש
רשות השידור מעולם לא רצתה שישלמו אגרה, זו הדרך של הממשלה לממן את השידור הציבורי ע"פ חוק. אז מעכשיו מי ששמח על ביטול האגרה, שיחשוב מאיפה יממנו את השידור הציבורי. פרסומות בטלוויזיה הציבורית אסורות, (גם כי הערוצים המסחריים מתנגדים מחשש שזה יקטין את חלקם בעוגה, ואגב למה ערוץ 10 לא משלם את חובותיו ולמה לא סוגרים אותו בגלל זה?) ומעכשיו הציבור ישלם את האגרה בדרך אחרת, בלי לדעת איך ובלי לדעת כמה. את ארדן לא מעניין השידור הציבורי, את ארדן מעניין רק ארדן, בעצם אם היה יכול היה מחליף את שמו לכחלון. צריך לבדוק את המניעים האמיתיים למהלך (נדל"ן , קשרים עם טייקונים וכו'), ובכלל לבדוק איך מי שמעולם לא עבד בעסקים פרטיים (שם אפשר להרוויח בגדול אם אתה מצליח) ותמיד עבד בשרות הציבור, ומגיע מאשקלון, מצליח להגיע לבית בסביון תוך זמן כ"כ קצר. בקיצור, ארדן מעכשיו אתה על הכוונת, ובבוא היום לא נשכח ולא נסלח, והחשבון יהיה כואב מאוד.
דני , ירושלים  |  29.07.14
לכל התגובות