אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא נעים לעבור דיקור סיני כשיש צבע אדום" צילום: אבי רוקח

"לא נעים לעבור דיקור סיני כשיש צבע אדום"

אושרת קלרמן מקיבוץ יד מרדכי: "החזרה לשגרה עוד לא נראית באופק, המטופלים לא באים. שלשום היה 10 בחודש, התשלומים יורדים ואין הכנסות”

12.08.2014, 06:55 | תומר ורון

“זה כבר המבצע השלישי שאנחנו עוברים עם הילדים, והבעיה היא שהם מנותקים מכל פעילות חברתית. למזלנו תמיד יש הירתמות מדהימה של אתרים שאפשר ללכת אליהם בחינם או בהנחות גדולות. זה מאוד עוזר”, מספרת אושרת קלרמן (39) מקיבוץ יד מרדכי, שבו היא מתגוררת עם בעלה יריב (42) והילדים אורי (15), אפיק (12) ואיילה (8). הקיבוץ מרוחק כקילומטר וחצי מרצועת עזה, וכשהמצב החל להתחמם לקחה אושרת את הילדים צפונה, להורים שבקיבוץ נוה ים.

קראו עוד בכלכליסט

אושרת קלרמן. נשואה ליריב (42), הורים לאורי (15), אפיק (12) ואיילה (8), צילום: אבי רוקח אושרת קלרמן. נשואה ליריב (42), הורים לאורי (15), אפיק (12) ואיילה (8) | צילום: אבי רוקח אושרת קלרמן. נשואה ליריב (42), הורים לאורי (15), אפיק (12) ואיילה (8), צילום: אבי רוקח

הכנסות 

בימים רגועים יותר מכניסה אשרת כ־15 אלף שקל בחודש נטו. היא עצמאית ומפעילה קליניקה של רפואה סינית ויפנית באמצעות חדר מלח וטיפולים טבעיים. יריב מנהל פרויקטים בחברת הובלות, וגויס למילואים בתחילת המבצע.

השהייה מחוץ לבית

"רוב הזמן היינו אצל ההורים שלי, אבל שהינו גם חמישה ימים במלון באילת שנתן הנחות לתושבי עוטף עזה. כל הנסיעה עלתה לנו 7,000 שקל. וגם כמה אפשר להכביד על ההורים? אז יוצאים למסעדות וקצת לבילויים וזה עוד כמה מאות שקלים. לשמחתי אפיק נסע עם קבוצת הכדורגל שלו לאילת לכמה ימים על חשבון המועצה, ואורי נסעה לכמה ימים למשמר העמק, כך שלא היו לנו הוצאות משמעותיות על פעילויות".

אובדן ימי עבודה

"אחד הטיפולים הנפוצים בקליניקה שלי הוא דיקור, ואפשר להבין שאף אחד לא רוצה לשכב עם מחטים כשיש צבע אדום.

העברתי את הקליניקה לממ"ד, אבל אנשים לא באים. החודש לא היתה לי הכנסה בכלל, אבל הוצאות כמו שכירות, שכר לעובדת שלי וארנונה אני עדיין משלמת, אז זה הסתכם בעוד כ־8,000 שקל”.

בשורה התחתונה

הפסד של כ־30 אלף שקל בשל אובדן הכנסות והוצאות על שהייה מחוץ לבית.

מה הלאה

“החזרה לשגרה עוד לא נראית באופק, המטופלים עוד לא מגיעים. הנה, שלשום היה 10 בחודש, התשלומים יורדים כרגיל ואין הכנסות. אין ספק שזה הולך ונעשה קשה יותר, הסיטואציה המעייפת של לחכות להסדר מהמדינה, אם בכלל יהיה הסדר. אבל אני אופטימית, יהיו שבועות קשים ואז נסתדר”.

משפחות שמעוניינות להשתתף במדור מוזמנות לפנות ל: mail@calcalist.co.il

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כל המטפלים בארץ בתחומי הרפואה המשלימה לסוגיה, חווים עכשיו 0 עבודה!!!
כמטפלת, אני שומעת על כך בכל מקום. זה אחד הסימפטומים של מצב מצוקה במדינה. הסיבות שונות: 1) אנשים לא יודעים מה יהיה ופוחדים לשלם כסף על "מותרות" (כאילו). 2) במצבים מלחיצים ובמיוחד כמו מלחמה, רבים מהמטופלים מרגישים שזה לא מוסרי להנות, כאשר יש אנשים שסובלים, חיילים בחזית ומשפחות מודאגות או ששכלו את יקירם. 3) רוב האנשים ממעטים לצאת מהבית, חוששים. בזמנים כאלה, עדיף למטפל, לקחת יוזמה ולהתנדב, על פי יכולתו, יום בשבוע או יותר, בבתי חולים, בבתי אבות, או להגיע אל ביתם של הלקוחות אם זה מתאפשר. כי בעצם אלו ימים, שבהם אנשים הכי זקוקים לטיפולים מרגיעים, מפיגי חרדות, או נגד כאבים. אובדן הכנסות? בוודאי!!! מי שאולי יקבל תמיכה כלכלית זה רק אלה שגרים בדרום, אבל מה עם כל השאר???
12.08.14
לכל התגובות