אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמי שביט מתייעל על חשבונם של הספקים צילום: מיקי נועם אלון

בלעדי לכלכליסט

רמי שביט מתייעל על חשבונם של הספקים

קבוצת המשביר הודיעה לספקי המשביר לצרכן וניו־פארם כי יקבלו תשלום שוטף פלוס 90 במקום שוטף פלוס 60 כיום. בעל השליטה רמי שביט: "לא נממן ספקים"

11.08.2014, 08:42 | אורנה יפת

קבוצת המשביר מקשיחה את תנאי התשלום לספקים של רשתות המשביר לצרכן וניו־פארם. ל"כלכליסט" נודע כי מראשית יולי שינתה המשביר את תנאי התשלום לספקים בשתי הרשתות באופן חד־צדדי מ"שוטף פלוס 63 יום", כלומר תשלום חודשיים לאחר קבלת הסחורה, ל"שוטף פלוס 93 יום", שמשמעותו תשלום לאחר שלושה חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

רמי שביט, מבעלי קבוצת המשביר, אישר את המידע ל"כלכליסט" וציין כי לא מדובר בדחיית תשלומים זמנית או כזו הקשורה לנזקים שנגרמו לקבוצה עקב מבצע צוק איתן, אלא בהחלטה קבועה שהתקבלה עוד לפני המבצע ונועדה "להפסיק את המצב שבו רשת קמעונאית מממנת את הספקים שלה".

רמי שביט. "היה אולי ספק אחד שהתנגד", צילום: מיקי נועם אלון רמי שביט. "היה אולי ספק אחד שהתנגד" | צילום: מיקי נועם אלון רמי שביט. "היה אולי ספק אחד שהתנגד", צילום: מיקי נועם אלון

ההחלטה על שינוי תנאי התשלום לספקים התקבלה לפני כחודשיים.

"באמצע יוני הודענו בצורה מפורשת לספקים שכל התשלומים אליהם זזים ב־30 יום", מסביר שביט את ההחלטה. "הודענו בכתב שמי שלא מעוניין לקבל את התנאים החדשים לא חייב להמשיך לספק לנו סחורה".

לדברי שביט, ההחלטה התקבלה על רקע הפיצול שבוצע לאחרונה בין רשתות המשביר לצרכן וניו־פארם. עד לפני כמה חודשים שימשה ניו־פארם כזכיינית של המשביר בתחום הקוסמטיקה וניהלה את מחלקות הקוסמטיקה שלה. ניו־פארם רכשה מספקים את מלאי הקוסמטיקה עבור המשביר, וזו מצדה נדרשה לשלם לה בשיטה של "שוטף פלוס 63".

במשביר החליטו לנתק את הזיקה בין שתי הרשתות, להפסיק לרכוש סחורה מניו־פארם, ולעבור לרכוש סחורה מספקים באופן עצמאי. הניתוק בין הרשתות אפשר למשביר לשנות את תנאי התשלום. "המהלך נעשה לטובת הפיצול בין החברות, שפועלות מעכשיו כשתי רשתות נפרדות. אנחנו לא מוכנים להמשיך לממן את הספקים".

עד חודש מאי 2013 החזיקה המשביר 68.33% ממניות ניו־פארם, ואת היתרה (31.67%) החזיקה חברת ישאל של רוני אלרואי שהיתה בפירוק. במרץ האחרון השלימה המשביר את רכישת המניות של אלרואי בניו־פארם מידי כונס הנכסים של החברה תמורת 34.65 מיליון שקל.

לדברי שביט, "נוצרה סיטואציה שבמשך חמש שנים ניו־פארם מימנה את הספקים ואת המשביר (ניו־פארם רכשה את הסחורה בעצמה ולא בשיטת הקונסיגנציה שבמסגרתה התשלום מועבר לספק רק על הפריטים שנמכרים בסופו של דבר - א"י). היה לה מלאי של 100 מיליון שקל וחוב פתוח על מכירות של 60 מיליון שקל. זה נטל מימוני כבד על תוצאות ניו־פארם. לכן החלטנו לפצל בחזרה בין המשביר לניו־פארם ושהמשביר ירכוש את הקוסמטיקה עבור עצמו. אחרי שביצענו את פעולת הניתוק בין הרשתות, החלטנו להסיר את הגיבנת שהיתה לניו־פארם בכך שהיא מימנה את הספקים".

שביט ציין כי "היה אולי ספק אחד שהתנגד למהלך, ואנחנו מייבאים חלק מהמוצרים שלו ביבוא מקביל".

רמי שביט רכש את המניות כדי להגיע לשליטה מלאה בניו־פארם במטרה למזג בינה לבין בתי הכלבו של המשביר, כפי שדרשה חברת ההשקעות Nashone שניהלה משא ומתן להיכנס כשותפה במשביר. החברה האמריקאית שבשליטת סקוט וארי קורמן היתה אמורה לרכוש 20% ממניות המשביר בתמורה ל־134 מיליון שקל, אך העסקה לא יצאה לפועל בעקבות התנגדות של בעלי האג"ח של מועדון 365, ושביט החל במהלך של הפרדה בין ניו־פארם למשביר.

תגיות