אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נייר חדרה תציע ל־12 גופים להיכנס לשותפות בתחנת הכוח צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

נייר חדרה תציע ל־12 גופים להיכנס לשותפות בתחנת הכוח

המוסדיים שלחו את חברת הנייר לפתוח מחדש את הליך מציאת המשקיע לתחנת הכוח שהחברה מתכננת להקים. חברת השמאות גלרם נבחרה לנהל ההליך

10.08.2014, 08:45 | גיל קליאן

נייר חדרה תפנה ל־12 גופים בשוק האנרגיה כדי להציע להם שותפות בתחנת הכוח המתוכננת בשטח המפעל. כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע ל"כלכליסט" כי כדי לצמצם ביקורת על הליך בחירת החברה, בחרו בנייר חדרה בחברת השמאות גלרם כדי שזו תנהל עבורה את הליך ההתמחרות בין הגופים. גלרם נבחרה בין השאר משום שלא היה לה שום קשר להליך הקודם, שבמסגרתו ניסתה נייר חדרה להקים את תחנת הכוח עם כלל אנרגיה של בעל השליטה לן בלווטניק. עסקה זו ירדה מהפרק בעקבות ביקורת של המשקיעים המוסדיים באמצעות חברת הייעוץ אנטרופי.

קראו עוד בכלכליסט

הבעיה העיקרית הניצבת בפני נייר חדרה כעת היא לוחות זמנים לחוצים לאישור העסקה. נייר חדרה צריכה להגיע לסגירה פיננסית של הפרויקט עד סוף השנה, ואם לא תעשה כן היא עלולה לאבד הטבות בתעריפים שאושרו לה על ידי רשות החשמל. הזמן הדוחק שימש את נייר חדרה כטענה מרכזית בדיונים מול אנטרופי לאישור עסקת בעלי העניין. אך למרות זאת, באנטרופי שלחו את נייר חדרה להליך התמחרות נוסף.

מפעל נייר חדרה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן מפעל נייר חדרה (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן מפעל נייר חדרה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

כפי שנחשף ב"כלכליסט", ההצעה של כלל אנרגיה להשקעה בתחנת הכוח נבחרה אף שלא הציעה את התמורה הכספית הגבוהה ביותר. לפי העסקה המקורית, כלל אנרגיה של בלווטניק היתה אמורה לשלם 39.5 מיליון שקל תמורת מחצית מתחנת הכוח המתוכננת. בהליך שבו נבחרה כלל אנרגיה היה לפחות שחקן אחד שהיה מוכן לשלם יותר עבור מניות התחנה. בנייר חדרה טענו כי המחיר לא היווה השיקול היחיד, אלא גם הניסיון. זאת אף שלכלל אנרגיה אין ניסיון בהקמת תחנות כוח מונעות בגז טבעי.

תגיות