אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניסיון נוסף בדרך להשטחת הפירמידה של אי.די.בי צילום: עמית שעל

ניסיון נוסף בדרך להשטחת הפירמידה של אי.די.בי

כלל פיננסים מעלה ב-2.2% את ההצעה לפדיון מוקדם של האג"ח שהנפיקה

11.08.2014, 08:33 | רחלי בינדמן

מסתמנת פריצת דרך בין הנושים של כלל פיננסים לבין החברה שהגישה לאחרונה לבית המשפט בקשה לבצע פדיון מוקדם של האג"ח שהנפיקה. זאת במסגרת חוק הריכוזיות ובמטרה להשטיח שכבה בפירמידה של קונצרן אי.די.בי, בעל השליטה בכלל פיננסים.

לפני שבועיים חשף "כלכליסט" כי מחזיקי האג"ח הביעו תרעומת על המחיר שהוצע להם - 233 מיליון שקל - עבור יתרת האג"ח שבמחזור, שבעת ההצעה עמדה על 177 מיליון שקל ערך נקוב ושווי שוק של 230 מיליון שקל. המחיר שהוצע עבור האג"ח היה גבוה ב־1.3% ממחיר השוק שהיה בעת ההצעה. המחזיקים טענו כי בעסקאות פדיון מוקדם אחרות שהתרחשו לאחרונה הוצעו תנאים טובים יותר שלא התייחסו לפרמיה על מחיר השוק אלא הציעו תשלום שכלל מרווח מעל אג"ח ממשלתיות.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

המחיר המקורי לאג"ח שהוצע עמד על 131.4 אגורות, מרווח של 3.1% על אג"ח ממשלתיות. כעת מתברר כי עו"ד גיא גיסין, המייצג את מחזיקי האג"ח, הגיע להסכמות עקרוניות עם יורם נווה, שמשמש כמשנה למנכ"ל כלל ביטוח ועד לאחרונה כיהן כמנכ"ל כלל פיננסים, שלפיו המחיר יעלה ל־134.3 אגורות (תוספת של 2.2% לעומת

המחיר הקודם).

ההצעה החדשה מגלמת מרווח של 2.3% מעל אג"ח ממשלתיות. ככל שהמרווח שמגולם נמוך יותר – התשלום יהיה גבוה יותר, כי מבצעים את ההיוון לפי מחיר נמוך יותר. אתמול פרסם נאמן האג"ח דיווח, שלפיו אם המחיר שיוצע על ידי החברה יעלה למחיר זה, הוא ימליץ למחזיקי האג"ח להצביע בעד הפדיון המוקדם.

ככל הנראה, גיסין קיבל אינדיקציה ממחזיקי האג"ח שיסכימו לכך, אם כי ישנה אי־ודאות בנוגע לשאלה האם כל הנושים יסכימו לפשרה, ולכן האג"ח נסחרות בשוק לפי מחיר של 132 אגורות. עדיין, למרות השיפור במחיר, מדובר בעסקה פחות טובה מהפדיונות המוקדמים שבוצעו בבי־קום ובכור. עם זאת, במקרה זה העילה לפדיון מוקדם היא חוק הריכוזיות. 

תגיות