אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשש בלומניס מצניחת המניה בסוף החודש

חשש בלומניס מצניחת המניה בסוף החודש

שמונה שנים אחרי מחיקתה מהמסחר יוכלו המשקיעים שנתקעו עם מניות לא סחירות, לממש את אחזקתם (14%) בלומניס. יצרנית ציוד הלייזר מקווה שדו"חות הרבעון ותחזית הרווח ירגיעו אותם

06.08.2014, 10:03 | ניר צליק

לומניס לקראת רגע האמת. בסוף אוגוסט ישתחררו 8 מיליון מניות חסומות (14%) של יצרנית ציוד הלייזר לניתוחים אסתטיים, שנמחקה מהמסחר ב־2006 בעקבות בעיות חשבונאיות.

מאז, הותירה לומניס את משקיעיה עם אחזקה לא סחירה. תשקיף ההנפקה של לומניס בנסדא"ק בפברואר, קבעה שהמניות החסומות ייהפכו לרגילות שאינן יכולות להיסחר למשך חצי שנה. מנגד, אפשרה לומניס את המסחר במניות האחרות שהוגדרו כסוג B. כעת, שמונה שנים אחרי המחיקה מהמסחר יוכלו בעלי המניות החסומות למממש את אחזקותיהם.

מסר מרגיע למשקיעים

בתשקיף שפרסמה לומניס לקראת ההנפקה נכתב: "המחיר של המניות שלנו עשוי ליפול בצורה משמעותית כשהמגבלות על המניות החסומות ישתחררו, וכל מניות החברה יירשמו כסוג B ועשויות להימכר בשוק הפתוח". אתמול, בשיחה עם "כלכליסט", מנכ"לית לומניס ציפי עוזר ערמון ניסתה לשלוח מסר מרגיע למשקיעים ואמרה: "אנחנו עדיין לא יודעים כיצד זה ישפיע, ועושים את המיטב לייצר תוצאות טובות ושקיפות כדי שהמשקיעים יכירו את החברה".

מה שעשוי לשכנע את בעלי המניות החסומות להישאר עם אחזקתם, הם התוצאות המצוינות של לומניס ברבעון השני של 2014, והתחזית השנתית המשופרת שסיפקה החברה. לומניס צופה כעת הכנסות בטווח שבין 284–287 מיליון דולר (המשקפות שיפור של 7%–8% בהשוואה ל־2013), לעומת תחזית קודמת שעמדה על 282–285 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם של לומניס צפוי על פי התחזית החדשה לעמוד על 18.1–19.6 מיליון דולר, לעומת 17.6–19.2 מיליון דולר בתחזית הקודמת. על רקע התחזית המשופרת רשמה מניית לומניס עלייה של 3% עם פתיחת המסחר.

לומניס רשמה ברבעון השני הכנסות של 72.5 מיליון דולר, שיפור של 9.3% לעומת הרבעון המקביל, אז עמדו ההכנסות על 66.3 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם עמד על 4.7 מיליון דולר, זינוק מרשים של 65% לעומת הרבעון המקביל שבו עמד הרווח הנקי המתואם על 2.9 מיליון דולר בלבד.

קופת המזומנים גדלה

"היה לנו רבעון מצויין בכל הממדים", אמרה ציפי עוזר-ערמון  ל"כלכליסט". "רוב הטריטוריות שלנו הראו צמיחה דו־ספרתית, והשקנו מספר מוצרים חדשים שיצרו תגובות טובות מאוד. אנחנו מרגישים בטוחים לגבי האסטרטגיה של החברה ולגבי היכולת הביצועית שלנו".

ציפי עוזר ערמון מנכ"לית לומניס ציפי עוזר ערמון מנכ"לית לומניס ציפי עוזר ערמון מנכ"לית לומניס

בעקבות ההנפקה, קופת המזומנים של לומניס גדלה ל־111.6 מיליון דולר, לעומת 42.8 מיליון דולר בסוף 2013. החברה יצרה תזרים מזומנים שוטף של 8 מיליון דולר, שקוזז בחלקו על ידי תשלום של 6 מיליון דולר לבנק הפועלים, ותשלום תוצאות ההנפקה של מיליון דולר. שווי השוק של לומניס עומד כעת על 330 מיליון דולר – ירידה של 23.5% מאז ההנפקה בפברואר.

לומניס פעילה כיום בשלושה תחומים עיקריים, תחום הלייזר לחדרי ניתוח, תעשיית הלייזרים לרפואת עיניים והתחום האסתטי, הכולל מכשירים להסרת שיער ומכשירים להצערת עור. החברה הוקמה בשנת 1991 על ידי שמעון אקהויז, המשמש כיום כיו"ר חברת סינרון, הפעילה אף היא בתחום התעשייה האסתטית. כיום נשלטת (75%) לומניס על ידי קרן ויולה ועופר היי־טק.

תגיות