אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ר"מ איטליה לצעירי המדינה: "אל תעזבו לארצות אחרות" צילום: איי אף פי

ר"מ איטליה לצעירי המדינה: "אל תעזבו לארצות אחרות"

מתאו רנצי אמר את הדברים על רקע נתוני האבטלה. בראיון ל"פייננשל טיימס" הוא הדף את הביקורת על קצב יישום הרפורמות הכלכליות

11.08.2014, 21:01 | שירות כלכליסט

ראש ממשלת איטליה מתאו רנצי מנסה לשכך את השלכות נתוני התמ"ג המאכזבים שהתפרסמו בשבוע שעבר.  

קראו עוד בכלכליסט

בכנס תנועת הצופים האיטלקית שנערך ליד העיר פיזה, פנה אתמול (א') רנצי לצעירי איטליה וביקש מהם לא להגר אל מחוץ למדינה. הקריאה של רנצי באה על רקע אבטלת הצעירים במדינה, ששנייה רק לספרד בשיעורה מבין מדינות גוש היורו ומגיעה ל־43.1%. שיעור האבטלה בקרב צעירים בשכבת הגיל שבין 25 ל־34 הוא הגבוה ביותר בגוש ומגיע ל־46%, כל זאת כאשר שיעור האבטלה הכללי באיטליה הוא 13.1%.

 , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי  , צילום: איי אף פי

"אם מישהו חושב שאתם העתיד, אז הוא טועה", אמר רנצי לקהל של 30 אלף חברי תנועת הצופים, "אתם ההווה, הישארו באיטליה, אל תלכו לחוץ לארץ כדי לנסות להגשים את הבלתי אפשרי. עליכם לנצל את המיטב מהמדינה היפה שלנו ולהיות אופטימיים". במהלך הכנס הופתע רנצי לקבל שיחת טלפון מפתיעה מהאפיפיור פרנציסקוס, שחיזק את דבריו וקרא גם הוא לצעירי איטליה להישאר בה.

לפי נתונים של לשכת הסטטיסטיקה המרכזית של איטליה, Istat, כ־60 אלף אזרחים בממוצע עזבו את המדינה מדי שנה בעשור האחרון. רוב גדול של העוזבים הם צעירים מיומנים ומשכילים, כשלפי הערכות שבעה מתוך עשרה מהם מחזיקים בתואר אקדמי. בסך הכל עזבו את איטליה 400 אלף אקדמאים בעשור האחרון, בעוד מספר המהגרים הנכנסים באותה רמת השכלה ומיומנות מקצועית הגיע רק ל־50 אלף.

בשבוע שעבר התברר כי למרות הציפיות לסימני התאוששות, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה שקעה שוב למיתון ברבעון השני של 2014. פרסום הנתונים אותת על סיום תקופת החסד שניתנה לרנצי, שנכנס לתפקידו לפני כחצי שנה. בראיון שנתן רנצי ליומון הכלכלי "פייננשל טיימס" הוא הדף את הביקורת קצב היישום האיטי של הרפורמות שהוא הבטיח לבצע במשק האיטלקי. רנצי התייחס לרמיזות של נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי, שרמז כי על האיחוד האירופי להגדיל מעורבות במדינות גוש היורו שאינן מאמצות מדיניות מעודדת צמיחה בקצב מספק.

"אני מסכים עם דראגי על כך שאיטליה זקוקה לרפורמות, אבל אני - ולא האיחוד האירופי, הבנק האירופי וקרן המטבע הבינלאומית - אחליט כיצד נעשה אותן", אמר רנצי.

ההתגוננות של רנצי גם עומדת בניגוד לדברים שאמר בשבוע שעבר שר האוצר האיטלקי פייר קרלו פדואן בראיון ליומון הכלכלי "Il Sole 24 Ore". פדואן ציין אז כי יש להאיץ את קצב יישום הרפורמות כדי לעצור את הידרדרות הכלכלה האיטלקית.

עם זאת, רנצי הציג קו זהה לפדואן בכל הנוגע ליעד הגירעון של ממשלת איטליה. "אין לי כל כוונה לשבור את מסגרת הגירעון בגובה 3% שקבענו. אני מקווה שנתוני הצמיחה בחציון השני של 2014 יסייעו לכך. מדובר בעניין של מוניטין עבור איטליה, ולא נשבור את המסגרת גם אם מדינות אחרות בגוש היורו יעשו זאת", הצהיר רנצי.

תגיות