אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוני אקספריה טאבלט Z2: הכוכב השחור של נבחרת אנדרואיד צילום: ניצן סדן

בדיקת כלכליסט

סוני אקספריה טאבלט Z2: הכוכב השחור של נבחרת אנדרואיד

הטאבלט האחרון של סוני מתעלה על האייפד Air ברוב המדדים: הוא אלגנטי, מהיר וחזק, בעל מרחב אחסון שאפשר להרחיב ואיכות התצוגה שלו משובחת. ואולם, זמן הסוללה אינו מזהיר והוא יקר למדי

12.08.2014, 11:46 | ניצן סדן
כמה כבר אפשר לחדש בטאבלט? מדובר בתצורת מוצר תבניתית למדי: מסך דק עם גבולות ברוחב של אצבע ותו לא. יש חברות שניסו ללכת בכיוונים יצירתיים, כמו סוני ולנובו שפשוט עיצבו אותו בצורת כנף כדי להקל על האחיזה. חברות בחרו בנוסחה הסטנדרטית של "דק יותר, קל יותר, חזק יותר", בה דובקת אפל מאז האייפד השני.

קראו עוד בכלכליסט

עד עכשיו, היה קשה להביס את אפל בזירה הזאת והדגם האחרון במשפחת הטאבלטים שלה נקרא אייפד אייר בצדק - הוא היה הדק והקל ביותר בקטגוריה. ובכן, מילת המפתח כאן היא "היה"; סוני עזבה את העיצובים היצירתיים ובחרה לתכנן את טאבלט הדגל שלה בצורה שתביס את האייפד אייר במגרש שלו. בדיקת "כלכליסט" מגלה שהיא הצליחה, כמעט בכל פרמטר.

סוני אקספריה טאבלט Z2, צילום: ניצן סדן סוני אקספריה טאבלט Z2 | צילום: ניצן סדן סוני אקספריה טאבלט Z2, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: האח השחור של האייפד

האקספריה טאבלט Z2 הוא טאבלט דק וקל בצורה מפתיעה. עוביו 6.4 מ"מ בלבד והוא שוקל בסך הכל 426 גרם (לעומת 7.5 מ"מ ו-469 באייפד). אין כיום עוד טאבלט בגודל 10.1 אינץ' בעל מידות שכאלה. גופו עשוי אלומיניום בשיוף עדין במיוחד, שמבטיח שהמחשב לא יחליק לכם מן היד. הדפנות שלו מעוגלות, מה שמשפר את האחיזה גם בקצוות.

המחשב כמעט זהה בעוביו לשקע אוזניות, צילום: ניצן סדן המחשב כמעט זהה בעוביו לשקע אוזניות | צילום: ניצן סדן המחשב כמעט זהה בעוביו לשקע אוזניות, צילום: ניצן סדן

בדופן העליונה שלו תמצאו עינית אינפרא אדום, חריצי USB לחיבור למחשב ולטעינה, חריץ לכרטיס זיכרון מסוג מיקרו SD וחריץ לכרטיס SIM. כפתורי ההפעלה ועוצמת השמע זהים לאלו של סמארטפוני אקספריה והם קטנים וכסופים. למעשה, כפתור ההפעלה קצת קטן לטעמי ויקח לכם זמן להתרגל למיקומו וגודלו.

השקעים המחופים שבדופן המכשיר, צילום: ניצן סדן השקעים המחופים שבדופן המכשיר | צילום: ניצן סדן השקעים המחופים שבדופן המכשיר, צילום: ניצן סדן

בדומה למכשירי הדגל הקודמים של החברה, גם האקספריה טאבלט Z2 עמיד במים. תוכלו להשתמש בו בגשם, בבריכה ואפילו במקלחת, כל עוד כל כיסויי החריצים שלו אטומים היטב. לא הייתי ממליץ לקחת אותו לים - חול ומלח לא עושים טוב למוצרי אלקטרוניקה. לפי הגדרות היצרן, הוא מסוגל לשהות מתחת למים בעומק של מטר במשך 30 דקות.

בחלק התחתון של חזית הטאבלט נמצאים שני רמקולי סטריאו, שמיקומם קצת בעייתי: שם בדיוק יימצאו כפות ידיו של המשתמש כאשר יאחז את המחשב. קצת משונה להציב רמקולים היכן שאנשים לא יזכו ליהנות מהם. בסך הכל, העיצוב נאה ואלגנטי מאוד; סוני בנתה מחשב נוח לאחיזה שמושך את העין ומתבלט בקלות על פני יתר טאבלטי האנדרואיד.

ממשק ומערכת הפעלה: מתאים גם למתחילים

גולת הכותרת בכל טאבלט היא המסך. ל-Z2 יש אחד משובח: הרזולוציה שלו היא 1,920 על 1,200 פיקסל, בצפיפות של 224 פיקסלים לאינץ'. זווית הצפייה שלו רחבה במיוחד, מה שמאפשר צפייה של מספר משתמשים בקלות. איכות הצבע היא מהטובות שבנמצא; מנוע Bravia של החברה מדגיש צבעים, במיוחד בסרטים ובתמונות. מעבד התמונה נועד להדגיש את הצבעים ביישומים אלה, כך שבאפליקציות ומשחקים הצבעים ייראו פחות מרשימים, אך עדיין נאים ומספקים.

איכות הצבע מעולה, אך המסך מבריק מאוד, צילום: ניצן סדן איכות הצבע מעולה, אך המסך מבריק מאוד | צילום: ניצן סדן איכות הצבע מעולה, אך המסך מבריק מאוד, צילום: ניצן סדן

הבעיה במסך מגלה כשיוצאים עם האקספריה Z2 לשמש: המסך כל כך מבריק שממש קשה לצפות בו בבירור. הבהירות של הטאבלט היא גבוהה למדי, אך המסך כה מבריק שגם בבהירות מקסימלית תראו בעיקר את בבואתכם.

הטאבלט מבוסס על אנדרואיד 4.4.2. גרסת האנדרואיד של סוני פשוטה מאוד ולא כוללת יותר מדי תכונות מורכבות. למחשב יש שני וילונות התראות - אחד למידע מאפליקציות וממערכת ההפעלה ואחד ובו קיצורי דרך לתפקודים בסיסיים כחיבור WiFi, שירותי מיקום ועוד. ממשק הוספת הווידג'טים וההתאמה האישית של מסכי הבית ידידותי מאוד ונראה כאילו תוכנן במיוחד עבור משתמשים חסרי ניסיון. בכך, מתאים הטאבלט גם לילדים ולקשישים.

ממשק נגיש וידידותי, צילום: ניצן סדן ממשק נגיש וידידותי | צילום: ניצן סדן ממשק נגיש וידידותי, צילום: ניצן סדן

מולטימדיה ואפליקציות: בונוס למכורים לפלייסטיישן

יכולות המולטימדיה של המחשב טובות מאוד. כיף לצפות בסרטים עליו ואם אוחזים אותו בלי לכסות את הרמקולים, האיכות כלל לא רעה עבור טאבלט. גם אפליקציות המדיה המובנות של סוני מצוינות: אלבום התמונות פשוט ונוח וכמותו גם נגן המוזיקה ונגן הווידאו.

לטאבלט יש מצלמת 8 מגה-פיקסל בגבו ומצלמת 2.1 מגה פיקסל בחזיתו. שתיהן מציגות איכות תמונה בינונית ואף מאכזבת בהתחשב באיכות המחשב בו הותקנו. סוני כללה במכשיר שלל תכונות צילום חביבות, ביניהן אפקטי וידאו שמוסיפים דגים, זיקוקים ודינוזאורים לקליפים שתצלמו, יכולת בחירת תמונה מיטבית, את תכונת השיתוף Social Live שמאפשרת שידור וידאו לחברים ועוד.

לא, אין לי אלמוגים במטבח בדרך כלל, צילום: ניצן סדן לא, אין לי אלמוגים במטבח בדרך כלל | צילום: ניצן סדן לא, אין לי אלמוגים במטבח בדרך כלל, צילום: ניצן סדן

בזירת האפליקציות עשתה סוני עבודה טובה: תמצאו על הטאבלט אפליקציית שלט אוניברסלי נוחה במיוחד שמסוגלת לשלוט בטלוויזיות וממירים, תוכנת ציור חביבה ופשוטה, את Socialife - מרכז עדכוני חדשות ופוסטים מרשתות חברתיות, את אפליקציית עיבוד ושיתוף התמונות Pixlr ואת היישומים הרשמיים של פייסבוק, טוויטר ולינקדאין.

אפליקציה מרכזית אחת בטאבלט היא מרכז היישומים של סוני. הוא מאפשר לכם להתחבר אל PSN, רשת המשחקים של קונסולת הפלייסטיישן ולהוריד משחקים. הבעיה היא שדווקא אל חנות המדיה של סוני - בה נמצאים סרטים, סדרות ותכנים נוספים - לא תוכלו להתחבר דרכה. כך, הופך מרכז היישומים לחנות אפליקציות שבעצם לא מציגה שום יתרון משמעותי על פני זו של גוגל. ישנה גם אפליקציית פלייסטיישן ייעודית על המכשיר, למי שמשתמש ברשת של סוני כדי להתכתב עם משתמשי קונסולות אחרים.

ביצועים וקישוריות: רב עוצמה

האקספריה Z2 מונע במעבד סנאפדרגון 801 בעל ארבע ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ ויש לו 3 גיגה-בייט של זיכרון פעולה - יותר מלרוב המתחרים ברמת המחיר שלו. ביחד עם מעבד גרפי אדרנו 330, מדובר בחבילת חומרה מרשימה מאוד. הטאבלט מסוגל להריץ בצורה חלקה כל יישום מובייל, לרבות משחקי תלת ממד.

גם משחקים רצים על הטאבלט בצורה טובה, צילום: ניצן סדן גם משחקים רצים על הטאבלט בצורה טובה | צילום: ניצן סדן גם משחקים רצים על הטאבלט בצורה טובה, צילום: ניצן סדן

זמני הטעינה קצרצרים וכמותם גם הפעולה השוטפת. בסך הכל, ביצועיו יספקו כל משתמש. גם בזירת הקישוריות אין לו בעיות בולטות: המחשב מתחבר במהירות לרשתות WiFi ומזהה אותן היטב וממרחק גם בסביבות סגורות. ואולם, נראה שכל טאבלטי הדגל שראינו לאחרונה שומרים על רמת ביצועים אחידה - הן בשל השימוש באותה החומרה פחות או יותר והן בשל התייעלות האפליקציות.

סוללה והתחממות: פועל פחות מהמתחרים

זמן הסוללה עומד על קצת יותר משבע שעות בשימוש סביר (גלישה, אפליקציות מדיה חברתית ומייל, ניווט קצר, האזנה למוזיקה וצילום סטילס). מדובר בנתון מאכזב, שכן הסוללה שלו גדולה מאוד - 6,000 מיליאמפר-שעה. לעומת האקספריה טאבלט Z2, מכשירים מתחרים מסוגלים לפעול בין תשע לעשר שעות. המחשב אינו מתחמם באופן בולט בפעולתו.

סיכום ואלטרנטיבות: אקספריה אייר

האקספריה טאבלט Z2 הוא טאבלט פרימיום לכל דבר ועניין. העיצוב שלו מושך ואלגנטי, איכות ההרכבה טובה, החומרים מושכים את העין והביצועים הם כמעט ללא רבב. ואולם, יש לו גם תמחור של טאבלט פרימיום - החל מ-2,300 שקל לגרסת ה-16 גיגה-בייט ללא חריץ SIM - בדיוק כמו האייפד אייר.

וכאן הבעיה של סוני. היא לא יכולה להתחרות במיתוג של אפל על אף שבאמתחתה המצאות וחידושים רבים. הציבור עדיין מקשר בין התפוח הלעוס ובין חדשנות טכנולוגית מן המעלה הראשונה - שלא בצדק, לדעתי. אם צרכן שמחפש טאבלט ייתקל בשני המוצרים זה לצד זה, לא מן הנמנע שיבחר באייפד המוגבל יחסית על בסיס המיתוג שלו בלבד.

את יכולות המולטימדיה של הטאבלט Z2 תוכלו למצוא כמעט בכל טאבלט 10 אינץ' שנמכר כיום; בסופו של דבר, כל מחשבי הלוח שבצמרת הטבלה נשענים על אותה חומרה (וחוץ מהאייפד - על אנדרואיד). מי שמחפש לו טאבלט עם בלינג וסטייל - ומוכן לשלם על כך בהתאם - לא יתאכזב.

תגיות