אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רק הורדת הריבית לרמה אפסית תחליש את השקל" צילום: בלומברג

"רק הורדת הריבית לרמה אפסית תחליש את השקל"

כך מעריכים ב-FXCM ישראל; הדולר נסחר ללא שינוי מהותי ושערו היציג נקבע ברמה של 3.43 שקלים, היורו נסחר אף הוא ביציבות ושערו היציג נקבע על 4.6 שקלים

29.07.2014, 15:46 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ג') בציפייה להודעת המדיניות המוניטרית של הפד שתפורסם מחר ועל רקע כניסתו של צה"ל ליום ה-22 של מבצע "צוק איתן" ומנגד, החלטתו של בנק ישראל מאתמול להפחית את הריבית ל-0.5%. הדולר נסחר ללא שינוי מהותי ושערו היציג נקבע ברמה של 3.43 שקלים, היורו נסחר אף הוא ביציבות ושערו היציג נקבע על 4.6 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

נראה כי השפעות מנוגדות וחוסר וודאות בשוק המט"ח משאירות את המשקיעים היום על הגדר, כאשר מצד אחד המשך הלחימה והורדת הריבית אתמול על ידי בנק ישראל, בראשותה של קרנית פלוג, מחלישים את השקל. מנגד, כפי שמציינים בחדר עסקאות המט"ח של אקסלנס, "לא מן הנמנע שנראה חזרה למגמת הירידה של הדולר במידה והדיבורים על הפסקת אש יתחדשו".

"פער התשואה עדיין נוטה לטובת השקל וגם יתר הגורמים המקומיים והעולמיים תומכים בהמשך המגמה הקיימת" מסבירים ב-FXCM ישראל. "כמו כן, לא נראה שהורדת הריבית היא איתות כי בכוונת בנק ישראל להפחית את הריבית לרמות אפס, כפי שעשו הבנקים המרכזיים ביפן, ארצות הברית וגוש היורו. רק מהלך כזה עשוי לחולל שינוי מהותי במעמד של השקל בשוק".

מלחמת המטבעות - מימין: ג מלחמת המטבעות - מימין: ג'נט ילן, יו"ר הפד וקרנית פלוג נגידת בנק ישראל | צילום: בלומברג, אוראל כהן מלחמת המטבעות - מימין: ג

בנוסף, בארצות הברית מלבד המשך עונת דו"חות הרווח שעד כה הציגה בעיקר תוצאות מפתיעות לטובה, צפויים השבוע שורה של נתונים ואירועים כלכליים בעלי משקל, ובכלל זה דוח התמ"ג, הודעת המדיניות המוניטרית של הפד בראשותה של ג'נט ילן ונתוני התעסוקה. לפי FXCM "אם הנתונים הכלכליים יהיו חיוביים והבנק הפדרלי יציג רטוריקה קצת יותר נוקשה (כמו למשל הקדמת מועד תחילת העלאות הריבית - ע.ס), הדבר בהחלט עשוי לדחוף את הדולר באופן משמעותי מעלה, בעולם ומול השקל, ובכך לייצר אפקט משולב עם הצעד של בנק ישראל. מנגד, אם הנתונים יכזיבו והבנק הפדרלי ידבק ברטוריקה היונית שלו, הדולר צפוי לצנוח והצעד של בנק ישראל יתמסמס".

בשוק המקומי, אתמול, בשעות שלאחר החלטת הריבית, הדולר הצליח לטפס עד 3.44 שקלים אולם שוב נסוג לאחור. ב-FXCM מסבירים כי "בסופו של דבר, בלימת התיסוף בשקל היתה אחת ממטרות המהלך של בנק ישראל. אולם למרות הורדת הריבית, קשה להעריך כי למהלך תהיה השפעה ארוכת טווח על התנועה של הדולר מול השקל".

תגיות