אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רון הדסי מדלג מעל כישלונות העבר ל-2.2 מיליון שקל בשנה

בלעדי לכלכליסט

רון הדסי מדלג מעל כישלונות העבר ל-2.2 מיליון שקל בשנה

בקרב חלק מבעלי מניות המיעוט של אלביט הדמיה יש רתיעה מאישור השכר, הן משום שרק לאחרונה היא סיימה הסדר חוב והן בשל ההיסטוריה הניהולית של הדסי שאינה רצופה בהצלחות עסקיות. הדסי נכנס לתפקיד הכפול של יו"ר ומנכ"ל במרץ האחרון

07.08.2014, 08:50 | רחלי בינדמן

חברת הייעוץ אנטרופי ממליצה לבעלי מניות המיעוט באלביט הדמיה לאשר שכר בעלות שנתית של 2.2 מיליון שקל לרון הדסי, שהחל ממרץ מכהן כיו"ר ומנכ"ל החברה כחלק מאישור הסדר החוב באלביט הדמיה. בנוסף לכך, אנטרופי גם ממליצה לאשר את כהונתו הכפולה של הדסי כיו"ר וכמנכ"ל, למרות התנגדותה העקרונית של חברת הייעוץ לכפל כהונה שכזה. אך במקרה הספציפי הזה מדובר במינוי אשר יהיה מוגבל בזמן, עד מרץ 2015, כשהמטרה היא שיימצא מנכ"ל מתאים עד אז. אסיפת בעלי המניות לאישור שכרו של הדסי אמורה להתקיים באמצע אוגוסט. 

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי לפחות חלק מבעלי המניות המהותיים – הראל ומנורה – צפויים ליישר קו עם עמדת אנטרופי. אף על פי שהתפקיד של חברת הייעוץ הוא אינו לחוות דעה על איכות המינוי אלא על סבירות השכר, בסביבת חלק מבעלי המניות מביעים אי נחת גדולה ממינויו של הדסי.

הדסי צפוי לקבל שכר של 80 אלף שקל בחודש עבור 90% משרה, ועלות שכר שנתית של 960 אלף שקל שלצידה עלות שכר שנתית של 480 אלף שקל כהחזר הוצאות. זאת לצד בונוס, מותנה ביצועים, בגובה של עד 280 אלף שקל בשנה ותגמול הוני בשווי 520 אלף שקל בשנה. כל זה מסתכם ביחד בעלות שכר שנתית של עד 2.2 מיליון שקל.

ברונפמן ופישר רמזו לפנות את הדרך

הדסי הובא לתפקיד על ידי ג'רמי בלנק, נציג קרן יורק בישראל – שהשתלטה על אלביט הדמיה ערב כניסת החברה להסדר חוב, באמצעות רכישת האג"ח שהומרו למניות במסגרתו. עם זאת, כבר היום מעידים בסביבת אלביט הדמיה כי התגלו קשיים בעבודה עם הדסי, וקיימת תסיסה גדולה סביב מינויו הן בקרב חלק מחברי הדירקטוריון והן בקרב ההנהלה הבכירה שאמורה לעבוד תחתיו. "לא בטוח שהוא האיש המתאים לנהל את החברה", כך אומר מקורב להנהלה.

רון הדסי רון הדסי רון הדסי

הדסי משמש כמנהל בכיר בקבוצת ברונפמן־פישר כבר יותר מעשור, ושימש כמנהל קבוצת ברונפמן־פישר בישראל. כיום הוא מכהן כסגן יו"ר שופרסל, ישראלום וכן החברה־הבת הפועלת בתחום התעשייה – פאלאס. בנוסף לכך, הדסי משמש כיו"ר ומנכ"ל חברת הנדל"ן נאנט, תפקיד שאליו מונה לאחר שהחברה נקלעה למשבר. כמובן שגם עבור תפקידים אלו הוא מקבל שכר.

את תפקידו המשמעותי ביותר מילא הדסי דווקא בחברה פרטית, איקאה ישראל, בה כיהן כיו"ר דירקטוריון בשנים 2005–2012. למרות שמבחינה רשמית הדסי פרש מאיקאה מיוזמתו בסוף 2012, ההערכות הן שמתיו ברונפמן, הבעלים שהחליף אותו בתפקיד, ביחד עם פישר, רמזו לו לפנות את הדרך. אף על פי כן, הדסי ממשיך לכהן כדירקטור בחברות של השניים.

מקורביו של הדסי ציינו אתמול כי הוא זה שבנה לברונפמן־פישר את הפעילות בישראל, שכללה את בנק דיסקונט, שופרסל ונכסי נדל"ן: "הדסי לקח קבוצה שלא עבדה בחיים בישראל, ובנה קבוצה רצינית. הוא לקח את איקאה משווי של 100 מיליון שקל וב־2009 מכר אותה לפי שווי הגבוה פי שבעה". מקורביו של הדסי גם הזכירו את האקזיט שהקבוצה עשתה ב־2007 מההשקעה ברבוע כחול, שהתבצעה לטענתם "ברווח פנומנלי".

העבר הרחוק בבנק לפיתוח תעשייה

אולם, היו"ר הטרי של אלביט הדמיה מחזיק באמתחתו גם כישלונות ניהוליים, ובראשם הקשיים שאליהם נקלעה ישראלום – חברת האחזקות של ברונפמן ופישר. הקושי העיקרי עמו מתמודדת לאחרונה ישראלום נובע מאחזקתה (19%) בשופרסל. הקשיים עימם מתמודדת שופרסל, ובראשם התגברות התחרות והשפעת המחאה החברתית, משפיעים על שוויה וישראלום הפחיתה את שווי ההשקעה בה מ־845 מיליון שקל ב־2010 לשווי של 558 מיליון שקל ב־2013. בעקבות הפרסום בסוף יוני לתוכנית ההתייעלות של שופרסל, ישראלום הודיעה כי צפויה השפעה שלילית נוספת על שווי השקעתה בשופרסל.

בשוק ההון טוענים כי הדסי הוא זה שהכניס את בעלי השליטה בישראלום להשקעה בשופרסל, שמנייתה איבדה 15.8% מתחילת השנה. הירידה במניית שופרסל הובילה לאחרונה את ישראלום למצב שבו היא איננה עומדת באמות המידה הפיננסיות ביחס להלוואה שלקחה מקונסורציום בנקאי. בעלי השליטה מזרימים לחברה כספים כדי שתוכל לעמוד בהתחייבויותיה. בינואר האחרון הוזרמו 35 מיליון שקל לפירעון הלוואה, במרץ בעלי השליטה העמידו לחברה 18 מיליון שקלים עבור תשלום למחזיקי האג"ח, במאי הם העבירו 2 מיליון שקל וביוני 11 מיליון שקל נוספים.

בתגובה לכך, הדסי אומר כי "בעלי האג"ח טענו להפרה צפויה של ההתחייבויות ומכיוון שבעלי השליטה הם 'אנשים שאין כמוהם' – הם הסכימו לחתום על ערבות אישית. החשש של המחזיקים הגיע מהפחתת ערך של אחזקות, כאשר שופרסל היא הנכס המרכזי אבל ישראלום מעולם לא קרסה והיא משלמת את חובותיה כמו שעון שוויצרי. זה נכון שאנחנו עובדים ברמות מינוף גבוהות אבל תמיד עמדנו בהתחייבויות".

גם השקעות הנדל"ן של קבוצת ברונפמן-פישר נחלו כשלונות. ב-2010 יצאו השניים בשן ובעין מההשקעה בחברת הנדל"ן אולימפיה, שפעלה במזרח אירופה ונפגעה במשבר של 2008. הקבוצה רשמה הפסד כבד של 110 מיליון שקל על ההשקעה הזו.

גם בבנק דיסקונט, אחת ההשקעות הגדולות של ברונפמן בישראל, הדסי היה מעורב כשניהל את המו"מ על רכישת מניות הבנק, ובהמשך ליווה אותו בייעוץ. ברונפמן מכר את השליטה בבנק במהלך 2013 לאחר שההשקעה לא נשאה את הפירות המצופים. היציאה הייתה אמנם ברווח, אך לא כזה שהצדיק את התשומות סביב ההשקעה. ההשקעה בבנק, שנמשכה תשע שנים, הניבה לקבוצה תשואה שנתית של 5% בלבד.

הדסי הגיע אל ברונפמן לאחר ששימש כקצין האשראי ומנהל אשראים מיוחדים בבנק לפיתוח תעשייה, שקרס ב־2003, חודשים ספורים אחרי שהדסי פרש ממנו בדצמבר 2002. הקריסה הגיעה לאחר שהבנק נקלע לקשיי נזילות, כאשר חלק מהאשראים שנתן התגלו כבעייתיים.

אנטרופי: התגמול המוצע סביר ביחס לשוק

באנטרופי כותבים כי "הדסי צפוי לשחק תפקיד מרכזי בניהול עסקיה של פלאזה סנטרס, בזמן ההמתנה לאישור הסדר החוב שלה". בחברת הייעוץ מדגישים כי לשם השוואה, מוטי זיסר (קודמו של הדסי בתפקיד יו"ר אלביט הדמיה) היה זכאי לדמי ניהול חודשיים של 165 אלף שקלים (כפול ממה שיקבל הדסי). ביחס למענק האופציות, מחיר המימוש שלהן משקף פרמיה של 29% מעל מחיר השוק של המניה. באנטרופי ממליצים לאשר את מדיניות התגמול הכללית לבכירי אלביט הדמיה, אף על פי שהמדיניות לא הגדירה תנאי סף כמותייים למתן מענקים לבכירים, ובפרט להדסי כיו"ר ומנכ"ל.

אנטרופי הסתפקה בהתחייבות מצד החברה, שתפרסם בדו"חות את מידת העמידה בדיעבד ביעדים שהגדירה לנושאי המשרה. לזכותו של הדסי יאמר כי בלנק בחר בו בגלל היכרותו העמוקה עם שוק הנדל"ן במזרח אירופה וקשריו חובקי העולם במערכת הפיננסית.

תגיות